House Of Lords - amerikai aréna rock a Club 202-ben
Címlap / Színes hírock / House Of Lords - amerikai aréna rock a Club 202-ben

House Of Lords - amerikai aréna rock a Club 202-ben

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-05

Egy kis zenei időutazást tehetünk vissza a 80-as évekbe a Los Angeles-i banda társaságában, amely dallamos rockzenéjével, erőteljes gitárszólóival bizonyára örömet szerez majd február 14-én a műfaj rajongóinak. 

 

A House Of Lords zenekar 80-as évek végén tűnt fel Los Angelesben, és köszönhetően annak, hogy koránt sem zöldfülű zenészekből verbuválódott, már az első lemezével kiválóan is foglalta össze mindazt, ami a ’80-as évek „Aréna rockzenéjében” (lásd Whitesnake, Van Halen) jó volt: dallamos, fülbemászó kompozíciók, jól megjegyezhető refrének, hatalmas gitárszólók, monumentális hangzásvilággal. Pár évvel megalakulásuk után a csapat már a Scorpions mellett lépett fel, és a korszak végének egyik legsikeresebb dallamos rockzenekarává váltak, olyan slágerekkel, mint a Remember My Name vagy a Wanna Be Loved.


A 90-es évek elején több nagy sikerű lemez (Sahara, Demons Down) következett, annak ellenére, hogy számos tagcsere tarkította a történéseket. Végül azonban ezt a csapatot is elérte a végzet, csakúgy, mint a műfaj számos további képviselőjét: a mindent elsöprő grunge hullám parkolópályára küldte őket, és a tagok szétszéledtek.


Az ezredforduló után aztán újra összeállt a House Of Lords, méghozzá a védjeggyé vált énekhangot biztosító frontember, James Christian közreműködésével, aki az alapító Gregg Giuffria mellett meghatározó tagnak számított. Egy kísérletező irányú progresszív rockzenei album után ott folytatták, ahol anno megszakadt a történet: a World Upside Down és a Come To My Kingdom című lemezeken az ismét ugyanazt az első osztályú AOR zenét kapjuk, amit a legendás időkben.


Elnézve a csapat 21. századi történetét, sokan emlékeznek még ezekre az időkre, hiszen a House Of Lords az új albumok mellett hosszas turnékat is bonyolított az Egyesült Államokban és Európában (2008-ban hazánkban is jártak), majd nekiláttak a Cartesian Dreams című lemez munkálatainak.

A legfrissebb, Big Money című korong pedig 2011. szeptemberében jelent meg, s James Christian szerint mindenben méltó a legendás múlthoz: "Ugyanazt a módszert követjük a Big Money készítésénél is, mint korábban: megpróbáljuk megírni és aztán felvenni a létező legjobb dalokat, amikre csak képesek vagyunk. Mindig jóval több dalt írunk, mint ami egy lemezre ráfér, és csak a legjobbakat válogatjuk ki végül. És persze továbbra is dallamos rockzenét játszunk. Ez az a zene, ami miatt anno hangszert fogtunk a kezünkbe – így hűek is maradunk hozzá!" – mondta el a felvételek kapcsán. Az új lemez Someday When című dalához klip is készült.


A korábban Wigwamként ismert Club 202-ben lép fel tehát a House Of Lords február 14-én, ahova elkíséri őket a Spanyolországból származó gitármágus, Jordi Sandalinas dallamokkal tűzdelt heavy metalt játszó zenekara, a Sandalinas is. Hazai részről a Rubicon, az Avatar és az Asphalt Horsemen szerepel majd az este folyamán. 
 
[ 1852 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x