Szinglikről, társkeresésről - kicsit másképpen
Címlap / Te+Én+Szex / Szinglikről, társkeresésről - kicsit másképpen

dr. Valló Ágnes
dr. Szilágyi Zoltán

Szinglikről, társkeresésről - kicsit másképpen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Magyarországon a hajadon nők és a nőtlen férfiak aránya csaknem 33 százalék. Persze közülük nem mindenki szingli, lehet, hogy együtt jár vagy együtt él valakivel. Ha azonban az elváltak 12%-os arányát is figyelembe vesszük, akkor láthatjuk, hogy milyen sok az egyedülálló férfi és nő. Vajon miért van ez így? A mai felgyorsult világban a férfiak és nők számára is egyre fontosabb a karrier. Egyre kevesebb idő jut az ismerkedésre, a párkapcsolatok kialakítására. 

A férfiak és nők között vannak különbségek ebben a tekintetben is. Mindkét nem számára fontos az önállóság, a karrierépítés. A férfiak számára azonban elég hosszú ideig kifejezetten vonzó az egyedülálló életforma, félnek ennek feladásától. Félnek az elköteleződéstől, a felelősségvállalástól. Sokan még viszonylag kötetlen tartós kapcsolatot is szabadságuk korlátozásaként élik meg.

A lányok hamarabb szeretnének tartós kapcsolatot, bár közülük is félnek néhányan az elköteleződéstől, mégis azt lehet mondani, hogy a legtöbbjük „kényszer-szingli”, vagyis nem jókedvében él egyedül.

Az istennők közül Artemisz, Athéné és Hesztia tud tartósabban kiegyensúlyozott szingli-életet élni – persze mindhárman másképpen. Héra, Demeter és Perszephoné szenved az egyedülléttől, Aphrodíté számára a probléma nem létezik, hiszen bármikor talál partnert magának.

Még nem tudod, hogy, melyik nőtípusba tartozol? Melyik Istennő/mely Istennők vonásait hordozod? Itt találhatod meg a tesztet >>>  (A gyorsteszt csak ízelítő, ha pontos tipológiát akarsz, akkor a részletest töltsd ki!)

Ha már ismered domináns Istennődet/Istennőidet, nézd meg milyen hatással vannak Nálad a szingli életforma kialakulására, vállalására, megélésre!


 
Az ún. „szűz” istennők – akik férfi nélkül is egésznek érzik magukat – Artemisz, Athéné és Hesztia, köszönik szépen, akár még jól is tudják érezni magukat egyedül.

Az Artemisz-kislány vidám pajkos, felfedező természetű. Inkább fiúkkal barátkozik, versenyt fut, fára mászik, benne van minden csínytevésben. A serdülő Artemisz akaratos, lázadó. Sok fiúbarátja van, és aránylag könnyen megy bele szexuális kapcsolatokba, akár barátságból is. Artemisz nehezen köteleződik el, ő az, akinek legjobban fekszik a szingli életforma. Hajlik a könnyed, akár egyéjszakás kapcsolatokra is – ezek felüdülést, feltöltődést jelentenek számára. Fontos számára a munka, a karrier, ezt nem adja fel akármiért, akárkiért. Nem túlságosan szerelmes természetű, viszont nagyon fontos számára az egyenjogúság, nehezen adja fel függetlenségét. Kapcsolataiban igényes, nem áll szóba „akárkivel”, gyakran túlzottan is válogatós, csak a szórakoztató, érdekes, ambiciózus férfiak tarthatnak számot a figyelmére. Ha egy kapcsolat nem kielégítő számára, továbblép. Nem érzi feltétlenül visszalépésnek a szingli-életformát.

A kislány Athéné általában komoly, kicsit koravén. A „cicomázkodó”, vihogó lányokat lenéző jóindulattal kezeli, inkább a fiúk közt érzi jól magát. Azonban – Artemisszel ellentétben – nem fára mászik vagy versenyt fut velük, hanem őket tekint szellemi társnak, komoly dolgokról beszélget velük.

Athéné számára nem elengedhetetlen a párkapcsolat, fontosabb – vagy legalább annyira fontos számára a munka, a karrier. Nem érzi feltétlenül magányosnak magát, ha nincs társa. Nem lesz könnyen szerelmes, és a szex sem áll az első helyen érdeklődési körében. Ó úgy szingli, hogy nem éli a szokásos barátnőzős-bulizós szingli életformát. Túlzottan leköti a karrier, gyakran nincs is ideje párkapcsolatokra. Míg Artemisz gyakran van társaságban,. sokat jár szórakozni, Athéné a munkába veti bele magát. Társának csak erős, tehetséges, ambiciózus férfit fogad el, olyat, akit tisztel, akire fel tud nézni.

A gyermek Hesztia szeret csendesen félrevonulni, jól eljátszik egyedül. Már serdülő korában befelé, belső hangjaira figyel. A kortárs csoportokba nem illeszkedik be, de nem szenved az egyedülléttől. A fiatal Hesztia gyakran él egyedül, mégsem nevezhető szinglinek, mivel távol áll tőle a szingli életforma. Nem szereti a zajos szórakozóhelyeket, viszont gyakran fordul valamilyen vallás, vagy ezoterikus tanok felé. Társát nem maga választja. Nem száll be a „tülekedésbe”, nem keresi a férfiak kedvét, nem akar tetszeni. Azokat a férfiakat vonzza, akik a csendes, nyugodt, megbízható nőket kedvelik. Ha észreveszik, hagyja, hogy kiválasszák, de nem lehet könnyen elcsavarni a fejét, a döntésben, elfogadásban övé a fő szerep. Ha a kapcsolata nem működik, kiszáll, és teljes életet tud élni egyedül.

Ha részletesebben akarsz olvasni arról, hogy hogyan viselkedünk társkereső helyzetben, kattints >>>


Az ún. „sebezhető” istennők életének középpontjában a kapcsolatuk áll. Héra, Demeter és Perszephoné nagyon rosszul viselik az egyedüllétet – de persze ezt sem egyformán teszik.

Héra számára a szingli lét maga a pokol. Kislánykorában – szinte már az óvodásban – esküvőt, „házasságosdit” játszik. Olyan ez, mint a „papás-mamás”, de Héra a gyurmából gyúrt vagy sütit nem a babának, hanem a „dolgozóból” hazatérő férjének süti.

Serdülőkora nem viharos, már tinédzser korában tartós kapcsolatra törekszik. Még csak 2 hete jár egy osztálytársával, de matek órán már azt gyakorolja, milyen lesz az aláírása asszonynéven. A karrier alig érdekli, olyan partnerre, férjre vágyik, aki majd sokra viszi, aki előtt nagy jövő áll. Hivatásának tekinti, hogy minden erejével támogassa férjét abban, hogy ezt a nagy jövőt elérje. Sok Héra-lány már korán férjhez megy – vagy legalábbis szeretne, de a mai világ nem kedvez a korai házasságoknak. Ha továbbtanul, akkor a főiskolán, egyetemen is legfontosabb foglalatossága a tartós párkapcsolat kialakítása.

A szingli Héra minden pasiban férjet keres. Újra és újra beleéli magát a házasságba, és minden szakítás nagyon megviseli. A férfiak pedig könnyen megérzik a túl korai és túl komoly terveket, és menekülőre fogják a dolgot. Az sem segíti a tartós kapcsolat fejlődését, hogy Héra okkal – ok nélkül mindenre és mindenkire féltékeny.

Déméter is csak kényszerből lehet szingli, de merőben más okból. Kislány korában a babáját ringatja, öltözteti, eteti órákon keresztül. A serdülő Déméter már erős vágyat érezhet az anyaság iránt. Ezért sok Déméter korán férjhez megy, és korán szüli meg első gyermekét. Sajnos az sem ritka, hogy a gyermek utáni vágy meggondolatlan kapcsolatokba kergeti, és „véletlenül” teherbe esik. Ilyenkor persze egyedül is megszüli a babát. Az is lehet, hogy Déméter elfogad férjéül gyenge, szánandó – akár beteg, vagy testi fogyatékos – férfit is, aki felett anyáskodni lehet.

A szingli Déméter úgy keres párt magának, hogy elsősorban azt fürkészi, vajon milyen apa válnék a férfiból. Esküvő után természetes a számára, hogy mihamarabb gyereket szüljön, és ha megjön a baba, akkor minden figyelmével felé fordul. Déméter férje ilyenkor „spermadonornak” érezheti magát. Az elvált Déméter - ha gyermekei vannak - nem lesz boldogtalan, hiszen az anyaság kitölti az életét.

Perszephoné szenved a szingliségtől, de aktívan nem tesz ellene. Gyermekkorában nyugodt, engedelmes, jó kislány. Serdülő korában is kislány marad, akinek a mama a legjobb barátnője. Szeret álmodozni: Várja a „szép szőke herceget, fehér lovon”. mesehősnek, elvarázsolt királykisasszonynak, képzeli magát.

Szingliként barátnőzik, vásárolgat, eljár barátnőivel szórakozni, de nem száll be a versenybe. Nem választ, hanem őt választják, szinte várja, hogy „elrabolják”. Gyakran az idősebb férfiak vonzzák, olyan, akire rábízhatja magát, aki vigyáz rá, dönt helyette.

Sok férfi számára lehet vonzó a gyenge virágszál, az ártatlan, kislányos teremtés, az elefántcsonttorony hercegnője, aki csendes, légies, álmodozó, akit meg kell hódítani, el kell csábítani, „el kell rabolni”.

Aphrodité nem „szűz”, de nem is „sebezhető”. Két kapcsolat között néha megmártózik a szingliségben. Legfeljebb rövid ideig, átmenetileg lehet szingli. Hiszen már pici korában bájos mosolyával, huncut, szinte kacér oldalpillantásaival meghódít bárkit, akit akar. Kamaszkorában elképesztő odaadással rajonghat egy sztárért, rock-zenészért, de érdeklődése hamar a hús-vér férfiak felé fordul.

Könnyen lesz szerelmes, és életében központi szerepet játszik a szex, választásait a szexuális vonzás alapvetően meghatározza. Könnyen, szinte egy pillanat alatt lángra lobban, s a szenvedélyes szerelem minden mást háttérbe szorít. A lángolás azonban csak ritkán hosszú életű, gyakran váratlanul, szinte minden ok nélkül ki is hűl. Ha elmúlt a szexuális vonzás, a bűverő, a „rózsaszínű köd”, Aphrodité egyszerűen nem érti, mi köze is volt a férfihoz. És akkor újrakezdődik a röpke szingli-lét, a fellobbanó új szerelem új vadászatra ösztönzi.

Azok számára, akiket részletesebben érdekelnek a párkapcsolatok
– akár azért, hogy a saját életüket kézben tudják tartani, akár azért is, hogy másokon hivatásszerűen segítsenek – ajánljuk Párkapcsolati tanácsadó képzésünket, amiről itt olvashattok részletesen>>> 




Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 14793 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x