A tökéletes kert titkai - Megvalósítás személyre szabottan...
Címlap / Ezotéria / A tökéletes kert titkai - Megvalósítás személyre szabottan

A tökéletes kert titkai - Megvalósítás személyre szabottan

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A titkok kertje, avagy a kert titka. A tökéletes kert olyan, mint a legtökéletesebb otthon, békés, nyugodt, a mindenséget sugárzó, akár az egész univerzumot eldédelgetni képes. Mégis hogyan érheted el? Kreativitással. Segítünk!  

A tökéletes kert kialakítására leginkább az év fényes felében van lehetőség, főként az enyhébb tavaszi és nyári napokon, a fagyok után kb. egy hónappal kezdődően. A nyár tökéletes alkalmat kínál a kert belakására, annak rendezésére. Nem csupán a kertészkedés, hanem a kerti bútorok elhelyezése is rendkívül fontos. A tökéletes föld és kert Krisna (jelentése: Mindenkit vonzó) hajléka, lelki világ Vrndávana, ahol az Úr, az Istenség legfelsőbb személyisége lakik a gopíkkal, a tehénpásztorlányokkal és családjával.


Természetesen más kertek nem is érhetnek ennek a lelki térségnek a nyomába, de a harmóniát ugyanúgy sugározhatják. Ilyen a magyar földön létrehozott Vrndávana is, Krisnavölgy földje, ahol a különböző szent helyeket egyfajta másolatként, de azzal az energiával, tehát az eredetitől nem különböző módon hozták létre. Ehhez főként tisztaság, alázatosság, hit volt szükséges, egyfajta vágy, ragaszkodás az Úr iránt.

Szinte képtelenség ezt bárhol megvalósítani, a tökéletesség földjét, de a kerted ennek ellenére is lehet szép, harmonikus és örömet adó, békét sugárzó. Ehhez fontos, hogy a kertben mindent a helyére tegyünk, így a különböző területeknek megfelelően rendezzük el a kerti szerszámokat, bútorokat, akár vizes részeket és virágokat is. Minden esetben hallgassunk megérzéseinkre és ösztöneinkre.
A kert bejáratánál, de ez lehet akár csak egy nagyobb balkon, terasz bejárata is, kell kis helyet hagyni az érkezésnek. Jó, ha a bejárat védett, a ház eldugott, de a kis ösvény legyen tiszta, érdemes seperni, hogy az energia könnyen szánkázzon rajta. A bejárat felőli oldalon érdemes kis csobogót vagy tavacskát létrehozni, de az állóvizet tisztítani kell, az algát, leveleket, szennyeződéseket minden esetben el kell távolítani. A kert hátsó részébe kerülhetnek a tüzelős dolgok, a családi bogrács helye, és eldugottan érdemes létrehozni a kis bújós, ölelős helyeket is a kertedben. Fontos hogy a kert bal hátsó részében ne tárolj szerszámokat, s főként szemeteket, illetve mindenféle kütyüket, amiket semmire sem használsz, a garázs, ha ide esik, ha van, külön épületben legyen. A jobb hátsó részbe érdemes hintaágyat, székeket elrendezni. A bejárat felöli oldalon a telek jobb oldalán, hasznos, ha pl. apró szerencsehozót, vagy Buddha szobrot helyezünk el, és persze természetesen az Úr szobrát is, ha nem tartjuk lelkünktől idegennek (remélhetőleg).


Elrendezés

A telek bejárat felől nézve jobb oldalon van legjobb helyen a játszótér, a homokozó, és a gyermek különböző kedvteléseinek itt érdemes teret engedni. Fontos a virágok színeinek elrendezése. A telek bal oldalára inkább fehér és zöld, virág nélküli növényeket érdemes ültetni, míg a bejárattal ellentétes oldalra mehetnek az élénk vörös, sárga, bordó remekek. A bejárat körül a kék virágokra érdemes hagyatkoznod, mert bekísérik a vendéget otthonodba és az erőket is. A kert közepébe is érdemes nagyobb fákat ültetned, amik erőt, és alapot biztosítanak. A telek legközepébe sose építs medencét, vagy telepíts tavat.


Végezetül, ha úgy érzed térrendezésben harmonizáltad a kertet, igyekezz sok szeretet fordítani felé, ápold a növényeket, virágokat és fákat, lelkiismeretesen locsolj, és érezd át a természettel való meditáció lehetőségét ezekben a tevékenységekben, töltsd meg élettel. Olykor gyomlálj, mert ez szimbolikusan lelked kigyomlálása is. Ha így teszel, a kert meghálálja, és nyárra csodás menedéket nyújt neked árnyékkal, hűssel, szépséggel tarkítottan.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10594 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x