Síelni Dániában? Megőrültél?
hirdetés
Címlap / Utazás / Síelni Dániában? Megőrültél?

>

Síelni Dániában? Megőrültél?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-13

De tényleg… síelni az országban, ahol az átlagos tengerszint feletti magasság 31 méter? Nem őrültem meg. Nemrég ugyanis megnyílt a CopenHill, egy különleges épületkomplexum Koppenhágában. Ahogy tervezői megálmodták: a városi hegyi sportok központja.  


Rendezvénynaptár


A CopenHill számos szabadtéri tevékenységet kínál a dán főváros közepén. Egy olyan létesítményt alakítottak ki itt, ahol az egész család együtt mozoghat – sílécen, futócipőben vagy épp a 85 méter magas mászófalon.

A „nyilvános rekreációs terület”-et kávézó, étterem, zene és a legjobb koppenhágai panoráma teszi teljessé. Az Amager pedig, ami helyet biztosít ennek az egésznek, nem más, mint egy szemétégető, egyben kombinált hő- és villamosenergia-erőmű, vagyis hulladékból állít elő energiát. Éves szinten 440 000 tonna szemétből. A tetejére meg építettek egy egész évben nyitva tartó, mesterséges sípályát.Mindez kissé úgy hangzik, mint valami sci-fi fantázia, de valóság, októberben nyílt meg. A CopenHill sípályája 400 méter hosszú, és a 90 méter magas épület tetejétől az alapjáig vezet, 180 fokos fordulással a pálya felénél. CopenHillben lehet snowboardozni is, vagy csak kirándulni egyet a fákkal szegélyezett túraútvonalakon.

Fotók: Amélie Louys, Ehrhornhummerston (Press/CopenHill)


 
 
[ 1183 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x