Fallikus szimbólumok és szerelmi mágia - otthon
Címlap / Ezotéria / Fallikus szimbólumok és szerelmi mágia - otthon

Fallikus szimbólumok és szerelmi mágia - otthon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A teremtő erő nem csak férfiakban, az egész világban jelen van. Az alkotó energia fallikus szimbólumokban nyilvánult meg, így tisztelték, így jelenítették meg. Ami egyeseknek talán tabu, másoknak természetes, vagy éppen a szerelmi életet adja vissza. A fallikus szimbólumokról őszintén.  

Az ezoterikus témák között – valami rosszul értelmezett prüdériának köszönhetően - ritkán mernek szólni róluk, de szinte minden kultúrában találunk ilyeneket. Szerepük roppant fontos. Az ősi tudattalan, ösztönös világot jelképezik. A teremtés férfi részével azonos, és semmi szégyenletes nincs benne. Sőt, a legtöbb természeti nép büszkeségét jelenti, akár a terebélyes kebel egy nőnél. A fallikus szimbólumok – gyakran nem is gondolunk rájuk – néha egész városokat uralnak. Gondoljunk a könnyű vérű Párizsra és az Eiffel-toronyra!

Obeliszk

Az ó-egyiptomiak hite szerint Ré, a napisten Heliopoliszban élt, így természetesen ez a város volt legfőbb kultuszhelye. Imádásának fontos része volt az obeliszkek állítása. A négyszögletes alapú, felfelé enyhén keskenyedő és piramis formájú csúcsban végződő magas kőoszlopok tetejét aranylemezek, oldalait nagy gonddal faragott hieroglifák díszítették. Az obeliszk fallikus szimbólum is, ezenkívül nyilvánvaló axis mundi, kapcsolat ég és föld között. Már az ókorban elhurcoltak belőlük néhányat a perzsák, napjainkban még körülbelül harminc darab létezik, ebből Egyiptomban mindössze négy-öt található, de láthatunk ilyet Isztambulban is.



Májusfa

Eredetileg fallikus szimbólum. Baál isten tiszteletére emelték. Kultusza megtalálható a kelta wicca hagyományoktól a hazai és a környező országokbeli május ünnepeken. Főleg legények állították a kiszemelt leányoknak. Sikeresebb leányzók udvarában több fát is állítottak. Akinek az udvarában egyetlen májusfa se került, az elhagyatottnak, árvának érezhette magát. Az egyes fafajtáknak is megvolt a sajátos jelentése. Színes kendőkkel, szalagokkal díszítették föl, ezek egyértelmű nőszimbólumok. Máshol kenyérrel, butykos pálinkával díszítették, amit a legényeknek kellett lehozni. Körültáncolták, sokszor addig, míg ki nem sikerüld rúgni a földből. Aki kirúgta, azé lett a leány.

Mesebeli varázspálca

A teremtés eszköze. A semmiből – ereje által – valami lesz. Mi lenne más, mint a pénisz, melynek ereje teremteni képes! A gyermeki mesék, kis dalok telis teli vannak fallikus utalásokkal. A legegyszerűbb népdaltól a gyerekdalokig. Oka, hogy a néphagyományokban nagyon sok a szexuális tartalmú, utalásokkal tarkított szerelmes dal, sokszor bánkódó formában, s ezeket énekelték az asszonyok később a fiataloknak is. Nézzünk rá két példát:

"Kék ibolya búra hajtja a fejét, mert a harmat nem öntözi a tövét"
„Szállj le harmat kék ibolya tövére!"

Vagyis vágyódás arra, hogy közösülhessen. A téma a strófa végére már egyértelművé is válik: „Most találtam egy igaz szeretőre”

A másik hasonló:
"A karádi kertek alatt befutott engem a harmat. De nem ám a kertek alatt! Kisangyalom karja alatt” Ezt már magyarázni sem kell.

 
 
Hétköznapi szimbólumok

A hétköznapok során számtalan olyan használati tárgy vagy éppen élelmiszer van, amiről szinte azonnal a férfiak hímtagjára asszociálunk. A cigaretta, a kolbász, a kilincs, a répa, a banán, a kígyóuborka csak néhány ezek közül. Azoknak a nőknek, akik az erotikus örömöktől és a szerelemtől már régóta megtartóztatják magukat, érdemes a feng shui szerint berendezett szerelem sarokba néhány fallikus tárgyat is elhelyezni, esetleg minden este elfogyasztani egy banánt rituálisan ezen a helyen. A várt hatás nem marad el!

Kép: falco / Pixabay
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 13588 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x