Hogyan szeret egy érett nő?
Címlap / Te+Én+Szex / Hogyan szeret egy érett nő?

Lukács Tünde

Hogyan szeret egy érett nő?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Mindennapos téma a párkapcsolat, a mai férfi-nő viszonyok. Bár rengeteget olvasunk és beszélünk a témáról, mégis nagyon sok a problémás párkapcsolat. Ennek egyik oka az lehet, hogy sokszor nem két felnőtt létesít párkapcsolatot, hanem két "felnőtt gyerek", akiket még a saját családjuk is gyerekként kezel.  

Elvárások egymástól

Szinte nincsen olyan nap, amikor ne olvasnék arról, hogy hogyan kell viselkedni, szeretni egy érett férfinak. De vajon hogyan kell viselkedni egy érett nőnek? Az az ember, aki még nem nőtt fel, tele van elvárásokkal a másik felé. A párján szeretné behajtani azokat a dolgokat, amelyeket gyerekként nem kapott meg a szülőktől.

Kislányszerepben

Sokan nőttek fel olyan családban, ahol nem volt divat az érzelmek kimutatása, az ölelés, az intimitás. Sokszor fordult elő, hogy gyerekként nem kaptunk meg valamit. Lehet ez a szülői szeretet, de lehet a figyelem, a biztonság, vagy bármi más, amit nagyon szerettünk volna. Képzeljünk el egy 6-7 éves kislányt, aki úgy érzi, hogy bármit tesz, nem szeretik. Pedig ő igyekszik a szülők kedvére tenni, de nem kap mást, csak elutasítást. Például: „most nem érek rá ezzel foglalkozni”, „most ne zavard anyát/apát, mert dolgozik”.  

Ez a kislány nővé érve, ha a kapcsolatában egy hasonló szituációba kerül - vagyis nem kap meg a férfitól valamit, amit szeretne - ehhez a 6-7 éves kislányhoz hasonlóan fog viselkedni. Legyen az a férfi figyelme, ideje, vagy valami, amire megkérte, ha a kérés nem teljesül, a nő „visszaesik” ebbe a kislány szerepbe, és hisztizni, vádolni, veszekedni kezd. Egyre jobban szeretne megfelelni, és egyre inkább úgy fogja érezni, hogy bármit tesz az nem jó, az nem elég. Pontosan úgy, ahogyan nem volt jó a szüleivel szemben sem. Kialakul a „nem vagyok elég jó” érzése, ami tulajdonképpen már gyerekkora óta kíséri.

Hogyan szeret egy érett nő?

Egy érett nő nem hisztizik, mert már „kidolgozta” magából a családból hozott tudatos és tudatalatti fájdalmait. Ezért nincsen szüksége állandó visszaigazolásra, hogy ő szerethető, hogy elég a másiknak.

Egy érett nő nem féltékeny, mert tisztában van a saját értékeivel, nem méri magát állandóan más nőkhöz. Bár a féltékenységet sokan a szerelem fokmérőjének gondolják, ez nem igaz. Aki féltékeny, az önbizalomhiányban szenved, mert úgy érzi, a párja úgyis talál jobbat, csak idő kérdése.

Egy érett nő nem kérdezi meg minden nap, hogy a férfi szereti-e őt, mert pontosan tudja, hogy szerethető.

Egy érett nő nem akarja kisajátítani a férfit, mert nélküle is egész, van saját élete, hobbija, barátai, nem függ a férfitól. Tudja, hogy a külön, a barátokkal – barátnőkkel töltött időre mindkettőjüknek szüksége van. Az a kapcsolat, ahol a nő „elüldözi” a párja barátait, kudarcra van ítélve. Sokszor a függést összetévesztjük a szerelemmel.

Egy érett nő ki tudja mutatni a szeretetét/szerelmét, nem szégyelli az érzéseit.

Egy érett nőt nem zavar, ha a párja más nőkkel is beszélget, mert rendelkezik kellő önbizalommal és bizalommal a férfi felé is.

Egy érett nő tudja, hogy a férfi is küzd a saját családi mintáival, blokkjaival, és tudja, hogyan támogassa társát ezek megoldásában.

Egy érett nő mer szeretni, ki tudja kommunikálni az igényeit, vágyait úgy, hogy azt a másik ne elvárásként élje meg.

Egy érett nő a kontroll és az elvárások helyett elfogadó, befogadó.

Egy érett nő a férfi társa tud lenni úgy, hogy engedi őt férfinak lenni.

Ahogyan a családállításokon látjuk és ki is mondjuk, amikor a felborult férfi-női minőségeket állítjuk helyre: „Én vagyok a nő, te vagy a férfi. Én maradok nő, és téged hagylak férfinak lenni!”
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 7798 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x