5 tipp, hogyan válassz jól biosminket magadnak
Címlap / Szépség-Egészség / 5 tipp, hogyan válassz jól biosminket magadnak

Fürjes Orsolya

5 tipp, hogyan válassz jól biosminket magadnak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-19

Folyton hallod, hogy a kozmetikumokban mérgező káros anyagok vannak, de nem tudod mi alapján válassz? Nem igazodsz el a sok minősítés között, viszont szeretnél végre allergiás reakciók nélkül vásárolni? Kattints ide a szakzsargon nélküli megoldásért! 

Számtalan médium mutatja már be, milyen káros hatásai vannak a rosszul megválasztott kozmetikumoknak. Rákkeltő, súlyosan mérgező, pajzsmirigy problémákat, nyirokrendszeri problémákat, bőrallergiás reakciókat, korai bőröregedést stb. okoznak.  A kőolajszármazékok filmréteget vonnak a bőrre, ami megakadályozza a bőr természetes légzését,  a sejtek természetes öregedését és kiválasztódását. Ezáltal minden egyes alkalommal távolodnak egymástól, előbb V alakban nyílik, utána már tölcsér lesz belőle. Minden, amit a bőrünkre kenünk 2 órán belül kimutatható a véráramból. Ki szeretne benzint látni a vérében? Na és rákkeltő szintetikus anyagokat? 


Biosminkesként elmondom az én  5 tuti szempontomat, mi alapján választok prémium minőségű biosminkeket, amikkel dolgozom, és amit a vendégeim is meg tudnak venni utána.
 1. MÉREGANYAG MENTES LEGYEN.
  Nem tartalmaznak petrolkémiai összetevőket, még a tartósítószer sem, (nincs bennük parabén, phenoxyethanol, ásványi olaj, paraffin, polysorbate, EDTA, BHT, BHA, ..) . Nem tartalmaznak szintetikus parfümöket és tartósítószereket. Vannak, akiknek egy-két nem teljesen tiszta összetevő belefér és azt mondják, hogy már ez is sokkal jobb, mint a többi. Számomra viszont egyetlen káros összetevő is kizárt tényezővé válik.
   
 2. 100%-ban természetes összetevőkkel rendelkezzen
  Számomra nemcsak a természetes összetevők a fontosak, hanem ne tartalmazzon  szóját, tejsavat, tejtermékeket sem ételallergiásként. Pontosan látom, hogy az ügyfeleimnek is milyen allergiás reakciót okozhatnak. Előnyben részesítem a növényi összetevőket, ugyanis az kizárólag ásványi alapú sminkek ugyan úgy a bőr felszínén vannak jelen, érzékeny bőrűeknél szintén okozhat allergiás reakciót. Ha főként növényi összetevőkkel rendelkezik, minimális ásványi alappal, és számos összetevő meg van jelölve, hogy organikus/ ökogazdálkodásból származik, számomra döntő jelentőségű!
   
 3. Ne teszteljék állatokon
  A biokozmetikumok egyik ismérve, hogy nem tesztelik állatokon az összetevőket. Számomra ez fontos lépés, hiszen semmilyen formában nem támogatom az állatok kínzását és felhasználását. Magam részéről tapasztalat, hogy amíg a szomszéd kutyájának a bőre a kutyasampontól lángolt, és bevörösödött és ekcémás lett, addig az én kutyám élvezettel állt a saját samponom fürdetésre felhasználása alatt, és utána sem lett semmi baja. Viszont a kutyámra ugyanúgy nem kenek semmiféle méreganyagot, nem csak magamra, és a gyerekeimre…   Sok Vegán sminkem is van, így állati eredetű összetevőket sem tartalmaznak. Viszont vigyázz, mert vegán minősítésű lehet egy full benzines cucc is, hiszen állati eredetű összetevőt nem tartalmaz, szóval önmagában a vegán minősítés nem biztosíték!!! 
   
 4. Lehetőleg ne csak natúr legyen, hanem rendelkezzen bio minősítésekkel
  Egyrészről a minősítések drágák, és a terméket is drágítják. Másrészről biztonságot ad, hiszen ezt azt jelenti, hogy a begyűjtött növényi alapanyagok sincsenek szennyezve sem rovarírtó szerekkel, sem „növényvédő” szerekkel. Tehát magasabb hatóanyagot várhatunk tőle!
   
 5. Pigmentált, széles színválasztékkal
  Na ez egy kardinális kérdés számomra. Profi biosminkesként nem tudok profin dolgozni akár egy divatbemutatón, akár egy extrém fotózáson, akár egy alkalommal, ha nem  elég széles a színek skálája és nem elég pigmentált. Ezért ennyire profi biosmink viszonylag kevés megy át a rostámon. Sok natúr smink van, ami a többi feltételnek megfelelne, de alig látszik. Nálam mez kizáró tényező.   +1 tipp, ha még ráadásul lebomló, újrahasznosítható, újratölthető csomagolással is rendelkezik, akkor nálam ez a non plusz ultrás. Ha nem szeretnél egyedül keresgélni, akkor kattints ide, nálam megtalálod azokat a biosminkeket, amik ezeknek a feltételeknek MIND megfelelnek!
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5875 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x