Tavaszi virág-varázslat - Rítus Ostara ünnepére
hirdetés
Címlap / A nyúlon túl / Tavaszi virág-varázslat - Rítus Ostara ünnepére

Tavaszi virág-varázslat - Rítus Ostara ünnepére

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-01

A tavaszi ünnepkör első időpontja március 21., vagyis a tavaszi napéjegyenlőség ideje. Ez a Kos havának első hivatalos napja, az égi mozgások miatt azonban egy-egy nap eltérés lehet az időpontban. Ostara ünnepe, a tavasz első igazi ünnepe, amelyet a keresztény Húsvéttal is szoktak azonosítani, a március 21-ét követő első telihold. Ez Gyümölcsoltó Boldogasszony ideje a magyar néphagyományban. Mi történik ekkor? 


Rendezvénynaptár
Ostara ünnepével kizöldülünk. Rügyezés, nyílás, az első virágok kikelésének ideje, virítanak a krókuszok, növekednek az ibolyák, megjelennek a hóvirágok. A kert kezd színeket magára ölteni, a napfény még lágy, cirógató, jól eső, s még nem fordul át égető melegbe – noha a környezet állapotának romlásával sajnos romlik a helyzet és egyre égetőbb lehet...

Ostara ünnepén a kinyílás, újrakezdés ünnepét üljük, amikor is minden virágba borul, ezért virággal érdemes díszíteni a lakás számos pontját. Így pl. az ablakpárkányokra cserepes jácintokat, egyéb szobanövényeket, vázákba tulipánt érdemes helyezni. Ha a tavasz vad, kerti, vagy akár virágostól, boltból származó csodás növényeivel díszítenénk, legjobb ha ezt is metódus éppen tesszük.


Virágfüzért is készíthetünk, ehhez azonban többféle virágra és színes csokorkötő szalagokra lesz szükségünk. Válasszunk két különböző szalagot, lehetőleg legyenek vékonyak, keskenyek és legalább kétféle virágot, egy nagyobb szirmút és egy aprófejűt, lehet ez akár kis rezgő virág is, amit a csokrok díszítéshez kiegészítésként használnak fel a virágkötők.

Fontos, hogy e metódus előtt zuhanyt vegyünk. Érdemes egy kicsit meditálni is, kilazítani elménket. Hogyha szükséges, tegyünk be valami lágy, meditatív zenét.

HarmoNet tipp:
Itt a tavasz! Varázsoljunk gyermekparadicsomot a kertből! >>

Imbolc idején már a lemondás, a dolgok letétele megkezdődött, azonban most van itt az ideje, hogy bevonzzuk a pozitív, sikeres dolgokat az évre, vagyis azokat a dolgokat, amikre egész évben szükségünk van. Ez a dugványozás ideje, ideje elvetni azt, amit szeretnénk learatni.

Ahhoz hogy ez sikerüljön, érdemes az alábbi rítus szerint eljárni. Gyújts fehér gyertyát. Ha szeretnéd fokozni a hatást, egy narancsos, piros és egy aranyszínű gyertyát, vagy mécsest is gyújts meg mellé. Készítsd elő a szalagokat, és a virágokat. A szalagokat vágd 5-6 cm-es darabokra, a virágszirmokat a szártól tisztítsd meg, a szirmokat válaszd le. Csoportosítsd a kellékeket. Vegyél elő tűt és cérnát, vagy fonalat, egyéb madzagot, de fűzheted horgászdamilra is. A tűbe befűzve nagyon gyorsan felfűzheted a füzéred. A szalagokat harmonikaszerűen is felfűzheted, illetve kis masnikat is hajtogathatsz belőlük. Lényeg, hogy a szirmokból, mivel laposak, érdemes egymás mellé többet is elhelyezni. Ezt egy szalagos rész kövesse, majd újabb virág következik, érdemes ekkor kis virágfejet felfűzni.

Fontos, hogy minden egyes felfűzéskor meditálj azon, hogy ezt ez évi sikereidért készíted. A díszítés, a szépség, az erő jellemezze ezt a láncot, s munkádat is. Legyen benned alázat és odaadás, a természet kincseit, a föld első adományait használod a rítushoz, a virágokat. Ezek a virágok az Istennek tetsző dolgok, kedves neki, és testéből való.

HarmoNet tipp: A vágy felébredésének ünnepe >>

A virág lehet maga termény is, az eredmény. Hiszen a most kikelő virágok még tavalyról maradtak, tavalyi munkád eredménye, vagyis a siker, az öröm, az ünnepelni való termény. A szalagok pedig, jelképezik a munkát, amit befektetsz. A színe mutatja lelkesedésed, aromája mutatja energia-befektetésed, törekvésed. A lánc együttesen jelképezi, hogy munka után mindig valamilyen eredményt kapunk.

Ha felfűztük kellő hosszúságúra a láncot, díszíthetünk vele. Szobrokat, akár szentek képeit, ábrázolásait, vagy csupán az étkezőt, a nappalit, a csillárt, vagy képkereteket. A füzér megszáradva is díszes lehet, főként, ha véded a portól, ha viszont nagyon elsárgul nem az igazi, idővel érdemes tőle megválni. Akkor is tudd azonban, hogy ezért tettél, küzdöttél.

Tipp: A színek megválasztásánál törekedj a szép, színes kombinációkra, de arra is, hogy a szalagok esetében például harmonizálós színeket válassz, a túl rikító, túlságosan össze nem illő, éles, kontrasztos összeállítások a tavasz finom lágyságához még nem illenek.

Fodor Kata 
 
[ 8137 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x