Mi lenne, ha a 14 éves lányod beteg magzattal lenne terhes,...
Címlap / Te+Én+Szex / Mi lenne, ha a 14 éves lányod beteg magzattal lenne terhes, és kötelező lenne szülnie?

Mi lenne, ha a 14 éves lányod beteg magzattal lenne terhes, és kötelező lenne szülnie?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Lengyelország 2020. Tüntetések, drasztikus megmozdulások, szimpátia rendezvények Magyarországon és egy ezeréves kérdés újra porondon: joga van-e a nőnek a testéhez? A téma az, amit a címben írtam.  

 Lengyelországban ma egy 14 éves kislánnyal megszületik a gyereket, ha érett rá, ha nem, ha akarja, ha nem, ha erőszakból fogant, ha nem. Sőt mostantól akkor is, ha a magzat beteg – ugyanis a lengyel parlament alkotmányellenesnek ítélte a beteg magzatok művi vetélését. 
 
Míg idehaza eldöntheti, hogy elvetesse-e a gyermekét, Lengyelországban erre már most sincs módja senkinek. 
 

Nincs tekintettel az állam arra, hogy

  • kamasz, vagy gyermek lett terhes
  • vérfertőző kapcsolat áll a háttérben 
  • a család feltételei semmilyen formában nem adottak 
  • a nő elmeállapota vagy egészségi állapota nem megfelelő 
  • a magzat biztosan betegen, vagy korán és holtan születik meg
Az eddigi törvény szerint három okból lehetett abortuszt végezni: 
  1. ha a terhesség erőszak eredményeként fogant 
  2. ha veszélyeztette az anya életét,
  3.  illetve a magzat súlyos, visszafordíthatatlan betegsége, károsodása esetén. 
Az abortuszok több mint 95%-a ez utóbbi okra hivatkozva történt. Most ezt a jogalapot megszüntették, tehát az eddig legális abortuszok 95%-a mostantól illegális lenne. 


 
Míg idehaza valamelyest szabadon dönthetünk az abortusz felől, addig a lengyelek teljesen abszurd, élet- és emberellenes törvénykezést akarnak bevezetni, hasonlót ahhoz, ami a legembertelenebb romániai abortusztilalmi időkben volt érvényben.  
 
Dühöngenek a lengyel nők, és okkal. Az egyébként is európai szinten legkeményebb abortusz törvényeket szigorítja tovább Lengyelország. A klérus támogatásával gyakorlatilag a nők alapvető jogait veszik el. Az Európai Unió pillanatnyilag semmit nem tesz. A világ nőszervezetei tiltakoznak. 
 
Írország, ahol mostanáig a legszigorúbb abortusz törvény volt érvényben, nemrégiben, éppen egy évvel ezelőtt, 2019 novemberében enyhített ezen, a női szervezetek és az Unió nyomására. Azonban a beteg magzatok abortálása még ott sem volt tilos! 

A statisztikai adatok szerint a betegen született gyermekek mellől nagyon nagy százalékban idővel lelép az apa, a nő anyagilag és emberileg kiszolgáltatva, 24 órás, lelkileg kimerítő folyamatos műszakban magára marad a beteg gyerekkel. Aki sok esetben hamarabb hal meg, mint a szülei. 
 

Nem kéne a templomokat bántani …


A katolikus egyház Lengyelországban különösen erős. Második János Pál pápa is lengyel származású volt, és a lengyelek számára a vallás különösen fontos dolog. A katolicizmus véres dogmái itt mindig is könnyen gyökeret vertek, az egyház pedig nagyon sok emberre van hatással. Az egyház jelképei a templomok. Amikor az egyházzal szemben akarnak fellépni az emberek, valójában egyetlen esélyük marad: a templomokhoz menni, Isten földi helytartói, a papok előtt szót emelni azért, hogy a kegyetlenségre ne adjanak áldást. Egyfelől a templomok szent helyek, amelyekre másfajta figyelemmel gondolunk, védelmet jelentettek már a középkorban is, míg manapság nem marad más megoldás, mint a templomokon keresztül üzenni. Nincsenek hát könnyű helyzetben a lengyel nők, lányok, asszonyok. 
 

Szolidaritás a lengyel nőkkel 


Pár évvel ezelőtt az abortuszok eszközeként használt vállfa volt a lengyel nők forradalmának jelképe, most egy vörös villám, amit a tüntetők a maszkjukra, az arcukra rajzolnak, és a Facebook is természetesen tele van olyan szolidaritást kifejező matricákkal, amelyet az emberek a profilképükre helyezhetnek, mutatva  társnőiknek, hogy velük vannak. 
 
 

Mit tesznek a lengyel nők? 


Most tüntetnek, de nem lehet tudni, hogy mit tudnak elérni ezzel. Ami biztos, hogyha a tüntetések eredménytelenek lesznek: - Iparág lesz abból – ahogy az ír nők esetében – hogy más országokban, ahol legális az abortusz, ellássák őket. Ezt természetesen csak azok tehetik meg, akik pénzügyileg olyan helyzetben vannak, hogy el tudnak utazni. A szegény nők helyzetét tovább rontja a törvényi lehetőségek hiánya. Szóval a lengyel szegény nők szülnek, ha akarnak, ha nem, ha szeretni fogják a gyereküket, ha nem. A gazdagabbak pedig elutaznak egy szerencsésebb országba, ahol az egyház nem áll szembe a tudománnyal. Ők abortuszt végeztethetnek. 
 

Egyre többször teszik fel a kérdést: mi újság a férfiakkal? 


Ahhoz, hogy terhesség legyen, szükség van férfira is. A férfiak azonban minden felelősség, veszély, betegség és gyakran az anyagi terhek elől is egyszerűen elmenekülnek. Minden a nő nyakában marad. Ezért jogos a kérdés, hogy mi újság a férfiak felelősségvállalásával? Mi újság a nemzés körül? miért csak a nőket szabályozzák? A kérdések most még csak a levegőben lógnak, de egyre többen teszik fel ezeket szerte a világban. A lengyel helyzet rávilágít arra, hogy ezekre a kérdésekre bizony jó válaszokat kéne adni. 
 
Egy túlnépesedett bolygón a beteg csecsemők világra erőltetése nem tűnik ésszerű dolognak, és ezt talán még a nagyon régimódi gondolkodású papok is beláthatnák. 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 1545 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x