Ingyenes inga iskola I. A praktikus pendulum
Címlap / Ezotéria / Ingyenes inga iskola I. A praktikus pendulum

Ingyenes inga iskola I. A praktikus pendulum

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-01-25

Ingyenes inga iskolánk első leckéjében megtudjuk, hogy szükség van-e okkult praktikákra az ingázáshoz, hogy lehetséges-e eltűnt személyek után kutatni ingával, de még azt is megtudjuk, hogy kideríthető-e ingával a megszületett kiscica neme! Kezdje meg a tanulást a HarmoNet kurzusán! 

 

Rendezvénynaptár

Mi a radiesztézia?
Az inga használata az úgynevezett radiesztézia tárgykörébe tartozik. Ez a szó azt jelenti, hogy "sugárzásérzékelés". Az elnevezés onnan ered, hogy az elmélet szerint sugárzások óceánjában élünk, mindennek megvan a maga "kisugárzása", és ezt az érzékeny emberi idegrendszer, mint egy rádióadó, venni képes. A régiek számára nem volt kétséges, hogy az un. hatodik érzék létezik, és használható mondjuk kútfúrás helyének megtalálására, elásott kincs megkeresésére, szerencsehozó kő kiválasztására, vagy a csirke nemének megállapítására.

A radiesztézia láthatatlan, az öt érzékszervvel (látás, hallás, tapintás, ízlelés, szaglás) nem érzékelhető, nagyon finom sugárzásokkal foglalkozik. Ezek mérőműszere maga az ember, a műszer mutatója pedig a kézben tartott radiesztéziás eszköz (legtöbbször inga).


Hogyan működik a jelenség?
A modern kutatások szerint az anyag voltaképp egyfajta sűrű energia. Vagyis mindennek megvan a maga sajátos energiarezgése (ezt egy korai kutató, Reichenbach Od-nak nevezte el). A kisugárzott jel a távolságtól függetlenül eljut az érzékelő személyhez (a radiesztétához), aki a rádióvevő-készülék szerepét tölti be. Elengedhetetlen, akárcsak a rádióadás esetében, hogy a radiesztéta a megfelelő "adó" hullámhosszára hangolódjon. A radiesztézia megtanulása voltaképpen ennek a finomhangolódásnak a gyakorlása. A radiesztéta saját testének izomválaszát erősíti fel.

Az ingahasználat története
Míg a radiesztézia múltja évezredes (már a Bibliában is szerepel), az ingázás múltja nem olyan ősi, mint a többi radiesztéziás eszközé, például a "varázsvesszőé". Tudományos szempontból történő tanulmányozását az 1770-es évek körül kezdték meg. Hamar kiderült, hogy a működés elve hasonló a többi radiesztéziás eszközéhez. Mivel az inga nagyon könnyen mozgásba jön bármiféle külső, zavaró hatástól, a kutatók igyekeztek ezeket kizárni. Rutter az 1800-es években üvegburával vette körül az ingát, hogy az ingázó lélegzetvétele ne befolyásolja a mozgását. Ezt a szerkezetet az Egely-kerék ősének tekinthetjük.

Madame Curie-t, a Nobel-díjas francia fizikust is foglalkoztatták a rejtélyes sugárzások, köztük a radiesztéziával érzékelhetőek is.
Curie ezt írta: "A radiesztézia egy tüneményes egyetemesség, része a természet sugárzásának".

Mi lehet az ingázás tárgya?
 • Az ember (egészségi állapota, lelki állapota, holléte, de más, mindennapi kérdések is, például: melyik munkavállalóval, vagy kivitelezővel kössek szerződést?).
 • Állatok (mi a betegségük oka, de kiingázhatjuk, hogy kakas vagy tojó lesz-e a kiscsirkéből, vagy hogy milyen nemű az újszülött kiscica).
 • Növények (pl. gyógynövények kiválasztása, magvak csíraképességének megállapítása).
 • Helyek (pl. alkalmas-e a hely ház, istálló építésére? Hová költözzek, melyik lakást válasszam a felkínáltak közül?).
 • Anyagok (ivóvíz felkutatása, ércek keresése, minőségének megvizsgálása, vagy például: ez a drágakő valódi vagy hamisítvány?).
 • Tárgyak (például: vegyem-e meg ezt az autót, vagy sem?)
 • Helyzetek (például: aláírjam-e ezt a szerződést, vagy sem?)

Tudta, hogy az ingázás módszerét eltűnt személyek felkutatására is felhasználják?
Állítólag olykor a magyar rendőrség is igénybe veszi az ingás radiesztéták segítségét. Ilyenkor a kutató egy térkép felett tartja az ingát, és ahogy az egyes területek felett pásztázik vele, a keresett személy tartózkodási helye felett az inga mozgásba jön. Ugyanígy keresnek kőolaj- és érclelőhelyeket is. Amerikában igen jól fizetett munkakör az ingás kőolajtelep-keresés.

A radiesztézia fajtái
 1. Fizikai radiesztézia. Táplálékok egészséges voltával, víz, kőolaj és ércek keresésével, drágakövek valódiságának megállapításával stb. foglalkozik - tehát konkrét, kézzel fogható anyagokkal. Amikor Ön megfelelő illóolajat, vagy akár zenét keres a nagyobb harmónia érdekében, akkor a fizikai radiesztéziát alkalmazza.
   
 2. Szellemi radiesztézia (teleradiesztézia). Abban különbözik a fizikai radiesztéziától, hogy nem a "terepen" vagy kézben tartott anyaggal foglalkozik, hanem "távban". Ez azt jelenti, hogy a vizsgált dolog nincs jelen a közelben. Geológiai terepbejárás helyett a radiesztéta a terület térképét és a keresett érc egy darabkáját veszi elő. A vizsgált embert egy fénykép, pálcikaember-rajz, leírt neve stb. helyettesíti. A szellemi radiesztéziát nem szabad összetéveszteni a szellemidézéssel!
   
 3. Pszichés (lelki) radiesztézia. A vizsgálat tárgya az élőlények lelki élete, jelleme, tulajdonságai stb. A lelki radiesztézia alkalmazása igen nagy erkölcsi igényességet, érettséget és tiszteletet követel művelőitől!

Kinek érdemes és szabad ingáznia?
Röviden összefoglalva: egészséges, felnőtt embernek, akinek megfelelő józan esze van, nem hagyja magát befolyásolni, bízik magában, és örömmel kísérletezik. Gyakorlatilag mindenki rendelkezik az ehhez szükséges érzékenységgel. Természetesen van, akinek előbb sikerül sikerélményt elérnie, mint ahogy van, akinek jobb a zenei érzéke. Ám a képesség mindenkinél fejleszthető. Óvatosság ajánlatos azonban, ha a személy nem tud jól koncentrálni, például beteg, legyengült szervezetű, alkohol vagy más, idegrendszerre ható szer hatása alatt áll, illetve idegrendszere labilis.

Okkult praktikákról van-e szó?
Dehogy! Az ingázás a világ megismerésének egy módja. Az okkultizmus viszont (sokszor felelőtlen és káros módon) bele is avatkozik módszereivel a világba. Még ma is könnyen boszorkányság vádja érheti azt, aki ingázással foglalkozik. Egyesek úgy hiszik, hogy az inga használata nem más, mint cimborálás a sátánnal, a tevékenységet tehát gyanakvás és bizalmatlanság kíséri. Ez a hajdani boszorkányüldözések máig tartó hatása. Ezért - is - fontos, hogy tartsuk tiszteletben mások hitét, sőt előítéletét, ne menjünk bele vitákba, ne győzködjük egymást, de ne is "lobogtassuk" titokzatos képességeinket az ingázással kapcsolatban (ennek kísértését nehéz megállni).

"Gyümölcséről ismerszik meg a fa": működésünk tisztaságát az bizonyítja, hogy mire használjuk az ingázással megszerzett információt!

A sorozat folytatását a kapcsolódó cikkek között találja!






 
 
[ 29699 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x