Karma találkozó: Ismerd fel az ikerlelked!
Címlap / Ezotéria / Karma találkozó: Ismerd fel az ikerlelked!

Karma találkozó: Ismerd fel az ikerlelked!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

"Bármiből is van a lelkünk, az övé és az enyém egy" -olvashatjuk Emily Brontë Üvöltő szelek című regényében. Miként tudjuk megtalálni igazi lelki társunkat, és vajon miről ismerjük meg?  

A védikus tanítás szerint a lélek nőies és férfias is egyben, a Teremtő kettős természetével megegyezően. Számos költő, filozófus, vallási tanító már felvetette a gondolatot, hogy a teremtett lélek eredetileg egységes volt, majd kettészakadt.

Arthur Schopenhauer, 19. sz-i gondolkodó szerint: „ a polaritás, vagyis valamely erő felbomlása két minőségileg különböző, ellentétes, újbóli egyesülésre törekvő tevékenységre(..)a természet csaknem minden jelenségének alaptípusa, a mágnestől a kristályon át az emberig.”

Konfliktusok 



Az ikerlelkek képtelenek elszakadni egymástól, ezért kénytelenek minden adandó alkalommal megoldást találni konfliktushelyzet esetén. Mivel általában különböző a felek neveltetése, habitusa, szokása és elvárása, érzelmileg ugyanolyan mértékben kell egymásra hangolódniuk, mint bármely másik párnak, és ez természetesen nem könnyű.

Kozmikus törvény, hogy két ember között szüntelenül nézeteltérések keletkeznek, melyek mindenképpen hozzájárulnak a fejlődéshez. Viszont minden alkalom tovább erősíti az ikerlelkek szövetségét, melyek idővel megritkulnak, így a pár egymást segítve a belső fejlődésre tud koncentrálni.

 

Karma


Az ikerlelkek karmája az örökkévalóságon keresztül összekapcsolódik. Külön élésük során történő karmájuk ledolgozása alatt is egymásra találásuk felé törekednek. Karmikus adósságukat külön-külön hozzák a kapcsolatba, de egymást segítik a törlesztés sikeres lefolyásában. A közös élet során minden, ami az egyikkel történt a másikat is érinti és fordítva is igaz.


 

A találkozás


Az ikerlelkek élete sokszor párhuzamosan fut. Megesik, hogy nagyon közel laknak egymáshoz, külön-külön családot alapítanak, viszonylag gyakran találkoznak, de elmennek egymás mellett. Csak akkor találnak egymásra, mikor a sors számukra kijelöli. Egymástól függetlenül felbontják házasságaikat és egy-két éven belül kezdődik kapcsolatuk.
 

Felkészülés a lelki társ fogadására

El kell érni egy bizonyos fejlettségi fokot, lelkileg érettnek kell lenni a nagy találkozásra. Nagyon fontos annak a felismerése, hogy egyedül is megtaláljuk belső harmóniánkat. Megtapasztaljuk az ember igazi alaptermészetét, az örömöt, mely folyamatosan jelen van az általunk tapasztalt hamis máz alatt. Folytassunk olyan tanulmányokat, végezzünk olyan gyakorlatokat, mely elősegíti lelki fejlődésünket!(pl., jóga, tajcsi, meditáció, önismereti-önfejlesztő tanfolyamok.)

HarmoNet-tipp:  Karmikus szerelmek >>

Hogyan ismerjük fel az ikerlelket?


Miben más, mint egy jónak számító kapcsolat? Egy jó kapcsolatban a két fél megtalálja az összhangot, egyéniségük másságát összeegyeztetik. Az ikerlelkek kapcsolatának alapja viszont a szövetség tudata, az értékrend, a célok, az érzések egysége. Az ikerlelkek nem próbálják egymást különböző irányba téríteni. Látásmódjuk különbözhet, mivel megmarad egyéniségük, de ez a különbség kiegészíti egymást, és növeli az érzékelésük hatásfokát.
 

Szexualitás



A szexuális vágy nem más, mint az Egység megélése felé hajtó erő. Az emberiség nemi vágya tulajdonképpen a lelki vonzalom fizikai síkon való megnyilvánulása, a test közvetítésével egyesülnek egymással. A spiritualitás útját járó lélek az ősi egység örömét keresi a nemi élet során. A szexuális aktus csak akkor lehet magas rendű, ha a szerelem érzése is társul hozzá, így utat mutat az istenivel való egyesülés felé.

Igaz, hogy ezt a tényt a legtöbb világvallás tagadja, de a spirituális bölcselet magasabb szféráiban felismerték.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 18704 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x