Alvásproblémák kezelése természetes szerekkel - nyugtatók...
Címlap / Szépség-Egészség / Alvásproblémák kezelése természetes szerekkel - nyugtatók helyett gyógynövény

Alvásproblémák kezelése természetes szerekkel - nyugtatók helyett gyógynövény

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-30

Dr. Simon-Fiala Ágnes homeopata-orvos elmondása szerint az alvászavar majdnem minden betegénél jelentkezik valamilyen formában. A karantén időszaka alatt teljesen felborult az életritmusunk, a covid-fertőzésen átesett betegek pedig kifejezetten nagy arányban panaszkodnak álmatlanságra.  


Rendezvénynaptár
Nem kell rögtön altatóhoz nyúlnunk, ha hasonló problémákkal küzdünk, hiszen léteznek olyan természetes alvássegítők is, melyeknek nincsenek káros mellékhatásaik.
 


Természetes hatóanyagok


Az alvás segítésére a leggyakrabban használt és egyben a leggyengédebb nyugtató hatású gyógynövény a citromfű, amely teában fogyasztva tökéletes lezárása lehet egy hosszú napnak. Érdemes emellett olyan táplálékkiegészítőt is segítségül hívni, melyben magas koncentrációban található meg a gyógynövény. Egy kis magnézium is jól jön, ha nyugtalanok az éjszakák, hiszen aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezáltal pedig felkészíti a szervezetet az alvásra. Egyes készítményekben szőlőmagkivonat is található, mely szintén hozzájárul a nyugodtabb alváshoz: a szőlő polifenoljai ugyanis amellett, hogy növelik a gyümölcs természetes védekezőképességét, segítik az emberi szervezetet az alvás közbeni regenerálódásában. 

 

Lefekvés előtt már ne együnk


Alvás alatt regenerálódik a szervezet, lelassul a légzés, a pulzus és az emésztés, valamint az agyműködés is kevesebb energiát igényel. Ha viszont lefekvés előtt közvetlenül nehéz ételeket fogyasztunk, akkor a szervezetünk a táplálék feldolgozásához szükséges hormonok termelését részesíti majd előnyben az alvást szabályozó hormonokkal szemben, így meggyűlhet a bajunk az álomba szenderüléssel. Ezért lefekvés előtt 3 órával lehetőleg már ne együnk, így megspórolhatjuk a hosszú forgolódást és a zűrös éjszakákat.

 

Hangolódjunk rá az alvásra, zárjuk le a napot

Az alvási rutin kialakítása nagyon fontos, hiszen, ha nem egyik pillanatról a másikra akarunk aludni, hanem szépen lassan zárjuk le a napot, azt a szervezetünk is érteni fogja, és e szerint kezd majd működni.

  • egy nyugtató fürdő,
  • relaxációs-, és légzőgyakorlatok,
  • naplóírás,
  • olvasás

Ezek, és még számos saját magunknak bevált trükk, technika, mind jó levezető tevékenységek lefekvés előtt.
 
A kellemes hálószobai környezet is sokat segít, ha alvásproblémákkal küzdünk. Az ágy ismét legyen egy szent hely, ahol nem dolgozunk, tévézünk, vagy eszünk. Az ágyba bújás élménye, a tiszta ágynemű már önmagában relaxáló hatású lehet egy hosszú nap végén.
A fényt és a hőmérsékletet szintén igazítsuk a lefekvéshez, illetve próbáljunk ki különböző nyugtató gyertyákat, illóolajokat is, például levendulaolajat, ami segít, hogy nyugodtabban hajtsuk álomra a fejünket. (3-6 csepp elegendő, ha ennél többet használunk, épp az ellenkező hatást érjük el vele! a szerk.) 
 

A képernyőket hagyjuk kint!


Simon-Fiala Ágnes azt javasolja, hogy a képernyőket minden szinten érdemes kizárni a hálóból. Se TV, se telefon ne legyen az ágy közelében. Ébresztésre ne használjuk a mobilt és ne is aludjunk vele együtt. Elalvás előtti 1-2 órával már ne nézzünk kékfényt, ha nagyon muszáj, használjunk képernyőszűrőt. Elmondása szerint azt a tévhitet is érdemes lenne végre ledönteni, hogy az alkohol segít az álmatlanságban.
 
Ha az éjszaka közepén mégis felébredünk és nem tudunk visszaaludni, akkor természetes megoldásokat is segítségül hívhatunk, a gyógynövények mellett a homeopátia is segítségükre lehet. Fontos, hogy a delta-fázis alatt nyugodtan tudjunk pihenni, mivel ekkor regenerálódik a szervezet, ez az igazi mély alvás, ebből pedig 3-4 fázist át kell élnünk ahhoz, hogy másnap kipihenten ébredjünk – mondja a homeopata-orvos.
A cikkben ajánlott készítmény étrend-kiegészítő. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. 
(x) 
Képforrás: Canva Pro adatbázis.(X)
 
 
[ 668 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x