Montenegrói rakott húsos makaróni
Címlap / Asztalra / Montenegrói rakott húsos makaróni

Montenegrói rakott húsos makaróni

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-02

A balkáni országnak két fő ismertetőjegye van: a lenyűgöző tájak és a verhetetlen húsételek.  

 



Hozzávalók:


20 dkg makaróni
12 dkg marhahús
12 dkg sertéshús
8 cl olaj 
15 dkg vöröshagyma 
20 dkg Karaván sajt 
3 dl tejföl
pirospaprika
oregánó
őrölt bors


Elkészítése:

A makarónit sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A marhahúst és a sertéshúst külön-külön ledaráljuk.

Az apróra vágott vöröshagymát olajban üvegesre pirítjuk, rátesszük a ledarált marhahúst, megsózzuk, meghintjük őrölt borssal, oregánóval, pirospaprikával és folytonos keverés mellett néhány percig pirítjuk, majd egy kevés vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk.

Amikor a marhahús puhulni kezd, hozzáadjuk a darált sertés-húst és letakarva mindkettőt készre pároljuk.

Egy olajjal kikent tűzálló tál aljára főtt makarónit teszünk, erre egy réteg hús kerül. Minden réteg tetejére reszelt füstölt sajtot szórunk. A rétegezést addig folytatjuk, ameddig minden hozzávaló elfogy.

A rakottas tetejét gazdagon meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

 


Fotó: Rózsa Melinda / Rose
 
 





 
 
[ 11364 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x