Hogyan legyek médium?
Címlap / Ezotéria / Hogyan legyek médium?

Hogyan legyek médium?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Parapszichológusunk bemutatja, hogy bárkiből válhat médium. A médium ugyanis latin eredetű szó, "közvetítőt" jelent. Parapszichológiai értelmében, általában, olyan embert jelöl, aki képességei révén képes kapcsolatba lépni a szellemvilággal.  

Tudományosabban fogalmazva, azon mezőkkel, vagy dimenziókkal, ahol célspecifikus információs mátrixok létezhetnek.

A médiumitás az egyik legnépszerűbb parapszichológiai téma.
A mai ismertségében jelentős szerepe volt a XIX. században népszerű spiritizmusnak. Ebben az időben igen sokan foglalkoztak asztaltáncoltatással, különböző idézésekkel és egyéb paranormális jelenségekkel, köztük igen sok tudósember is. Ezekről a jelenségekről sorban derült ki, hogy csalással és szemfényvesztéssel idézték őket elő. Gyakran a csaló spiritiszták azokat vették célba, akik nemrégiben vesztették el hozzátartozóikat, így könnyű dolguk volt, mivel a gyászoló azzal foglalkozott legkevésbé, hogy a csalót lebuktassa. (Sajnos erre ma is akad példa!)
Ugyanakkor elég sok a hitelesnek mondható eset is. Az egyik leghíresebb médiumot, Daniel D. Home, például sosem érték csaláson, pedig nagyon szerették volna. Még a legnagyobb ellenlábasai sem tudták megmagyarázni miképpen táncoltat asztalokat a levegőben, és többször látták lebegni is.

ESP - a tudat által küldött SMS technológia
Parapszichológián belül a médiumitás, tisztánlátás az extraszenzorika (érzékelésen alapuló) területén belül helyezkedik el. Igen sok kísérletet hajtottak végre az extraszenzorikán belül, a legismertebb közülük a Ganzfeld-eljárás. Ezt az eljárást a parapszichológia már túlhaladta, de kétségkívül az egyik legjobban körülírt, és ezért az egyik legelismertebb kísérleti szituáció. Ismertsége miatt nem részletezném teljesen, a lényegre szorítkoznék. A vevőt egy hangszigetelt szobában elkülönítik, és szenzorosan izolálják (vagyis fehér zajt hallgat, szemét lekötik és gyenge vöröses megvilágítást használnak). Az adó egy másik helyiségből (ez akár több kilométerre is lehet) véletlenszerűen kiválasztott képet próbál közvetíteni a vevő felé telepatikus úton, amit a vevőnek utána le kell írnia, és rá kell böknie a képre, amit szerinte küldtek neki. A találatok szignifikánsak, a százalékos megoszlások a kísérleti tényezőktől függnek, de az alapkísérletben 25% a véletlen műve lett volna. Valójában 38% volt a találatok pontossága, mely jóval meghaladja a véletlen lehetőségét. Ez az eredmény igen heves vitákat váltott ki és teljesen új megvilágításba helyezte a parapszichológia tudományos szintjét. Az eredmények ismeretében a médiumitás kérdése is új helyzetben tűnik fel. Annyi bizonyosan elmondható, tudományos szinten is, hogy az ESP (Extra Szenzoros Percepció) elől el lehet zárkózni, csak nem érdemes.

A médiummá válás három útja
- Az első, hogy születésétől fogva tisztánlátó, médium. Erre a történelem során nem egy példa akad. Platón elmondása szerint például még Szókratész is hallott hangokat, melyek megjósolták neki sorsát.  Az ilyen jellegű képességek öröklése a pszichogenetikán alapszik.
- A második lehetőség, hogy különböző gyakorlatok révén válik "látóvá" a személy. Ide tartozhatnak a különböző beavatási szertatások is (például a druida, vagy adeptus beavatás is). Ez a folyamat információs alapú, vagyis beavatásuk révén "automatikusan" kapják meg ezeket a képességeket. Ugyanis a beavatás lényege, hogy olyan információs többlet váljon hozzáférhetővé a személy számára, amely addig nem volt az.
- A harmadik lehetséges módja a médiummá válásnak, hogy a személy valamilyen traumát él át. Igen sok feljegyzés szól arról, hogy a fronton harcoló katona halálát annak édesanyja megérzi, esetleg látja is. Ezzel az élményével képes aktivizálni addig szunnyadó képességét. Ilyen trauma lehet még autóbaleset, klinikai halál "átélése", és még sok más esemény is.

Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy gyakorlatilag minden ember rendelkezik ezekkel az adottságokkal. Pszichénk természetes tulajdonsága, hogy képes legyen az információs közegekben, dimenziókban "olvasni", vagyis "tisztánlátni". Meg lehet tanulni e képességek használatát, és ha ez sikerül, akkor annyira lenne természetes, mint az, ahogy érzékeljük a környezetünket a testi érzékszerveinkkel.            

Csalami Gergely parapszichológus tanácsadónktól - cikkünk szerzőjétől - Ön is kérdezhet!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 49797 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x