Energia-böjt
Címlap / Otthon / Energia-böjt

Energia-böjt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

Energiaböjttel készülnek a háztartások a Húsvétra a GreenDependent Intézet EnergiaKözösségek elnevezésű versenyében. 

A böjtölés tisztítja a testet és a lelket, ráadásul, ha nem fogyasztunk hústermékeket, azzal a Föld erőforrásait is jelentősen kíméljük. A böjt más, alternatív formáival hozzájárulhatunk az klímaváltozás elleni küzdelemhez is, például ha energia-böjtöt tartunk. Összeállíthatunk magunknak is egy tervet, saját háztartásunk energiafelhasználási még nem tökéletes szokásaira és megtakarítási lehetőségeire alapozva - de követhetjük mások tervét is, például az E.ON EnergiaKözösségekben versenyző közösségek tervét.

Több közösség nagyon frappáns böjti megtakarítási és háztartás-zöldítési tervet készített. A képen a dunakeszi ZöldDió közösség következő pár napra szóló terve látható: ők a böjt minden napjára más feladatot tűztek ki magukra. A győri Villanyász és diósdi Zöld dió közösségek ezzel szemben tematikus böjti heteket terveztek, a dunakeszi TakiMakik pedig speciális böjti dobókockával döntik el minden reggel, hogy mi lesz az energia-böjt aznapi célja.
Az E.ON csoport által támogatott EnergiaKözösségek verseny célja, hogy a családok, háztartások energiatudatosságát és energiahatékonyságát növelje, és ezen keresztül is népszerűsítse a klímabarát életmódot. A családok az energia megtakarításával hozzájárulnak ahhoz, hogy hosszú távon kevesebb energiát kelljen előállítani, és így csökkenjen energiafüggőségünk, a klímaváltozáshoz való hozzájárulásunk is, valamint hozzájárulunk az EU 2020-ig megvalósítandó célkitűzéseihez.

A megtakarítási versenyben 5-10 család, háztartás által alakított ún. energiaközösségek vesznek részt, akik munkáját felnőtt klíma-koordinátorok és gyerek energiavadászok vezetik. A verseny két részből áll: egyrészt a mérőórákat kell rendszeresen, minden hónap elején leolvasni, hogy a megtakarítás nyomon követhető legyen, másrészt a közösségek a környezettudatos és energiatakarékos életmódhoz kapcsolódó kreatív feladatokat oldanak meg közösen: először tervet készítettek a családtagok mozgósítására, majd energia-böjtöt és klímabarát locsoló bulit terveztek, jelenleg pedig közlekedési szokásaikat gondolják át.

A verseny feladatai és legjobb eddigi megoldásai a http://www.energiakozossegek.hu oldalon találhatók.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 974 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x