Randinaplók I. - Személyiségzavaros csajok és pasik
Címlap / Te+Én+Szex / Randinaplók I. - Személyiségzavaros csajok és pasik

Randinaplók I. - Személyiségzavaros csajok és pasik

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Negyvenes egyedülálló férfiként lehetőségem van sokrétű módon ismerkedni és kapcsolódni. Az elkövetkezőkben leírtak alapja minden esetben valóságon alapuló tapasztalás, amiből természetesen nem vonható le általánosítás, de talán tanulságos lehet néhány ember számára.  

Ha elég tudatos vagy, akkor néhány év házassággal és sok-sok önismereti kurzussal a hátad mögött már azt hiheted mindent tudsz. Legalábbis ahhoz eleget, hogy megtaláld azt, akivel békében és harmóniában tudsz kapcsolódni, legyen ez akár egy rövidebb távú tiszteletteljes testi kapcsolat akár valami komolyabb. Ez volt az elméleti felvetés, vagy inkább feltételezés.

Aztán jön a valóság. Hol is lehet ismerkedni?

A természetes kiválasztódás részeként ugye munkahelyi környezetben, szabadidős tevékenység közben vagy barátok által. A többi mesterséges. A randioldalak, a dugós oldalak, a gyorsan-randizzunk-és-dugjunk-oldalak, a rapid borrandi, a közös utcaseprés és társai mind-mind mesterséges helyzetet teremtve ösztönöznek arra, hogy ne legyél egyedül. Legalábbis egy ideig ne. Vagy tovább.

De azért valljuk be a mesterséges dolgok sosem jók. Se a Coca-Cola, se a szilikon mellek. A természetes kiválasztódás folyamatában azonban nem kerülsz szembe különleges kapcsolódásokkal.

Mondjuk egy nárcisztikussal.


Mert bizony ez előfordul. Mostanában egyre gyakrabban. Hogy hogyan ismerheted fel? Íme néhány jel, ami talán segíthet:

A figyelem központjában akar lenni

Ha egy beszélgetés során végig is hallgatja azt, amit mondasz, nem igazán reagál rá, nem kérdez, nem igyekszik átélni, elképzelni, segíteni vagy válaszolni. A diskurzusnak róla kell szólnia. Ha épp nem a nagyságáról értekeztek, akkor másik kedvenc témájáról fogtok: a nehézségekről. Egy ilyen személy ugyanis tudja, hogy kiváló alkalom a szereplésre az együttérzés kiváltása is.

Magányos típus

A nárcisztikus személyeknek sokszor nincs túl sok barátja, vagy ha igen, felületes a kapcsolatuk. Ha rendelkezik is barátokkal az illető, akkor azok sokszor inkább rajongói, akit mindenhez bólogatnak számára, vagy akár olyan kollégák, akik alacsonyabb státuszban vannak nála.

Ne viccelődj rajta!

Tiszteletlenségnek érzi, és többszörösen fogod visszakapni az ártatlannak szánt tréfát. Ha netán viccelhetsz is vele, az leginkább amiatt van, hogy később valamikor felhozhassa, mennyire jól tudja lereagálni az ilyesmit. Természetesen mindez rá nem vonatkozik, ő bármikor hülyét csinálhat bárkiből, amit sokszor csak annyival indokol, hogy „vicces volt látni az arcát közben”.

Mindenben otthon van

Ha te például szakács vagy, akkor kiváló receptekkel fog ellátni, ha sportolni jársz, akkor sokkal jobb életmódot fog neked mutatni, ha szereted a jazz zenét, akkor ő sokkal menőbb előadókat fog felsorolni. Mindenhez ért. Mindenhez is.

Nem tiszteli mások határait


Simán megmutat neked egy harmadik személytől kapott üzenetet csak a sztori miatt, belenéz a leveleidbe, könnyedén beszél mások egészségügyi problémájáról, titkairól, vagy arról, hogy a környezetében ki milyen kínos helyzetbe keveredett. Egyáltalán nem zavarja, ha mások számára mindez megalázó, egyszerűen nem képes átérezni ezt.

... a megoldás pedig?

Menekülj. Zárd le a kapcsolatot és ne állj vele szóba soha többet. Neked lesz könnyebb az életed.

Folytatjuk…

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 2308 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x