Okos vagy agyatlan? - A 3. ház kérdésköre az asztrológiában...
Címlap / Ezotéria / Okos vagy agyatlan? - A 3. ház kérdésköre az asztrológiában

Okos vagy agyatlan? - A 3. ház kérdésköre az asztrológiában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-02

Mentális készségek, kognitív területek, és az ezzel összefüggő összes információáramlás és tanulási mód, még maga az utazás is. Életünk e szobája meghatározza mindennapjainkat, hiszen holtig tanulunk, s mert életünk felét iskolában és munkahelyeken töltjük, na meg persze azért is, mert ez az a "szoba", ahol eldől képesek leszünk-e használható kapcsolatokat kialakítani, és jól kommunikálni. 

Miről árulkodik a 3. Ház?
A 3. Ház a felfogó képesség, tanulási készség birodalma, itt dől el, hogy mennyire lesz gyors, avagy lassabb az észjárásunk. A gondolati struktúráinkat is jellemzi, arról is árulkodik, hogy praktikusan gondolkodunk, vagy esetleg „nem látjuk a fától az erdőt”. Megmutatja, hogy mennyi információra van szükségünk, s általában jelöli a kommunikációs képességeinket is. 


Mit jelent a 3. Ház viselkedésünk szempontjából?
Hogy miként kommunikálunk, az elsősorban a 3. Házban dől el. Lehet, hogy túl sokat beszélünk, de tartalom nélkül, de az is előfordulhat, hogy szűkszavúak vagyunk, s csak a lényeget fogalmazzuk meg. Hogy gyorsak, vagy esetleg lassúak vagyunk, és miként reagálunk a váratlan helyzetekre, szintén a 3. Ház hatásköre. 

Bolygók a 3. Házban
A 3. Házban tartózkodó bolygókon múlhat, hogy miről szeretünk beszélgetni, mi áll az érdeklődésünk középpontjában. A kommunikációnk módja is ezen múlik. Lehet, hogy az érzelmekre szeretünk hatni, s ilyenkor színpadiasan fogalmazunk, de az is megtörténhet, hogy kíméletlenül kritizáló ember válik belőlünk. 


Eleve elrendeltetett, hogy sikeresek vagyunk-e a kommunikációban?
Hogy összeszedettek, vagy inkább szórakozottak vagyunk, az eleve meghatározott hajlam lehet. Mégis megtehetjük, hogy tudatosan összeszedjük magunkat, s megpróbáljuk a szétszórtságunkat kezelni. Ilyenkor célszerű határidőnaplót vezetnünk, s felírnunk a tennivalóinkat. 

HarmoNet tipp:
Életünk szobái: Az anyagi javak kérdésköre - A 2. ház az asztrológiában >>

Változtathatunk a tanulási képességeinken?
Nem sokat változtathatunk azon, hogy gyors, vagy lassú a felfogásunk, de megtalálhatjuk a személyre szabott tanulási módszereket. Ha vizuális típusú emberek vagyunk, akkor készítsünk színes, gazdagon illusztrált jegyzeteket a megtanulandó anyagból. Így a tanulás nem válik majd rémálommá. 

Kunsay Melinda 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7766 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x