Mindörökké fiatal
Címlap / Szépség-Egészség / Mindörökké fiatal

Mindörökké fiatal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az örök fiatalság elérése az emberiség egyik régi nagy álma. Ugyan még nem sikerült megvalósítani, de lépésről lépésre közelítünk hozzá. A test-szellem-lélek egységének megőrzése sokat segíthet!  

 Az öregedés nagyjából egyenlő a testi funkciók progresszív leromlásával. Az évek múlásával egyre több probléma merül fel, egyre több „nyavaja” fogja kínozni szervezetünket, támadnak az ún. időskori betegségek (diabétesz, demencia, rák).

Fiatalságunk megtartásáért tudatosan tehetünk: nagyon sok múlhat a táplálkozáson!
„Azzá leszel, amit eszel” – tartja a mondás, sok zöldség-, gyümölcs és hal fogyasztásával jó alapokat teremtünk testünk ruganyosságának megtartásához. A vitaminok, ásványi anyagok, probiotikumok megfelelő mennyiségű bevitele a csontok, izmok, ízületek minőségét, bőrünk, hajunk szépségét, szemünk csillogását és fiatalságunk megőrzését is segíti.

Fontos a pozitív gondolkodás, a belső harmónia – a lélek állapota visszatükröződik az arcon.

Egyre egyértelműbbé válik napjainkban az az összefüggés, hogy ha a lelkünkkel, érzelmeinkkel minden rendben van, az kihat a fizikai állapotra is. Régóta ismert a folyamat fordítottja is, az orvostudomány is tényként kezeli jó néhány megbetegedés pszichoszomatikus eredetét. A lelki egyensúlyhoz, - ami a sejtek szintjén is pozitív változást eredményez - egy új kutatás szerint a meditáció segíthet hozzá.

Az öregedés a sejtek szintjén kezdődik. A kromoszómák végein található telomerák sejtosztódáskor mindig rövidülnek, ezért egy idő után már nem következik be további osztódás. A telomeráz enzim képes gátolni a telomerák rövidülését, így késleltetni az öregedést.

Clifford Saron idegtudós a tibeti buddhizmus meditációs és jógagyakorlatainak vizsgálata során arra figyelt fel, hogy a meditáció hatására megnőtt a telomeráz enzim aktivitási szintje. Ennek következtében hatékonyabban alkotta újra a telomerákat, így lassítva az öregedést.

Tehát az említett hatást a meditáció által létrejött pozitív érzelmi állapot váltja ki. A titok kulcsa a meditáció stressz- és szorongáscsökkentő erejében rejlik. Tény, hogy a huzamosabb ideig tartó stressz gyengíti a betegségekkel szembeni ellenálló-képességet. Sőt, gyakran ezek maguk generálják a különböző egészségügyi problémákat.

Nem véletlen, hogy olyan sokan találnak rá erre az útra manapság, s keresik azokat a feltöltődési pontokat, ahol a „lelkük is szabadságon lehet”! Sok ilyen lehetőség kínálkozik és ha nem is érünk el a botoxhoz hasonló hatást, de azzal, ha megfelelő lelkiállapotban tartjuk magunkat, már sokkal kellemesebbé, élhetőbbé tehetjük a hétköznapokat.

Sokan keresik a lelki megnyugvást, testi-lelki felfrissülést a böjtkúrákon való rendszeres részvételen, gyönyörű természeti környezetben (Balaton Felvidék, Visegrád), ahol a lélek tisztulását a környezet is támogatja.

De ha oda nem is jutunk el gyakran, legalább napi szinten szánsz 15-20 percet a „semmittevésre”, amikor csak ülsz és hagyod, hogy a meditációs zenében felhangzó madárcsicsergés, patak zúgás … elvarázsoljon, átadod magad az érzelmeknek és kikapcsolod az állandóan pörgő agyközpontot – hamarosan megérzed a hatást. És egy idő után még talán a tükörből is egy új arc néz vissza rád!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1257 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x