Ékszerből talizmánt - beavatott tárgyak készítése
Címlap / Ezotéria / Ékszerből talizmánt - beavatott tárgyak készítése

Ékszerből talizmánt - beavatott tárgyak készítése

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-03

Szinte bármely ékszer "varázstárggyá" tehető. Főleg a szimbolikus ékszer az, ami alkalmas lehet arra, hogy beavasd, és az avatás által mágikus tulajdonságokkal ruházd fel. A talizmán tárgyak, más nevükön amulettek, vagy energiafókuszok segítenek elérni céljainkat. A történelem kezdetétől királyok, nemesek és varázslók viselték és viselik ezeket az ékszereket. 

Mit kell tudnunk az ékszer avatáshoz?
Az ezoterikus tudományok sokféleségét kell ismernünk ahhoz, hogy egy ékszert a megfelelő hatás eléréséhez ki tudjunk választani és fel tudjunk tölteni. Az ékszer kiválasztásánál általában lényeges az ékszer anyaga, de sikerrel avattam már olyan tárgyat is, amely nem "nemes" anyagból készült, de formája és színvilága alapján megfelelt arra a célra, amire szánták. Az én első ilyen ékszeremet a barátnőmtől kaptam. Egy ezüstből készült gyűrű volt, kígyót ábrázolt, és úgy adta ide, hogy ez majd segít nekem a megfelelő férfit elcsábítani. Felvettem, és néhány napon belül egy addig "parkoltatott" kapcsolatomból forró szerelem lett. Amikor a kapcsolat majdnem teljesen véget ért, de én még szerettem volna, ha folytatódik - hiszen nagyon szerelmes voltam - a kígyós ezüst gyűrű kettétört. Innen tudtam, hogy a kapcsolatnak vége van, s az elengedés a dolgom. A mágikus ékszer működése azonban nagy hatással volt rám, és én is megtanultam ilyet készíteni.

Értsd meg a jelképeket
Ahhoz, hogy valódi "varázsékszerünk" legyen, először is a megfelelő tárgyat kell megtalálni hozzá. Ilyet csináltathatunk ékszerésznél saját terveink alapján, nemes anyagból, de én szeretek mindenkit arra bíztatni, hogy "vadásszon" a megfelelő darabra. Elég, ha az ékszerre vágyó megáll minden ékszereket árusító standnál, boltnál, és barátkozik a kitett darabokkal. Egyszer csak mindenki meg fogja találni azt a formát, ami annyira teteszik, hogy úgy érzi, mindig is ilyet szeretett volna. Ez a meglátni és megszeretni esete, és ha ez megtörtént, akkor a legjobb. Arról is sokan beszámolnak, hogy hirtelen egy kedves ismerőstől ajándékba kapnak valamilyen ékszert.
Ha megtaláltuk azt, amire vágyódunk, akkor először is értelmeznünk érdemes a jelképeit. (Képünkön: A gyűrű a teljes önátadást képviseli, mely "fordítva is elsülhet", kiszolgáltatott viszonyt is idézhet életünkbe.)

Mi van rajtad úgy egyébként?
Ne lepődj meg, ha olyan jelképeket viselsz magadon, melyek magukban is problémás jelképeket viselnek. Ékszert avatni gyakran azok szeretnének, akik egyébként is vonzódnak az ékszrekhez, és sok ékszert viselnek. Velük általában végignézzük, mik azok az erők, amiket viselnek. Sokszor ezek a tárgyak megfogalmazzák problémánkat, és néha még az is elég, ha ezt a darabot eladjuk, elajándékozzuk, vagy rituálisan feláldozzk a problémával együtt. Eszembe jut az a fiatal nő, aki folyvást elvetélt, s a gyűrűs ujján volt szerelmétől kapott koponyás-halálfejes ékszert viselt. Amikor erre felfigyeltünk, és az ékszert képes lett eldobni, megszabadulva ezzel volt kedvese árnyékától is, képes volt megtartani a kisbabáját. (Képünkön: A jin-jang, vagyis az őskezdet jele torzult, így nem harmóniát, hanem éppen ellenkezőleg, diszharmóniát vonzhat.)

Hol akarod viselni az ékszeredet?
A legtipikusabb ékszereket a nyakunkban, a karunkon, a fülönkben, vagy az ujjainkon viseljük, de manapság már a bokák, a köldök, az orr, a nyelv, a szemöldök is lehet az ékszer viselésének helye. Az ékszer viselési helye önmagában jelentőséggel bír. A köldökékszer például a "köldök csakrára" vagyis testünk erő központjára hat a legerősebben, aki ide a nap jelét teszi, az erősítheti magát. A nyaklűánc a szívcsakra helyén erősít meg bennünket, a gyűrű viselésénél pedig azt kell figyelnünk, melyik ujjunkra tettük. A bokalánc a "léptünket irányíthatja", ha a jó úton akarunk járni, választhatunk például asztrológiai jegyünkkel ékített kis bokaláncot, tehát nem lényeges, hogy csak nyakék, vagy gyűrű legyen a kiválasztott tárgy.

Asztrológia és számmisztika
Amikor az ékszert választjuk, érdemes megnézni a viselőjének asztrológiai képletét, és megnézni, hogyan viszonyul a képletéhez a választott jelkép, és a választott anyag. Megnézni, hogy az ékszerben lévő nemes kövek (drágakövek, vagy fél drágakövek, esetleg műkövek színvilágukkal) mennyire vannak harmóniában azzal a törekvéssel, amit az ékszerhez szeretnénk társítani. Az a tapasztalat, hogy az ösztönös választáskor ez a harmónia szinte mindig fennáll.  Lényeges lehet, hány kőből áll a berakás, vagy mely csillagképek jelképei a kövek. (Képünkön: egy spiritualitást és érzékenységet növelő 9 kövű divatos gyűrű.)

Az ékszer avatása
Az ékszert szerintem legjobb egy "meditációval" vagy imával felavatni, és utána valamely "próbatételnek" kitenni. A meditációban azt az erőt hívjuk meg jelképes formában, amit az ékszerbe szeretnénk "tölteni", a próbatétel, vagyis a beavatás pedig valamely őselemhez kötődhet. (Tűz, víz, föld, levegő, vagyis napfényre, holdfényre teszük az ékszert, elássuk, majd elővesszük, esetleg vízzel tisztítjuk, vagy gyertyaláng felett mozgatjuk, vagy ha az anyag kiállja, beletartjuk.)
(Képünkön: egyszerű és jól kiválasztott gyűrű párkapcsolat erősítésére, a szerelem megtartására)

Ha ékszerek avatásával kapcsolatosan kérdezni szeretne, forduljon hozzám bátran!

Komáromi Aanna

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 11622 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x