Háztartási háború - szexreformok mindkét nemnek
Címlap / Ezotéria / Háztartási háború - szexreformok mindkét nemnek

Háztartási háború - szexreformok mindkét nemnek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-03

Harc dúl a konyhában, az autókormánynál, a cégek élén; elég nő van-e vezetői pozícióban? Elég férfi főz és takarít odahaza? A harcok megoldása vajon a szexuális reform?  

 

Távol álljon tőlem, hogy az egyik nemet többre értékeljem a másiknál, viszont el kell fogadnunk, hogy a nemek közti biológiai különbségek igenis léteznek, és eme különbségek megismerésével lehetőség nyílik arra, hogy a két nem – az empátia maximális igénybe vételével – közelebb kerüljön egymáshoz.

Sorozatunk előző része >>>

Házastársi háború
Ha mindkét nem képviselői belátnák, hogy nem egyformák, hamarabb békét köthetnének az évezredek óta dúló férfiak-nők közt zajló házastársi „háború”-ban. A probléma részben abból adódik, hogy egyik fél sem veszi észre, hogy eltérő elvárásokkal, képességekkel illetve érzelmi háttérrel lépnek be a házasságba.

Érzelmek és tények
A házasság intézményébe a nő emocionális érzékenységet, kölcsönös függés iránti hajlandóságot, a biztonság és megértés iránti vágyat és elsősorban a meghittségre épülő nemi kapcsolat iránti kívánalmat visz magával. A férfi ugyan képes fontosnak tekinteni az érzelmeket, de e téren természeténél fogva kevesebbel is beéri. Függetlenebb lény és a házastársi kapcsolatában elsősorban a nő és a leendő gyermekek anyagi biztonságának megteremtését tartja feladatának. Szeret tetszelegni a családfő szerepében, miközben a feleség a biztos hátteret nyújtja.

A szegény feleség játszmája helyett....
A férfitermészet miatt sopánkodni, pedig annyira felesleges, mint a rossz idő miatt bánkódni. Néhány nő abban látja a megoldást, hogy bolygónkat teljes szexuális és társadalmi átformálás alá kellene vetni. A legszélsőségesebbek szerint már megvannak a tudományos eszközeink ahhoz, hogy megszabaduljunk a különbségektől. A lombikbébik előállításával, a mesterséges megtermékenyítéssel feleslegessé tehetjük a terhességet, a nemi életet, és a házasság intézményét, sőt magukat a férfiakat is, csak néhány példányt kellene megtartani spermahordozás céljából, bár a mélyhűtés által ez is kiküszöbölhető lenne. Ez viszont csak akkor érvényes, ha a biológiai különbségeket csak arra szűkítjük, hogy a nők – ellentétben a férfiakkal – új életet adhatnak. Ám a különbségek ennél sokkal összetettebbek: az agy szerkezetében gyökereznek. E különbségből erednek képességeink, készségeink, vágyaink, melyek lényünk lényegét alkotják. Ha a nemek közti különbségeket pusztán a szaporodás témakörére szűkítenénk, megkérdőjeleznénk emberi – férfi vagy női – mivoltunk alapjait.

Biológia és fizológia
A házassággal kapcsolatban ezerszámra születtek könyvek, tanulmányok, kutatások, törvények úgy, hogy nem vették figyelembe a két nem közti biológiai különbségeket. Dr. Alice Rossi egyike azon kevés szociológusnak, akik belátják, hogy a társadalmat biológiai mozgatórugók irányítják. A probléma abból fakad, hogy egyesek összekeverik a szexualitást az egyenjogúsággal. Szerinte  a nemiség esetében „a különbségek megléte biológiai tény, az egyenjogúság pedig politikai, etikai kategória.

Jelentős a különbség az „erő” megítélésében is férfi illetve női szemmel. Kutatások bizonyítják, hogy a két nem életfelfogása, élethez való viszonya is nagyon eltérő. Míg a férfiak zöme határozott, ambiciózus, kritikus szellemű szeretne lenni, addig a nők jelentős hányada a kedvességet, gyengédséget, együttérzést tartja fontosnak. Egy másik vizsgálat során kiderült, hogy a nők többre becsülik a társadalomnak nyújtott szolgálatokat és az érdekes tapasztalatokat valamint az emberi kapcsolatokat és a biztonságot. A férfiaknak pedig a hatalom, a profit, a verseny, a presztízs és a függetlenség a fontos.

Házaspárokkal végzett felmérések alapján kiderült, hogy a férj akkor boldog, ha felesége megfelel elvárásainak, míg a feleség akkor elégedett, ha férje kedves hozzá.

Nem alacsonyabb rendű, csak másmilyen!
Hangsúlyozom, hogy a nemek közti eltérések nem jelentik az egyik alacsonyabb rendűségét a másiknál. A baj ott kezdődik, mikor a nő tudatosan magáévá teszi a férfi értékrendjét, életfelfogását. Pont ezzel értékeli le saját női értékeit. Szerény véleményem szerint az a nő, aki a férfiak útját szeretné járni, boldogtalanabb nővé teszi magát.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1646 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x