6 bevált lépés párkapcsolati elhidegülés ellen
Címlap / Te+Én+Szex / 6 bevált lépés párkapcsolati elhidegülés ellen

Kékes Réka

6 bevált lépés párkapcsolati elhidegülés ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-19

Elgondolkoztál valaha azon, hogy miért szűnik meg a kapcsolat, meghittség és csodálat két ember között? Hogy miért érzel egyre kevesebb szexuális vágyat partnereddel? Hogy miért tapasztalsz egyre nagyobb távolságot közöttetek? Hogyan lehet ezt megelőzni?  

Talán azért, mert te is részese vagy annak, hogy falat emeltél önmagad és partnered közé. Volt olyan valaha, hogy nem élvezted a szexet a kedveseddel, és mégsem szóltál egy szót sem? Mert attól féltél, hogy az megöli az áramlást, a jó hangulatot közöttetek? Vagy esetleg jó lett volna egy kis személyes tér, amiben csak te vagy egyedül, de féltél kimondani, nehogy csalódást okozz neki

A kapcsolati szeparáció okai

Mintha a partnerünkről való lekapcsolódásnak két oka lenne. Az egyik, hogy félek elmondani, hogyan érzek - félek kimutatni az igényeimet, vágyaimat, legmélyebb szükségleteimet. Mit gondolok, akarok valójában. A másik pedig, hogy nem akarom meghallani a másik igényeit, mert attól rettegek, hogy nem tudom kielégíteni azokat, nem tudok megfelelni nekik - csak akkor, ha lemondok magamról.

Az igazság elrejtése

Az igazság kimondása helyett a pillanatnyi békét választjuk, szőnyeg alá söpörjük a dolgokat, struccpolitikát folytatunk magunkkal és partnerünkkel szemben is – mert szeretnénk elkerülni a fájdalmat és veszteséget – így kapcsolatunkat lassan és észrevétlenül szabotáljuk, láthatatlan pókhálókat szőve partnerünk és magunk köré. “Ha kimondanám, úgysem változtatna semmit..” Így inkább a téglákat választjuk a nagy fal kiépítéséhez. 

A védelmi falak megtörik az intimitást

Ezek a hideg falak megölik az intimitást – azt a finom áramlást és egységet, ami egy kapcsolat valódi alapja és mozgatórugója. A hitelességről és önfelvállalásról való lemondás nemcsak önmagunk megtagadását feltételezi, hanem ezáltal a valódi határaink elvesztését is. A határok megszűnése pedig arra lenne hivatott, hogy érzelmileg és szexuálisan kiszolgáltatottá váljunk – beleveszve a félelembe, kiszolgáltatottságba. A szorongásban és védtelenségben pedig sosem születik gyönyör, szexuális szikra, vonzalom. 

Hogyan tudjuk lebontani újra a falakat? 

A titok egy virágzó kapcsolathoz - maga a hitelesség. Légy valódi, őszinte, és ne csald meg önmagad! Ez pedig önmagadban kezdődik. Sokan elfelejtik, hogy a valódi kapcsolat rólad szól, amit sosem szabad feláldozni semmiért. Ehhez az első lépés újra, hogy hajlandó legyél szembenézni avval, hogyan érzel – és nemcsak akkor, amikor kényelmes. Olyankor is, amikor megítélnéd magad, vágyaidat.

Ez azoknak is kihívás lehet, akik azt gondolják, hogy nekik ez könnyen megy, mert nincsenek nagyon egyértelmű vágyaik, és általában csak sodródnak az árral. Gyakran pont azok azok, akik a legjobban félnek a mély kapcsolódásoktól, és a valódi intimitástól. Azok, akik nem képesek meghúzni valódi határaikat, és mederbe terelni önmagukat. De vannak, akik azt mondják: a félelem azt jelenti, nagyon fontos. 

Hogyan mondjuk el az igazságot?

Ehhez nagyon fontos a tudatos kommunikáció. Ha nehéz kimondani, kifejezni és felvállalni önmagad, akkor érdemes e félelmednek hangot adni:

“Szerelmem, azt vettem észre, hogy néha kihívást jelent számomra kimondani azt, amit igazán érzek és akarok. Szeretnék egy csodálatos és őszinte kapcsolatot veled, és szeretném, ha ezt együtt tudnánk csinálni. Ez új számomra, és örömmel venném a támogatásod.” Amikor megosztanál a partnereddel valamit a későbbiekben, akkor emlékeztetheted őt erre a megállapodásra.  

Közelségben, meghittségben

Ezen kulcsok által olyan kapcsolatok építésére leszel képes, ami nyílt, őszinte és valódi. Olyan alapok megteremtésére, mely a valóságon nyugszik. Adj egy esélyt önmagadnak és partnerednek is arra, hogy előtűnjön, kik is vagytok ti valóban – mély érzéseknek, leplezetlen vágyaknak, ragyogó gondolatoknak.

 
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 22805 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x