Húsvéti Tarot - Intimitás vagy düh? Válassz!
hirdetés
Címlap / A nyúlon túl / Húsvéti Tarot - Intimitás vagy düh? Válassz!

Húsvéti Tarot - Intimitás vagy düh? Válassz!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-02-28

Tarot kártya előrejelzés a húsvéti ünnepekre. Intimitás, szeretet, mély megélések, vagy düh, harag, veszekedés az intimitás hiányában? Nézzük kinek-kinek mit mutatnak ezek az archetipikus képek!  


Rendezvénynaptár

A sátáni jóslat
Ez a cikk már tegnap – nagypénteken – kikerült volna az oldalra, ám kaptunk egy furcsa bántást. Egy állítólagos kereszténytől, aki kifogásolta, hogy kártya, rúna, vagy egyéb „pogány” témákkal foglalkozunk Jézus keresztre feszítésének ünnepén, s hogy ez sátáni dolog. Mélyen elgondolkodtam ezen. Minden teremtő jelkép, minden dolog, ami csak van a világon céllal és értelemmel jött létre, Isten akaratával összhangban – ha nem így lenne, az adott dolog nem lenne. Önmagában soha nem lehet sátáni, csak és kizárólag isteni. Ami sátánivá teszi a dolgokat az emberi szándék. A mögötte húzódó vágy, törekvés. Ez a sátán dolga. Kísérteni vágyakkal, hiányokkal és szembefordítással. Olyan szándékkal lehet ártani sátán-elven, mely nyíltan vagy rejtve ellenséges, támadó, dühös, vagy éppen rosszkor közönyös. Aki úgy támad, hogy nem fenyegetik a túlélését az tehát nem lehet Isteni, hanem csak sátáni lehet, mert szembe fordít. A kártya önmagában jelképek – sőt zsidó-keresztény elveken nyugvó jelképek – rendszere, mely a gondolkodtatásra, az isteni középpontunk meglelésének segítésére szolgál. Ezért önmagában semmiképp nem sátáni, csupán a vele végzett műveletek lehetnek azok.

Törekvésem, hogy kinyilatkoztatások helyett tehát a nap analógia-láncolatát figyelve elgondolkodtassalak Téged, kedves olvasó! Megköszönöm, ha a cikk végén le is írod a gondolataidat!

Uralkodónő  - más olvasatokban a Császárnő lapja, Nagyszombat kártyája
Mária szenvedéseire és a női tanítványok szenvedéseire hívja fel a figyelmet. Gondolkodjunk el azon, hogy ők, akikre csupán felszínes figyelmet szentelnek az írások, vajon hogyan érezték magukat, hogyan élték meg Jézus elvesztését? Ez a női hatalom lapja. A nők siratták őt, s a nők voltak akik a feltámadás napján észrevették, hogy a test hiányzik. A nők képesek életet adni, gyermeket szülni. Az uralkodónő a női önuralom kártyája. Ez lehet büszkeség, hiúság, fennkölt vágyak kergetése egy alacsony szinten, mely a családba és a párkapcsolatba sértődéseket hoz. Vajon meg szoktál-e sértődni, ha nem dicsérik eléggé az ételt, a szép és tiszta lakást amit kezed munkájával díszítettél fel az ünnepre? Vajon csak az elismerésért, vagy önmagad örömére csinálod ezeket a dolgokat? Hány családban van ezek miatt a rejtett sértettségek miatt nagy veszekedés ilyenkor …
Pedig olyan egyszerű lehet az önuralom gyakorlata, melyben egyértelműen adunk és kapunk, s ahol a hatalom – ahogy a szó gyöke is mutatja – hatékonyságot hatásosságot eredményez.
Ebben az (ön)uralmi állapotban voltak talán a bibliai asszonyok is.
A kártya most az intimitás, a teljes átadottság megéléséről, vagy ennek ellenkezőjéről, az önzésről a veszekedésről is tanít.  Hogy állsz te ezzel?

Csillag - Húsvét vasárnapjának jelölője
Jézus születését Csillag jelezte. A csillag-gyermek jelölője ez a kártya. A csillag gyakran jelent ilyesmit. Amikor a lap eljön, még nem értjük, a jelen helyzetnek egyszer majd milyen nagy jelentősége lesz. Ugyanúgy, ahogy a Csillag megjelenésekor nem tudhatták még mekkora jelentősége lesz Jézus tanításainak .A bölcsességé, a tudásé, melyet a „csillagok rejtenek”. Mélyebb összefüggések kutatására ösztönöz, melyek most még nincsenek felszínen. A dolgunk, hogy felszínre hozzuk. 
Ma arról is tanít, hogy nézzük meg milyen kezdeményezések vannak életünkben, melyek szárba szökkenhetnek.

Szeretők - Húsvét hétfőjének szimbóluma
A szerelemben való elköteleződés, a választás lapja. Magas szinten a hitünk melletti elköteleződést jelöli, azt hogy a keresőből a bizonyosság által végre hívővé váljunk, hitet valljunk a számunkra legtisztább forrást választva. Alacsonyabb szinten a szerelmi elköteleződés kártyája. Biztosan nem véletlen, hogy a néphagyományban ilyenkor választottak a fiúk lányt maguknak, akit aztán az egyházi év végén, a farsangig elvettek feleségül. Kommersz értelmében a testiséget is jelöli. Az intimitás testi formáját, a szeretkezést. Összefüggésben a két fenti lappal a beteljesült szerelmet jelölheti.

Felhívja figyelmet párkapcsolatunkkal összefüggő döntéseinkre, szerelmi életünk igazságaira és hazugságaira.

Boldog, bensőséges húsvéti ünnepeket kívánok!
 
 
 
[ 2596 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x