Nyakfájás és Migrén, hogy függ össze a kettő?
Címlap / Szépség-Egészség / Nyakfájás és Migrén, hogy függ össze a kettő?

Lénárt Évi

Nyakfájás és Migrén, hogy függ össze a kettő?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A hét nyaki csigolya a gerincoszlop legérzékenyebb része, ugyanis ezek a csigolyák tartják a fej súlyát. A nyaki csigolyákat porckorongok válasszák el egymástól, ezek kocsonyás szerkezetűek. Amennyiben a nyaki csigolya elcsúszik az nagy fájdalommal jár.  

Nyakcsigolya gyulladás okai:
- Oszteoarthritisz: azaz a nyakcsigolya kopása és meszesedése, a porckorongok veszítenek víz tartalmukból ezáltal elkezd kopni a porckorong.
-Merevség, megerőltetés, megfeszülés
-Ideggyök becsipődés 
 
A nyakcsigolya gyulladás tünetei:
- Migrén és fejfájás
- Romlik a látás
- Nyaki fájdalom
- Kar és az ujjak zsibbadása
- Szédülés néha még láz is elöfordulhat
- Váll fájdalom
- Rekedtség 
- Fáradékonyság

Migrén és nyakfájás egyszerre? Igen!
A krónikus fejfájások azaz a migrén legtöbbszőr a nyaki gerinc gyulladásából ered. A fejfájás a leggyakoribb panasz egyike, a népesség 70%-át érinti. Azonban a migrén pontos okát máig nem sikerült tisztáznia az orvostudománynak, ezáltal, ha valaki migrénes fejfájással orvoshoz fordul, felírnak neki egy görcsoldót vagy nyugtatót. De ettől a migrén nem fog megszűnni, csak az embereket rá szoktatják a pirulákra! Hogy a migrén valódi okát megtaláljuk ahhoz sok vizsgálatra lenne szükség, amire persze az orvosok nem szívesen küldik a betegeket, mert drága vizsgálatokra van szükség, pl. koponya CT MRI és ez mind nagyon sok pénzbe kerül, pedig a beteg azért fordul az orvoshoz, hogy vizsgálják ki mi okozza a migrént.


 
Nézzük meg ezoterikus szemmel:
A migrénre sok mindent rá lehet fogni, pl. hogy genetika, menstruáció, front érzékenység, nyakcsigolya gyulladás és az orvosok nagy kedvence a pszichés eredetű migrén. De lépjünk túl azon amiket az orvosok mondanak... 
A fej a tudás, bölcsesség, gondolkodás szimbóluma az ezoterikában és ugye az agy egy csodálatos szerkezet. Mindent az agyunk írányít. Ha megbetegszik, akkor akár tolószékbe is kerülhetünk, továbbá a beszédet, a látást is az agyunk írányitja, egyszóval mindent. 
 
Itt helyezkedik el a koronacsakra és a homloküreg csakra azaz a lélek lakóhelye. 
A koronacsakra főleg a spirituális embereket tudja megbetegíteni, mert egy spirituális ember, nagyon fejlett tudásszinten van és a körülötte levő halandó embereket nehezebben tudja elviselni, ezáltal a koronacsakra megbetegszik, valamint ha pl. egy spirituális tanácsadó vagy egy pszichológus akik több emberrel is foglalkoznak naponta, ki vannak téve ennek a betegségnek , mivel annyi információt kap több emberről, amit nehéz feldolgoznia a koronacsakrának. 
 
A Homloküreg csakra szinte az összes pszichés beteget érinti, mert a lélek önbizalom hiányban vagy szeretet hiányban szenved, illetve nem tud feldolgozni egy eseményt pl. gyászt. Ilyenkor a pszichiáterek örömmel felírják a pirulákat és megvan oldva, de sajnos azt kell, hogy mondjam nincs, sőt még gyógyszerfüggővé is teszik a beteget. A lélek betegsége akkor lenne megoldva, ha megtalálnák a  probléma gyökerét és kezelnék, de ez hosszas terápia és idö, amihez úgymond a dokiknak nincs kedvük.
 
Nos amennyiben a nyakfájás és a migrén is jelen van, akkor mindenképpen meg kell keresni a betegség okát pl. nincs-e a háttérbe gerincferdülés vagy genetikai hajlam, illetve ezoterikus szemmel nézve meg kell keresnünk azokat a " mélypontokat", amiket nem tudunk megemészteni, feldolgozni. Ha spirituális szakmánk van pl. jós, mágus, asztrológus akkor mindenképpen meditáljunk mielőtt dolgozni kezdünk és ne vegyük magunkra az ügyfelek problémáit, ha kell egy nap csak 3 ügyféllel foglalkozzunk, ha már nagyon megterhelőnek érezzük, akkor mindenképpen szünetet kell tartani, mert ez is okozhat migrént, továbbá összefolyhat a sok ügyfél története és belezavarodhatunk. Én, mint spirituális oktató a  tanítványaimnak mindig elszoktam mondani, hogy ezekre a tényezőkre figyeljenek oda!

 
 
5 TIPP A MIGRÉN CSILLAPÍTÁSÁRA
1. Hallgassunk halkan zenét!
2. Igyunk sok folyadékot, lehetőleg meleg teát!
3. Tornáztassuk a nyakat pl. fejkörzésekkel!
4. Feküdjünk le több órára pihenni!
5. Tegyünk a homlokunkra Türkíz követ!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 8476 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x