Biszexuális mágus, avagy a sátáni Crowley
Címlap / Ezotéria / Biszexuális mágus, avagy a sátáni Crowley

Biszexuális mágus, avagy a sátáni Crowley

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Ha valaki kapcsolatba kerül a tarot kártyával, szinte azonnal találkozik a nevével. A róla elnevezett kártyacsomag talán a leghíresebb, s a legellentmondásosabb is. Azt azonban kevesen tudjuk, ki is volt ez az ezernyolcszázas évek végén született mestermágus.  

A sátángyerek fellázad a Biblia ellen


1875-ben a Mérleg jegyében látta meg a napvilágot. A szülei bigott szektás sörfőzde tulajdonosok, egyetlen és kizárólagos olvasmányuk a biblia. A kis Edward Alexander Crowley-t édesanyja rendszeresen a Jelenések könyvének delíriumos vízióival riogatja, és a gyermeket az Apokalipszis 666-tal jelölt Fenevadjához hasonlítja.

A gyermek kamaszként fellázad a Biblia, a bigott és szélsőségesen puritán család ellen, és az anyai „elvárással”, vagyis az „ördöggel” azonosult. Emiatt tartja őt sok mai kamasz gyermek a sátánisták ősének, és emiatt népszerű a „Harrypotterizmusból” frissen kinőtt, bölcsességet kereső kamaszok körében.







A kis perverzből hedonista sátánimádó lesz


Állítása szerint már 14 évesen átesett a tűzkeresztségen, mégpedig az éppen imakörben tartózkodó, puritán és erkölcs-csősz édesanyja ágyában, annak szolgálólányával.

A fiatal fiú egy középkorias puritán iskolába jár, ahol ha lehet még jobban meggyűlöli a szélsőséges keresztény elveket. Már középiskolás korában élénken érdeklődik a mágia iránt, és elmélyült tanulmányokat folytat a sötét tanokban. Mindent elvet, ami a keresztényi tanításokkal összhangban van. Ebben az időszakban torzul el szexualitása, házitanítója és az istentagadó közösségek szexuális tartalmú miséinek következtében.



Az ifjú biszex örökös szétrúgja az egyetemet


Az egyetemi évek alatt a Cambridge falai között először filozófiát-pszichológiát és közgazdaságtant hallgat, majd később a klasszika-filológiára vált. Ekkorra már magas szinten sakkozik, verseket ír, szélsőségesen öltözködik, bohém életfilozófiát vall és dupla eséllyel indul az esti bulikban, ugyanis számára mindegy, fiúval, vagy lánnyal jön-e össze, vagy mindkettővel.

Ekkoriban csatlakozik a Kelta Egyházhoz, ahol elbűvölik a tündérekről, sellőkről és más mesealakokról szóló mágikus-mesei figurák, melyektől gyermekkorában elzárták. A csapat másik tagja az ifjú spanyol trónkövetelő, Don Carlos is, akihez csatlakozva Crowley megtanul golyószóróval lőni, és lovaggá ütik.

Szédelgés a világ körül – az ösvény körbe visz


1896 szilveszterén transzcendens élményt él át, és ekkor fordul igazán az ezoterikus tanok felé. Levelezésbe bonyolódik egy fekete mágussal, elkezdi foglalkoztatni minden, ami természetfeletti. Felvételt nyer egy hermetikus rend tanítványai közé, ahol beavatásokat is kap, megismerkedik a rituális mágiával, közben otthagyja az egyetemet.

Cinikus viselkedésével addig provokálja mestereit, míg a rendje két részre nem szakad. A szakadár Crowley 36 évesen mexikóba utazik, ahol a szabadkőművesek fogadják bizalmukba és minden beavatást elnyer, amit a páholyban lehet. Mindenféle magas mágikus kísérlettel próbálkozik, a láthatatlanná válástól kezdve az asztrális projekcióig.

Régi mestere, A. Bennett eközben a buddhizmus útjára lép, így Crowley meglátogatja, majd általa kezdi el gyakorolni a jóga ösvényeit, mind elméletben, mind gyakorlatban. Megpróbálja megmászni a K2-t, és megismerkedik a buddhista meditációval. Bejár több vadont, őserdőt, megjárja Indiát.

1903-ban tér vissza Egyiptom érintésével Európába. Ekkorra már tökéletesen beszél az angol mellett franciául, latinul, ógörögül, arabul, héberül,  valamint szanszkritul is olvas, eredetiben olvas kabbalisztikáról, és arab gyógyászatról.


A névházasságból szerelem lesz – boszorkánylány születik


Egy barátja húgát veszi feleségül, mindössze néhány napi ismeretség után, aki csupán a gyámságtól akar megszabadulni ez által a frigy által. Együtt utaznak el, és a névházasságból rövid idő alatt elkötelezett szerelem és szövetség, valódi menyegző lesz. Feleségével Egyiptomba utazik, és most már a démoni és misztikus tanokban járatos asszonyt is bevonja a tanulmányaiba.

Felesége médiumi képességeket kap Egyiptomban, és segíti Crowley-t az idézések során. Nemsokára kislányuk is megszületik, aki a boszorkányosan hosszú, Nuit Ahathoor Hecate Sappho Jezebel Lilith nevet kapja, s még pici korában életét veszti. Szülei indiai útja során belehal a tífuszba.
Nem sokkal később megszületik húga, Lola Zaza. Ezalatt Crowley megpróbálja meghódítani a Katsendzönga csúcsait, de kudarcba fullad a vállalkozás, túl arrogáns és összeférhetetlen.

Megírja alapkönyvét a 777 címűt, ami máig alapműnek számít a rituális mágiát gyakorlók körében. Felesége néhány éven belül elválik tőle, és súlyos alkoholizmusba menekül. Addigra már egy német fiúval él együtt, akiben nagyszerű testi-lelki segédre is lel. 


Hitler és Crowley – a sátán mágiája? 


Az történelmi tény ugyan, hogy találkoztak egymással, de arra már nincsenek egyértelmű bizonyítékok, hogy a Führer valóban tőle kapott volna egyértelmű inspirációkat a mágia gyakorlásához. Inkább valószínű, hogy a Crowley-val és Hitlerrel egyaránt mély kapcsolatot ápoló német Martha Küntzel vezette be Hitlert a mágiába. 

Szexuálmágia – homoszexuális mágia 


Crowleyt megvádolja egy szexuálismágiával foglalkozó titkos társaság, hogy a titkos tanaikat könyvben kiadta. A meglepett mágus találkozik a rend vezetőjével, és kiderül, hogy isteni intuíció által, belső sugallatait adta ki verseskönyvében, valójában nem ismerhette a tanokat. Ettől meglepve a rend egyik vezetőjévé szentelik, és Crowley, aki korábban ugyan találkozik a tao-val, a tao szexualitásával, és a tantrával is.

Ekkor bukkannak felszínre újra elfojtott szexuális aberrációi. Homoszexuális-mágikus rítusokat talál ki férfi szeretőjével, hogy anyagi bőségük töretlen maradjon. 

„Tedd amit akarsz -  ez lesz a törvény teljessége”


Negyvenévesen, már Amerikában írja meg könyvét az asztrológiáról, Evangeline Adamsszel közösen, és bejárja az Egyesült Államokat, festeni kezd és megírja a Holdgyermek című mágikus regényét. Visszavonul a Hudson folyó egyik lakatlan szigetére, és lefordítja angolra a Tao Te Kinget. Meditál, felidézi előző életeit, majd miután elegendő belső energiára tett szert, visszatért New Yorkba.

Itt ismerkedett meg élete párjával, a hatalmas erejű Leah Hirsiggel, akivel visszatér Angliába, ahol egy nagy összegű örökség vár rá. Új szerelmével Szicíliába költözik és egy szexuál mágiával foglalkozó kolostort alapítanak, falait pornográf freskókkal díszítik.

Gyakran drogoznak, orgiákat szerveznek, eközben Crowley egy új asszonyt is bizalmába fogad, és mindkét nőtől születik egy-egy gyermeke is. Mussolini nemkívánatos személynek nyilvánítja, és kiutasítja Olaszországból. Ekkorra már erősen drogozik. Széliben-hosszában járja Európát, különböző mágikus rendek vezetőivé nevezik ki, ahol sorra kihívja a sorsot maga ellen, sokan ellene fordulnak. Újabb mágiáról, ezotériáról, jógáról szóló könyveket ír. 

 
 

A híres Crowly Tarot







7x7, azaz negyvenkilenc éves, amikor kiadja a tarotról szóló könyvét, hozzá Frieda Harris festette tarot kártya sorozatot, három évvel később szívrohamban meghal. December ötödikén temetik, a temetését a sajtó fekete miséhez hasonlítja, és botrányosnak minősítik. 

Az „új korszak prófétája” Alister Crowley érdekes, fordulatos élete, letisztult személyisége és szelleme, szélsőséges és fordulatos élete, hatalmas bölcsessége, és mágikus tradíciókban szerzett jártassága alapján készült tarot kártyája megosztja a véleményeket. Egyes kártyavetők szerint mély bölcsességet és különleges tudást hordoz, mások pedig az „ördög bibliájának” megtestesítőjét látják benne, és a vele folytatott divinációt sátáninak tartják. 

Az igazságot nem tisztünk kihirdetni, csupán annyira szántuk el magunkat, hogy nagy vonalakban bemutassuk ennek a szélsőséges életű mágusnak az életútját. 

Bővebben olvashatsz róla a wikipedián

A cikk megírásában Yliaster Daleth Élő Mágia című munkája volt segítségünkre. 
Kapható a Bioenergetic Kiadónál>>





Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7057 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x