Lomtalanítás, nagytakarítás: a lakás húsvéti rítusa
Címlap / A nyúlon túl / Lomtalanítás, nagytakarítás: a lakás húsvéti rítusa

Lomtalanítás, nagytakarítás: a lakás húsvéti rítusa

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-01-27

Rég vártuk már az időt, hogy tágra nyithassuk ablakainkat, hogy zöld illatú szellő járja át a szobákat, alámásszon a kanapé és a polc alá, előkotorja az ágy alól a rég leesett papírfecniket, végigcirógassa az öreg szekrény tetejét. 

 

Rendezvénynaptár
Rég vártuk már az időt, hogy tágra nyithassuk ablakainkat, hogy zöld illatú szellő járja át a szobákat, alámásszon a kanapé és a polc alá, előkotorja az ágy alól a rég leesett papírfecniket, végigcirógassa az öreg szekrény tetejét, aztán távozóban még meglódítsa a plafonról lelógó lámpát, és magával röpítse a megsárgult függönyöket.

Rég oda a jó szokás, hogy így húsvét előtt kimeszeljük a lakhelyünket a szobától a kutyaólig, ha a nagyszülőktől nem lestük a meszelés fortélyait, hiába minden. De szerencsére erősen tartja még magát az úzus, miszerint ilyentájt alaposan kitakarítunk, és ekkor készülünk megválni feleslegessé vált holmijainktól, a jó lesz még valamire, vagy kibír még egy évet tárgyainktól.

Ebben a hagyományban, rítusban azért mélyen benne van az ember törekvése arra, hogy helyet teremtsen az újnak, és ócska kacatjaival együtt kihajítsa sötét, komor gondolatait is, és újult erővel tervezze a jövőt, s a természettel együtt maga is újjászülessen.

Itt hát az idő, hogy megszaporodott holmijaink között körülnézzünk, többször megkegyelmezett tárgyainknak sorát újra átvizsgáljuk. Irány a padlásfeljáró, pincelépcső, kamra. Polcok, ládák, papírdobozok… közelharc szösszel, porral, pókhálóval…. Nehéz az elszakadás a nyolcvanéves locsolókannától éppúgy, mint a tavalyelőtti túracipőtől. Előbbivel még nagyanyám remegő keze öntözte a palántákat, utóbbihoz pedig szép kirándulások emléke fűződik.

Képeslapok, ünnepi üdvözletek között megbarnult, foltos, sarkainál felgyűrődött, több nemzedéken át írt süteményes füzet … végy nyolc tojást, verd habosra külön a sárgáját, külön a fehérjét, keverd össze, aztán szórd véknyan rá a lisztet vanilinnel … szinte érződik az édes fűszerillat. Hogy lehetne kidobni?


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 2763 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x