A svéd Sounds és az amerikai Limousines jönnek hozzánk
Címlap / Színes hírock / A svéd Sounds és az amerikai Limousines jönnek hozzánk

A svéd Sounds és az amerikai Limousines jönnek hozzánk

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-05

A Dürer Kertben február 16-án remek koncertnek ígérkezik napjaink egyik legizgalmasabb svéd kvintettjének és az indie-t elektronikus közegben újraértelmező amerikai duónak, a The Limousines-nek a fellépése. 

 

A Sounds eddigi karrierje igazi sikertörténet, hiszen már első nagylemezükkel, a 2002-ben kiadott Living In Americával magukra irányították a világ figyelmét, és mindezt annak köszönhették, hogy feszes zenei alapjaikon keresztül úgy tudták leporolni a new wave feledésbe merült táncparkettjét, hogy az nem csupán felfrissítette a hullámot, hanem népszerűbbé és ismertebbé is tette, mint amikor saját korának vívmányaként szivárgott be a klubkultúrába.


Mindehhez természetesen egy karizmatikus énekesnőre, Maja Ivarssonra is szükség volt, aki dögös kiállásával és jellegzetes orgánumának sokszínű érzelmi skálájával saját korának Debbie Harryjeként énekelheti a világba minden gondolatát és érzelmét.


Persze a zenekar igazi fegyverténye az, hogy zeneileg nem csupán már ismert hangzásokat elegyítenek – gondolva itt a dance punk ütemeire, a new wave tartására és hangulataira, a post-punk merengésére és lüktető ritmusaira –, hanem ahhoz hozzá is tudtak tenni egy olyan fiatalos, letaglózó és energiával teli hangvételt, amivel épp annyira formálták saját szájízük szerint saját inspirációikat, amennyire épp ebből határozódik meg a The Sounds arculata, karaktere.


Nem is véletlen, hogy a zenekar eddig olyan bandákkal oszthatta meg a színpadot, mint a Foo Fighters, a Panic! At The Disco, a Mando Diao vagy a Paramore, hiszen a The Sounds pimasz és őszinte lendülete egyként állította maga mellé a világsajtót és a zeneipar kiemelt alakjait.


Maja Ivarsson és zenekara idén megjelent nagylemezét, a Something to Die For című dalcsokrot mutatja majd be a közönségnek egy egész estés, így teljes értékű (és nem fesztiváli keretekhez kötött) koncertprogramban, így a zenekar rajongói biztosak lehetnek abban, hogy az energikus post-punk lüktetésű szerzemények mellett az elektronikus alapok is kellőképp megtáncoltatják majd a Dürer Kert nagytermének vendégeit.


Szerencsénkre Majáék vendége a The Limousines lesz, akik ezúttal meg is elevenednek, és nem csupán egy Photoshop-ablakon keresztül fognak zenélni a közönségnek, mint ahogy azt a Very Busy People klipjében meg is tették. És ki tudja, talán a Get Sharp című bemutatkozó nagylemezük kiemelt dalai mellett (mint az Internet Killed The Video Star) talán új szerzemények is terítékre kerülhetnek. A The Limousines tehát gondoskodni fog az alaphangulatról, hiszen ők az indie zeneiségét egy alapvetően elektronikus közegben értelmezik újra. 
 
[ 1505 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x