Így teremts ragyogó kertet lépésről lépésre!
Címlap / Szépség-Egészség / Így teremts ragyogó kertet lépésről lépésre!

Így teremts ragyogó kertet lépésről lépésre!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-25

Ragyogó kertet szeretnél, ami élénkebbnél élénkebb színekben pompázik, és finomabbnál finomabb gyümölcsökkel hálálja meg a törődésed? Így teremtsd meg!  


Rendezvénynaptár

Hogyan alakítsd ki álmaid kertjét?

Ha rövid időn belül szeretnél új életet lehelni a kertedbe, kövesd az alábbi lépéseket!
 
Válassz egy neked tetsző kert stílust!
Legegyszerűbben úgy teremthetsz rendezett, harmonikus és lélegzetelállító kertet, ha valamilyen stílus mentén kezded el kialakítani azt.
 

Merre indulhatsz? Mutatjuk!


Népszerű kert stílusok:
Mediterrán. Gyönyörű örökzöldek, kavicsos sétányok, izgalmas formájú sövények - ezek mind a mediterrán kert jellemzői. Növényei között kifejezetten népszerű az európai ciprus és a csillagjázmin is.
 
Trópusi. A csodálatos, nagyvirágú liliomfákkal teletűzdelt és kerti korallberkenyékkel övezett kert valódi trópusi hangulatot hoz még hazánkban is. Ha imádod a színes növényeket, érdemes ezt a stílust választanod.
 
Japán. Ha szereted a misztikus keleti tájakat, ajánlott a japán irányzat mellett döntened. Ezeket a kerteket kanyargós, kifürkészhetetlen formák és gyönyörű örökzöldek jellemzik.
 
Modern. Minimalizmus és letisztultság. Röviden ezzel a két szóval lehetne jellemezni a modern kerteket, amelyek a növények helyett inkább az építészeti látványra helyezik a hangsúlyt.
 

Vegyíthetők a kert stílusok?


Természetesen igen! A legszebb kert mindig az, amelyiket Te magad tervezed meg. Kombináld bátran a színeket és formákat, hogy valami igazán egyedit hozz ki kerted megjelenéséből!

 


Figyelj a talajminőségre!


Tápanyagban gazdag talaj nélkül a növényeid nem fejlődhetnek egészségesen. Mindig gondoskodj a növényeid igényeinek megfelelő tápoldat és műtrágya biztosításáról! Továbbá óvd meg őket az olyan kártékony rovaroktól, mint a lótetű vagy az ázsiai márványospoloska!

 

Miért fontos a jó talajminőség?


Színesebb virágokat, zamatosabb gyümölcsöket teremt.
Folyamatosan biztosítja a tápanyag utánpótlást.
Segíti a jótékony mikrobák működését.
Erősíti növényeid immunrendszerét.
Serkenti a csírázóképességet.
 

Öntözd növényeid a megfelelő időben és mennyiségben!


Amíg a sivatagi körülményekhez szokott Jerikó rózsája akár 7 évig is kibírja víz nélkül, addig a növények túlnyomó többsége néhány héten vagy hónapon belül elpusztul a szomjúságban. Mivel a növények 80-95%-a víz, ezért idővel elengedhetetlenné válik az öntözésük.
Általában heti egy öntözés elegendő a növények számára, de ültetés előtt mindig nézz utána az adott növény vízigényének!

 

Dolgozz megbízható kerti szerszámokkal!

 

Soha nem szabad lebecsülni a kerti szerszámok minőségének jelentőségét. Csakis kellően éles metszőollóval végezhetsz ritkító metszést helyesen, csakis edzett acél pengékkel felszerelt sövénynyíróval teremthetsz tökéletes formákat, és kizárólag kerti kesztyűben óvhatod meg magad a kisebb-nagyobb karcolásoktól.
Tipp: Mindig tartsd élesen a szerszámokat! A metszőolló vagy a kis kézifűrész éle kifejezetten hamar elcsorbulhatnak, ugyanis mindkét szerszám a leggyakrabban használatos kertészeti eszközök közé tartozik.

 

Gondozd szeretettel a kerted!


Végül a legfontosabb: gondozd szívvel-lélekkel kerted teljes egészét! Egy szeretettel gondozott kert ugyanis lélegzetelállító látvánnyal és mézédes termésekkel hálálja meg a törődésed.
 
Szerezd be a szükséges kerti szerszámokat, ültesd el a kiválasztott növényeket, majd gondoskodj a talaj tápanyag utánpótlásáról és a növények kellő rendszerességű öntözéséről!

(x) 
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis.(X)
 
 
[ 629 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x