Yotengrit: A legcsodálatosabb bűn
Címlap / Ezotéria / Yotengrit: A legcsodálatosabb bűn

Yotengrit: A legcsodálatosabb bűn

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Mai tudásunk szerint a bűn, negatív, fájdalmas, szorongató tartalmat hordoz. A Büűn azonban egészen más. Egy csodás, meseszép elképzelés. Hit, érték, egyeseknek vallás. Mit közvetít és tanít neked? 

Yotengrit
Máté Imre Yotengrit kötetei ( I. II. III. IV. ) közvetítésében ismerkedhetünk meg a rábaközi hagyomány BÜŰN vallásával.

A rábaközi BÜŰN vallás 9 könyvében tanításokat közöl a természet tiszteletéről, az egyéni szabadság mibenlétéről, az emberséges emberről és a toleranciáról is. E tanítások a mai modern mechanikus élet velejáróit elszenvedő magyar embert az etikus, emberibb, esszenciálisabb emberi kapcsolatok és partnerkapcsolat, valamint közösségi élet felé vezeti, alázattal, tiszetlettel ember, természet és kettejük közössége irányába is.
  1. " Az ember nem ura, hanem része a természetnek, s csak akkor marad meg, ha nem fordul vele szembe, ha nem rombolja!"
  2. " Istennel való harmónia azonos a természetbe illeszkedéssel"
  3. " Minden helyes, ami természetes."
  4. "Jó úton jár, ki a természethez igazodik, mert az Isten teste, Isten lelke."  ( Máté Imre : Yotengrit )

A  bűnről másképpen
Mai tudásunk szerint a bűn, negatív, fájdalmas, szorongató tartalmat hordoz. Talán ennek okán is szisszennek fel többen is, amikor a BÜŰN vallásról hallanak, hiszen eddigi tudásunk a bűnről ellent mond a Yotengrit könyvben írtaknak: " Ha a "bűnbe esni" kifejezést vizsgáljuk, úgy tűnik, hogy a kereszténység erőszakos terjesztése korában, nem a "vétkezés" fogalmát födte, hanem a visszaesést a pogányságba, a BÜŰN-be. A " Miatyánkban" még az áll, hogy "bocsásd meg a mi vétkeinket. Nem bűneinket - vétkeinket, mert a vét- és az összefoglaló fogalom  a bűn, az visszafordulás az ősvalláshoz."  ( Máté Imre: Yotengrit I.kötet )  Csak jóval később azonosult a bűn a vétekkel.

Az ősi tanítás és a mai magyar ember
A BÜŰN vallás a szabadok vallása, az élet és egymás szeretetét, tiszteletét tartja szem előtt. A 9 könyvből tanulhatjuk meg őseink tanítását az együttműködés Erejét ébresztő jobbító szándékról. Többen is megkérdezték már tőlem, " miért van szükségünk ősi tanításokra, mikor sok modern, új tanítás létezik manapság? "

Válaszul most sem mondhatok mást, mint azt, hogy: Az ősi nem jelent elavultat, az ősi és modern nem ellentétei egymásnak.

HarmoNet tipp: Meddig tűrsz még Földanya? - A halálraítélt bolygó megmentése >>

Modern életmódunk következményeiről többet tudhatunk meg, ha a statisztikáinkat átböngésszük, de a mindennapok is számos felületet kínálnak arra, hogy belepillanthassunk az egészségi, szociális, válási mutatókba, melyek híven tükrözik a mai modern tempótól zilált ember életét. Mindemellett rengeteg eszköz kínálkozik az ezo - pszicho piacon, de mostanra különösebb, tartósabb és hosszútávú eredmények nem láthatók. Sőt, egyre több új betegség, probléma üti fel a fejét és ne is menjünk messze, csak az ember önmagával és másokkal való viszonyáig, a pénz és teljesítmény orientáltságáig.

A Szív Ereje
E 9 könyv tiszteletben tartja a mai modern magyar ember elért eredményeit és azt a teljesítményét, melyről elmondhatjuk, hogy valóban nagy erőről tesz bizonyosságot. A magyarnak rengeteg Ereje van, okos és kreatív. Mára inkább sajnos mindezen értékeit a túlhajszolt, túl stresszes életébe a modern kor felkínálta külsőségekbe fektette bele, s Erőforrásait is ezekben véli megtalálni.


Most egy kicsit hasznos megállni, eltűnődni, s végig gondolni higgadtan az élet kínálta lehetőségeket s ezek közül is azokat amelyek mindennapi gürcölésen, a pénz űzésén, az állandó tevékenységen túl mutatnak.

HarmoNet tipp: Harmóniában Földanyával >>

Hova és merre? Az Égre - a Szívbe, hiszen életünk útmutatásai itt rejtőznek számunkra, s a szeretet ösvényén várnak a mai magyar emberre, férfiakra és nőkre egyaránt!
Életünk kérdéseihez, a mindennapok dillemmáihoz elgondolkodtató és megfontolandó válaszokat találunk a 9 könyvben.
  1. " A vétkek forrásai pedig ezek: gyávaság, fösvénység, irigység, röstség, kevélység, gőg, konokság, közöny."
  2. " Jó úton jár, ki szereti önmagát és másoknak is a magához való jót kívánja"
  3. " Ártalmas emberek ártalmas égi világot teremtenek, az meg még ártalmasabbra formálja őket."
  4. " Törekedj a békére!" ( Máté Imre: Yotengrit )

Számos tanulságos tanítás rejlik még e könyvekben, melyek bölcs vezetői mindannyiunknak.Yotengrit tanításain keresztül a legszebb ívet abban véltem felfedezni, mely összeköti a Világ más ősi tanításait az ősi magyar tanítással, pl. a Buddhizmussal.  Dehát, hogyan is lehetne ez másképpen, hiszen ezen ősi tanítások egy pontban érnek össze: Istenben!
Knolmár Marica,
a rábaközi Kormorán Rend tagja, Yotengrit tanainak közvetítője
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 11285 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x