Milyen sorsot rejt a neved?
Címlap / Ezotéria / Milyen sorsot rejt a neved?

Milyen sorsot rejt a neved?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Régóta tudjuk: nomen est omen, vagyis a név kötelez, a nevünk előjel, mely hűen tükrözi a személyiségünket és a sorsunkat, a nekünk kirótt életet. Nézd meg, mit tartogat neked a sors neved betűinek jelentése lapján!  

Azt a nevet - teljes nevet - próbáld ki, amit általában használsz. (Például ha Pistának hív mindenki, akkor ne az Istvánt nézd, hanem a Pistát!)

Ha asszony vagy, azt a nevet vizsgáld, amit felvettél - ha felvetted a férjed nevének egy részét vagy egészét - ha pedig nevet szeretnél változtatni, játszd végig a lehetőségeidet.

Ha van beceneved, akkor azt vizsgáld meg!

Jópofa játék lehet, ha a születendő gyermek nevének betűit is sorba rakjuk, és megnézzük, vajon az Anasztázia, vagy az Éva a megfelelő név, ha a vezetéknevünk éppenséggel Reichenberger.

Három tanács:

  1. A kezdőbetűk "duplán számítanak", vagyis erősebben nyomnak a latban.
     
  2. A dupla betűk nyomatékot kapnak. Nem csak akkor, ha egymás mellett állnak, hanem ha azonos név tagban kétszer szerepelnek (György nevében például kettő gy betű van, Kelemen nevében 3 e betű, stb..)
     
  3. A becenevet érdemes lehet külön vizsgálni, értelmezni! Ez mutathatja meg választott énünket, küldetésünket.

A magyar ABC betűi:

A: A házunk védelme, a betű formája adja, hogy sátorra hasonlít legjobban. A védelmet, a testünket (főleg kisbetű formában) is jelképezi. Ha leírod, figyelj, hogy mindkét "lába" a földet érje, biztos védelmet adjon neked ez a ház. (Anna Frank - ismerős a neve? A házba zárt, naplóíró kislány nevében számtalan A betű rejtőzik)

B: A házasság betűje is lehet, a kapcsolatoké, az érzéseké, a szerelemé. Analógiát mutat a vesékkel - a grafológiában ezek megbetegedését is jelöli. A B a birtoklást is jelölheti, ahogy a betű hasa öleli a világot, a tárgyakat vagy a partnert. Gondolj Barbie babára, aki földi javainak tömegével a fogyasztói társadalom női ideálja lett!

C: Női jelkép, a "cica farka", nyitottság, szeszélyesség, változékonyság, a Hold analógiája mivel egy félholdra is hasonlít. Nyitottságot mutat, nőiességet, befogadást. (Esztergályos Cecília nevében kettő is van, a legjobb cicát alakító, hajlékony, abszolút nőies szeszélyes színésznőnk!)

D: A szülői házhoz, különösen az anyához, az anyai mintához való kötődést mutatja. Az elrendeltség, a determináció megtestesítője is. Kezdőbetűként az is jelöli, hogy viselője sokat eltűr, jól terhelhető személy. (David Duchovny színészete és szerény élete jó példa a betű viselőjére!)

E: A szív, a változékony érzelmek, a vonzás-taszítás, a végletek, az élet-halál, a születés előtti (méhen belüli) élmények betűje. A kicsit "elszállt" varázslatos dolgokra hajlamos, szórakozott emberek jele lehet. (A korábban emlegetett Esztergályos Cecília neve is bővelkedik E betűkkel, de a jópofa hölgysorozat Ellie nevű ügyvédnője is jó példa erre)

F: A függőségeket mutathatja. Van benne játékosság, sebes felfogás, a transzendens és a tudatalatti közötti szabad átjárás, fiatalon bohémség, idősebb korban beérkezettség, nagy fokú rajongás. (Faludy György ifjú neje, Faludy Fanni neve nagyon is beszédes a témában!)

G: Az ösztönök betűje, az ősi természetesség, az ételek, italok, nagybetűs ÉLET kedvelése ezzel a betűvel függ össze. (Gregor József vezetéknevében kettő is van belőle - igen bővérű színészóriás volt!)


Fotó: Piqs.de Winfried Braun  és miapublic

H: A légvétel betűje. A tüdővel is analóg lehet, arra figyelmeztet, hogy viselője mit "szív mellre", szabadon áramolhat-e az éltető levegő az életében. Szabadságot, kitekintő hajlamot, reménykedést is jelöl. 

I: Erővonal, fallikus szimbólum egy kard, vagy akár lehet akadály is. Olvasd újra az Ilona című verset - s máris mindent megtudsz a két betű erejéről! A népnyelv arról, aki "kiteszi az i-re a pontot" azt tartja, hogy befejezi a dolgait, nem hagy félbe semmit, határozott személy.

J: Az élet "jója", minden ami az életünkben a fejlődést, a boldogságot - vagy szélsőséges esetben a hedonizmust, a túlzott életigenlést jelenti. Ebben az esetben a boldogság csapdája is. A megbocsátás betűje, gondolj Jézus apjára, Józsefre, aki megbocsátott Máriának!

K: A kitartás betűje, kardoskodó harcosság is van mögötte, új feltalálásokat mutathat, kíváncsiságot a rejtett összefüggésekre (Kandó Kálmán) éles észjárást.

L: Az intellektus, egy fajta szellemi kényelmesség betűje, olyasvalakit jelöl, aki a tudásával szerzi meg a javait, kényelmét, okos, tudására támaszkodik. (Latabár Kálmán, Latinovics Zoltán Feleki Kamill ... hogy csak néhány nagy L betűs színészt említsünk.)

M: Az anyaságot jelképezi, a tápláló, ősanyai kebleket szimbolizálja, - gondolj a Mc’Donalds logójában a jókora M betűre! - tápláló, eredendő ősi energiával lát el. Mária az ősanya, Jézus anyja, nevének kezdőbetűje. Személye gyakran szélsősége megítélés alá esik, mivel az egyetemes jót szolgálja. (Marilyn Manson és Mária ebben, s az M betűben például azonosak!)

N: Az erők egyensúlya, a te és én egyenrangúságának kifejezője lehet, a kommunikációt, az egyenrangú párbeszédet jelképezheti. Az N ad a világnak. (A legismertebb számítógépes játék a Nintendo - a N betű kiegyensúlyozott, tervezett, ugyanakkor játékos mivoltát fejezi ki ez a név!)

O: A kör, a teljesség, a karikagyűrű jelképe, de lehet a bezártságé is, a házasságba, a munkába, vagy bármilyen cselekedetbe. A végtelen kör, mely fogva tart, ugyanakkor lehetőségekhez juttat. (Obama elnök nevének kezdőbetűje)

P: A férfierő betűje, aktív szexualitást, erőteljességet, ösztönös kitartást mutat. (P a Pénisz, a pornó betűje is - egyesek szerint a legtöbb jó dolog P betűvel kezdődik, hiszen a pénisz mellett a női nemi szerv köznyelvi alakja, valamint a pizza is P-vel indít. Elgondolkodtató!)


Fotó: Piqs.de Winfried Braun  és miapublic

R: Mutatja a művészi érzéket, a szinpadi megjelenést, a kisugárzást, az ezotériával kapcsolatos képességeket, a ráérzést, a transzcendensre való fogékonyságot. (Christian Rosenkreutz a Rózsakeresztes rend alapítójának neve hemzseg a R betűktől!)

S: Analóg a kígyóval, bölcsességet, ősiséget, csábítást, vagy érzékiséget, egy fajta hullámzást, lüktetést mutat. Szélsőségek embere lehet az, akinek nevében a S gyakran szerepel. (Sasvári Sándor például zenész, színész, lovas, üzletember - sokoldalú személyiség.)

T: A tudatosság, a vezetés, az önbizalom és önértékelés grafikonja ez a betű. Az agilitást, a törekvéseket mutatja, a boldogulás esélyét a világban. (Tonk Emil nevét játékból is érdemes kielemeznünk, nyomatékot adva a kezdeti T betűnek!)

U: Az anyaméh, földi élet jelképe, de lehet csapda, szakadék, amibe - feladatként - beleesünk. (Uma Thurman neve szinte példának kéredszkedik. Karmikus életű, nagyon tehetséges színésznő.)

V + W: A kettéválásról, a szellemi megosztódásról, szétszakadásról, az eredendő bűnbeesésről szól. Kedveli a versenyeket (Walter Wolfra gondolhatunk, de a verseny szó maga is v betűvel kezdődik!) Előrevetíti a szociális érzékenységet, az egészségügyhöz való vonzódást is, esetleg műtéteket. Van a vetűben egy kevés vadság, gyakorlatiasság, akaratosság is.

X: A törvény, összefogás, szövetség, erők egyesítése, kereszt, megfeszítettség.

Y: Koncentráció, egyesülés, válaszút, útkeresés.

Z: Az őszinteség, a nyitottság, a torok-csakra betűje. Mutatja a verbális képességeket a törekvést a jó kommunikációra.

Minta, Bea neve:

B: A házasság betűje is lehet, a kapcsolatoké, az érzéseké, a szerelemé. Analógiát mutat a vesékkel - a grafológiában ezek megbetegedését is jelöli. A B a birtoklást is jelölheti, ahogy a betű hasa öleli a világot, a tárgyakat vagy a partnert.

E: A szív, a változékony érzelmek, a vonzás-taszítás, a végletek, az élet-halál, a születés előtti (méhen belüli) élmények betűje.

A: A házunk védelme, a betű formája adja, hogy sátorra hasonlít legjobban. A védelmet, a testünket (főleg kisbetű formában) is jelképezi. Ha leírod, figyelj, hogy mindkét "lába" a földet érje, biztos védelmet adjon neked ez a ház.

Bea házasságot kereső, a családi kapcsolatokat fontosnak érző nő, érzelmeivel nehezen jön tisztába, lehet, hogy zavaros, bizonytalan, vagy érzelmileg kiszolgáltatott kapcsolatot létesít, esetleg korán elkötelezi magát házasságban.



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 159736 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x