Tót tavaszi leves májgaluskákkal
hirdetés
Címlap / Asztalra / Tót tavaszi leves májgaluskákkal

Tót tavaszi leves májgaluskákkal

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-06

Snidlinges finomság, a tavasz ízeivel. Elsősorban vasárnapi, vagy ünnepi fogásnak javasoljuk. A különlegesen finom levesbetétet, a májgaluskát azonban más húsos levesekhez is ajánljuk.  


Rendezvénynaptár

Hozzávalók 4 személyre
400 g csirkeszárny, vagy aprólék
150 g csirkemáj,
150 g sárgarépa,
100 g fehérrépa,
100 g zöldborsó,
3 ek. búzadara,
2 db tojás,
őrölt bors,
só,
snidling,
sáfrány.


Elkészítés:
A csirkeszárnyakat, vagy aprólékot megtisztítjuk, a májakról leszedjük a szivet, és kb másfél liter vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Közben felverjük a tojást, megsózzuk, majd összedolgozzuk a búzadarával és a darált májjal. Amikor a csirkeszárny puhára főtt a levesben, sáfránnyal megszínesítjük, majd kiskanállal beleszaggatjuk a galuskát. Addíg főzzük, amíg feljönnek a leves tetejére. A forró levest a galuskákkal tányérokba osztjuk, és megszórjuk az apróra vágott snidlinggel.

 




 
 
[ 2950 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x