Húsvéti dekoráció: az egyszerűség jegyében
Címlap / A nyúlon túl / Húsvéti dekoráció: az egyszerűség jegyében

Húsvéti dekoráció: az egyszerűség jegyében

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Minden ünnep táján egyre több a giccs és a haszontalan termék... Ezeket kerülendő inkább törekedjünk az egyszerűségre a húsvéti lakásdekor esetében is. Inkább egy-két apróbb, de ízléses darabot válasszunk a könnyed, levegős, életteli tavaszi hangulat jegyében.  

Használjunk üde tavaszi színeket, a világos árnyalatú pasztelleket: lágy rózsaszínt, vidám kéket, üde zöldet és finom sárgát bátran kombinálhatjuk is, emelve ezzel az ünnep játékos, vidám, az életet ünneplő hangulatát.

Inkább válasszunk természetes anyagból készült termékeket, például fűzfa- vagy háncskosarat, natúr anyagokat, filcet, raffiát, kerüljük a műanyag vagy éppen fröccsöntött giccseket.



Az élő virág a legszebb dísz: a kis kaspókban pompázó jácintok, nárciszok, tulipánok igazi ékei az asztalnak és az ablaknak egyaránt. Egy vázában rendezzünk el barkaágakat is a hagyomány jegyében, de tehetünk melléjük más virágzó ágat vagy szálas virágokat is.

A gyerekek kedvence, a nyuszifészek mellett közkedvelt dekoráció a barkaágakból vagy más tavaszi rügyes-virágos ágakból készített kompozíció, ráaggatott dísztojásokkal, virágokkal, egyebekkel. Jópofa ötlet lehet vidám színű filcből apró zsákocskákat varrni egyszerű pelenkaöltéssel, amibe kerülhet 1-1 szem bonbon, édesség – nemcsak a kisebbek örömére.

Gyermekes otthonokban nagyon örülnek egy nyuszis tojáskosárnak is, hiszen a bájos plüssállat az év további részében is szeretgethető.
 
Egy nemes anyagból készült vastag szalaggal átkötött kosár a húsvéti tojásoknak egyszerűen elkészíthető, annál kifinomultabb dekoráció a lakás bármely pontján.
 
Ha gyönyörűen díszített, míves tojásokat festünk vagy vásárolunk, akkor bőven elég egy visszafogott, fekete kerámia vagy egy háncskosár, amiben méltó helyet kaphatnak.
 
Az egyszerűség dicsérete: egy finoman horgolt terítő és egy csiszolt kínálótálka tud épp olyan elegáns hatást kelteni, mintha cirkalmas étkészlettel terítenénk.
 
Kép: Nikolette Legian / Pixabay
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 16388 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x