Babusgass, vigasztalj!
Címlap / Te+Én+Szex / Babusgass, vigasztalj!

dr. Valló Ágnes
dr. Szilágyi Zoltán

Babusgass, vigasztalj!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-31

A múlt héten - a Miért értjük félre egymást? című cikkben - arról beszéltünk, hogy Férfi és Nő nagyon könnyen félreértik egymást, egyszerűen azért, mert másképp, máshogy kommunikálnak, és különbözőképpen értelmezik a szavakat, gesztusokat. Most folytatjuk a kommunikációs problémák sorát, hiszen nemcsak a kommunikáció módja, hanem a célja is különbözik. Egy férfi akkor mondja el problémáját valakinek, leginkább egy barátjának, ha tanácsot kér, és azt reméli, hogy a másik segítségére lehet, ötleteket adhat a probléma megoldásában. A nő, ha valami gondja van, azonnal szavakba önti azt. Számos esetben a beszéd, a szavak segítik hozzá ahhoz, hogy megértse, mit is érez, mit is gondol valójában.  

 

Célja nem feltétlenül a probléma megoldása, – hiszen számtalan problémát nem kell, talán nem is lehet megoldani. Nem is akarja – egyszerűen hangosan gondolkodik, vagy meg akar szabadulni feszítő érzéseitől. 

A férfi azonban – saját igényeiből, elvárásaiból kiindulva – ilyenkor úgy érzi, hogy a nő megoldást vár tőle, és azonnal tanácsot ad – mégpedig általában anélkül, hogy végighallgatná a nőt. Hiszen nem érdeklik a részletek, csak a puszta tények. Tanácsai ezért – legyenek bármilyen jószándékúak – alig-alig elfogadhatók a nőnek. Sőt: a nő úgy érzi, hogy lebecsülik, hiszen a férfi azt mondja meg, mit kellett volna, vagy mit kellene tennie…

Lássunk egy példát:
A Férfi – nevezzük ismét Ferinek – egy fárasztó nap után tér haza a munkából. Felesége – nevezzük újfent Nórának – aki gyeden van otthon két kisgyerekükkel, meglehetősen feldúltan fogadja, és rögtön mesélni kezd:

Nóra: Drágám, szörnyű napom volt ma. A dolog azzal kezdődött, hogy az egész házban elzárták a vizet…
Feri: Ez felháborító. Kötelesek lennének figyelmeztetni, mielőtt elzárják!
Nóra: Kiírták, ki van téve a kapu alatt, de nem vettem észre.
Feri: Mert mindig rohansz. Igazán nem értem mért kell mindig rohanni!
Nóra: Nem ez a lényeg. Szóval, mivel se mosni, se főzni nem tudtam, összepakoltam a gyereket, hogy elvigyem anyámhoz, de nem indult a kocsi.
Feri: Már legalább két hete mondtam, hogy vidd el szerelőhöz. Egy autót legalább félévente ellenőrizni kell! Most legalább látod…
Nóra: Látom, látom, hogy mindig okosabb vagy. Nem volt a kocsinak semmi baja, csak lemerült az akku, mert este, amikor a térképet néztem, égve felejtettem a belső lámpát… Meg ne szólalj, tudom, hogy én vagyok a hibás. Akkor szerencsére jött a Jóska a szomszédból és megtolt.
Feri: Téged, vagy az autót?
Nóra: Ne szellemeskedj! Szóval elvittem a gyereket anyámhoz, de hiába csöngettem, nem nyitott ajtót…
Feri: Nem hívtad fel mielőtt elindultál?
Nóra: Persze hogy felhívtam, de mivel sokat bajlódtunk a kocsival, azt hitte, már nem is jövök. Csak átugrott a szomszédba…
Feri: Persze, ti nők sosem bírjátok ki pletyka nélkül.
Nóra: Ezt meg se hallottam. Szóval ott toporgok az ajtó előtt, végre megjött anyám, a kedvenc cipőm sarka beakadt a lábtörlőbe, és lejött róla a bőr…
Feri: Mért mész anyádhoz magas sarkú cipőben? Mindig mondom, hogy egészségtelen és balesetveszélyes. Vegyél magadnak egy kényelmes, biztonságos edzőcipőt.
Nóra: Hát persze. Szóval a cipőnek annyi. Dani nyűgös volt, én meg – gondolhatod – hogy milyen ideges. Persze öt perc alatt összevesztünk anyámmal…
Feri: Nem kell annyit idegeskedni. Kinek használsz azzal, hogy mindig a plafonon vagy. Most is, ahelyett, hogy szép nyugodtan elmesélnéd, hogy mi történt, majd szétrobbansz az idegességtől…


Nóra – hiszen nő – csak el szerette volna mondani, kiönteni magából a hétköznapi kellemetlenségeket. Egy kis együttérzésre, dédelgetésre, babusgatásra vágyott. Feri, – mert pasi – azt hitte, tanácsot kell adnia, megoldást kell nyújtania, de ezzel még inkább felidegesítette a nőt.

A férfinak meg kellene értenie, hogy nem kell átvállalnia, megoldania a problémákat a nő helyett. De legalább ilyen hiba az is, ha lekicsinyli, bagatellizálja azokat: "Mért kell egy ilyen csekélységtől ennyire kiborulni? Túlértékeled a dolgokat! Igazából nincs itt akkora baj!" – mondják a férfiak, különösen akkor, ha a nő panaszkodását könnyek kísérik. Nem kell mást tenniük, mint meghallgatni, együtt érezni, egy kicsit dédelgetni, babusgatni a nőt. Uraim! Bízzanak az asszonyukban! Meg fogja találni a probléma megoldását – már ha van egyáltalán mit megoldani.

A nőknek pedig meg kellene érteniük, hogy a férfiak másképp működnek. Örüljünk nekik, amikor hazajönnek, menjük eléjük, öleljük-csókoljuk meg őket. Ne öntsük rájuk azonnal problémáinkat. Hagyjuk, hogy megérkezzenek, örüljenek az otthonnak, a gyerekeknek. Később meséljünk mindarról, ami bánt, amit ki akarunk adni magunkból. Mondjuk meg, hogy nem tanácsot várunk, csak együttérzést, meghallgatást. Ha kell, emeljünk fel egy kis táblát, amire felírtuk: BABUSGASS!

A férfi/női különbségekről itt olvashatsz többet:
http://www.medock.hu/noferfi


 
 
[ 2696 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x