Az ezotéria alapkönyvtára: A függőleges világkép
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Az ezotéria alapkönyvtára: A függőleges világkép

Az ezotéria alapkönyvtára: A függőleges világkép

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-07

Amikor észreveszed az összefüggést egy csokornyakkendő, egy arabs telivér, egy articsóka, valamint a forró változékony időjárás között, akkor te már pendítesz valamit ebből az egész ezó-egyvelegből, nem csak a felszínen kotorászol. A függőleges világkép megismerése erre tanít.  


Rendezvénynaptár

A harmadik évezred kezdetén az emberiség már nem képes a racionális gondolkodás segítségével megoldani azt a "számtalan társadalmi és emberi problémát", amellyel nap mint nap szembesül. Az adatok és tények halmozása senkit sem tesz boldogabbá, az ember egyre inkább elvész az információk erdejében.

A tudomány minduntalan falakba ütközik, mert csak az oksági megközelítést ismeri. A hermetikus tradíció szemlélete szerint a világ egymással kölcsönösen összefüggő, és egymást kölcsönösen meghatározó részek rendezett egésze, amelyben minden dolognak, eseménynek, személynek megvan a maga helye és szerepe. Az ember és a természet egy, ahogyan minden Egy, - a legkisebb részecske is tartalmazza az egészt, a dolgok egymástól nem lényegük, csupán megjelenési formájuk alapján különböznek. A kölcsönhatások nem lokálisak és nem okszerűek, hanem metafizikaiak, az analógiák rendszerén alapulnak.

Az analógiás látásmód és gondolkodás gyökeresen eltér a hétköznapjainkban megszokott, ok-okozat viszonyra épülő szemléletmódtól. Ez utóbbi lineális, ellentéteken alapszik, szembeállít, a dolgokat elkülönítve önmagukban vizsgálja. Az analógiás gondolkodás nem a klasszikus logika ösvényén, hanem ettől eltérően működik: a dolgokat összefüggéseiben látja, melyek egy közös egység, eredet felé mutatnak.

Igy már egészen másfajta módon tájékozódhatunk a világban, - amelynek mi is része vagyunk- az okokat most már nem magunkon kivül, a másikban, a körülményekben kell keresnünk, hanem magunkban belül. Ez természetesen nem jelenti, hogy egyik vagy másik megközelítés ne vezetne el ugyanoda, a gond csak akkor adódik, ha valaki kizárólag egyik rendszer szerint képes létezni.

A függőleges világkép segítségével olyan úton indulhatunk el, amely kivezet ebből a válságból. Az ősprincípiumokon alapuló analógiás gondolkodás, amely a jobb agyfélteke teljességre törekvő, intuitív gondolkodásmódjára épít, lehetséget ad arra, hogy felismerjük a fizikai világban megjelen dolgok mögött rejtző egyetemes törvényszerűségeket. A szerzők - Nicolaus Klein és Rüdiger Dahlke a népszerű német spáros -  részletesen megismertetik az olvasót a függőleges, analógiákon és szimbólumokon alapuló gondolkodás módszerével, ezenkívül több mint száz táblázatot állítottak össze, amelyekben a tizenkét állatövi jegyhez rendelték az egyetemes világrend egyes életterületeken és tudományágakban megnyilvánuló formáit.

A függleges világkép című könyv hasznos segítőtársa lehet mindazoknak, akik fel akarják lebbenteni a fizikai világ mögött rejtőző teljességet eltakaró fátylat, és fejleszteni szeretnék intuitív gondolkodásmódjukat és transzcendentális érzékelésüket.

Jómagam a táblázatok helyett inkább a könyv elejében olvasható analógiás meséket kedvelem, melyek nem csak a gondolkodási modellt, hanem az egyetlen egységes célra tartó eredetösvényt is emberközeli módon tanítják meg, s ha ezt megértettük, már semmi szükségünk nincs a táblázatokra.

A könyv a Bioenergetic kiadó gondozásában jelent meg és jelenleg is kapható a nagyobb könyvesboltokban, és megrendelhető az Interneten is.

 
 
 
[ 6548 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x