Hogyan szabadulj meg a körömgombától?
Címlap / Szépség-Egészség / Hogyan szabadulj meg a körömgombától?

Hogyan szabadulj meg a körömgombától?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A körömgomba gyakoribb, mint hinnénk, és még csak nem is kell különösebben igénytelennek lennünk ahhoz, hogy találkozzunk vele: a rossz minőségű és anyagú, szellőzetlen vagy nyirkos lábbeli, műszálas harisnya és zokni mellett akár egy antibiotikumkúra után is előjöhet, de akár a cukorbetegség kellemetlen kísérőtünete is lehet. Az alábbi természetes megoldások segítik a harmonikus állapot visszatértét.  

Teafaolaj
 
Leggyakrabban a 100%-os teafaolajat javasolják a körömgomba kikezelésére és megelőzésére. Az egyik legerősebb természetes fertőtlenítő szer, bizonyítottan hatékony baktérium-, vírus- és gombaölő tulajdonságú. Lábfürdőbe csepegtetve, vagy közvetlenül ecsetelőként is használható, a megtisztított körömágyra, a sérült köröm felületére kell kenni, hígítás nélkül is alkalmazható. Más bőrbetegségek, égési sérülések, sebek kezelésére is alkalmas.

Grapefruitmag
 
Kivonata megakadályozza a káros baktériumok, vírusok és gombák szaporodását, elpusztítja a meglévő állományukat. Körömre csepegtetve naponta kétszer javasolt használni mindaddig, amíg a tünetek meg nem szűnnek, de belsőleg fogyasztva is kimagaslóan hatásos, megelőzésre is kiváló!



Ezüstkolloid
 
Sokféle betegség, kóros állapot esetén bevethető, antibiotikum helyett is alkalmazzák. Többszáz baktérium-, vírus- és gombafaj ellen hatékony, befolyásolja a kórokozók anyagcseréjét, ezzel természet úton irtja ki azokat a szervezetből. A köröm felületére, illetve alá is kenhető, cseppenthető. A grapefruitmaghoz hasonlóan belső fogyasztásra is alkalmas, általában naponta 2-3 kiskanálnyival.
 
Probiotikumok
 
A káros baktériumok, vírusok, illetve gombák kiirtása mellett a bélflóra egyensúlyának, a hasznos baktériumok megtartásának kiemelt a fontossága. Ezért a kúra alatt érdemes folyamatosan probiotikumot szedni.
 
Fokhagyma
 
Akár egy félbevágott gerezd fokhagymával is bedörzsölhető a beteg köröm, de folyékony kivonatai is biztonsággal és eredménnyel alkalmazhatók a körömgomba elpusztítására. Allicint tartalmaz, amely igen erőteljes gombaölő vegyület. Fogyasztása szintén eredményt hozhat a körömgombára hajlamosaknál, praktikus erre szagtalan fokhagyma-kivonatot tartalmazó étrendkiegészítőt választani.
 
Az almaecet enyhén savas pH-jú természetes ital, amely fontos szerepet játszhat a körömgomba gyógyításában és megelőzésében. Lábfürdőként, vízzel azonos mennyiséggel keverve napi fél órás áztatás ajánlott a sérült körmök és a lábak ápolására. 
 
Legmegfelelőbb és legegyszerűbb választásnak a teafaolaj minősül, ugyanis igazi Jolly Joker, hiszen számtalan dolog ellen bevethetjük. Különösen kiemelkedő a kategóriájában az ESI ausztrál teafaolaj, aminek még az illata is egyedi.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 7057 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x