Természeti Új Év jósda - Mit ígér neked Samhain szele a...
Címlap / Ezotéria / Természeti Új Év jósda - Mit ígér neked Samhain szele a következő esztendőre?

Természeti Új Év jósda - Mit ígér neked Samhain szele a következő esztendőre?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-27

Ugyan az európai kultúrában az újesztendőt januártól számítjuk, más kultúrkörökben eltérő hónapokban ünnepeljük azt. Kínában például februárra esik, Nyugat-Európában, az északi, kelta, és skandináv kultúrákban azonban máskor tartják ezeket az ünnepeket, az ősi hagyományoknak megfelelően. Mit ígér neked a kelta kultúrkörből is jól ismert természeti újév? Jósolj magadnak! 


Rendezvénynaptár
A természeti új esztendő eredete
Az új esztendőt a természettel szorosabban együttélő népek a Hold járásához, a holdfázisokhoz, illetve, természetesen, a Nap pályájához igazították. Az apró eltérések nem véletlenek a Föld számos pontján, hiszen bár ma az időmérésben mindössze pár óra eltérés van köztünk és a Föld átellenes pontja között, az éghajlat, illetve a földrajzi adottságok más időpontban rajzolják ki pl. az elmúlás időszakát. A mérsékelt égövben a négy évszak egymást való váltása teljesen természetes nekünk, kicsivel délebbre tőlünk azonban, mindössze két évszak, van hely, ahol, 3 váltogatja egymást.
 

A kelták természeti újéve éppen egy holdünneppel korábban kezdődik meg, míg Kínában egy holdünneppel később tartják - az ősi Albionban az év a sötét időszakkal kezdődött, keleten fordítva, a ragyogással. A kelták újév felfogása rendkívül természetes. Éppen az ősz csúcspontjához kapcsolódik, amikor még nem esik le az első hó, de fogcsikorgató a hideg és a fák elhullajtják szinte összes levelüket, az örökzöldek is megrozsdásodnak kicsit. Hihetetlen hangulata van ennek, s az őszi ködben valami egészen túlvilágit tudunk már felfedezni. A pára egyszerűen korokon átívelő, nincs más szó rá.

A kelták leginkább a természet növényeivel, közülük is a fákkal ápoltak különleges kapcsolatot. Részben panteista világnézetük az ősöreg fásszárúakat egyenrangú lénnyé emelte az emberrel és tisztelet övezte őket, fajtától függetlenül, hiszen az emlékek őrzői, s a történelem tanúi voltak. Mégis egyes faféléket jobban kedveltek és kiemelt figyelmet fordítottak rájuk. Ezeket az ABC-n, az Oghamon a betűsorok elsőiként jelölték, illetve mitológiájukból tudjuk, hogy rituálékban is gyakran szerepet játszottak.

Mikor tartjuk?
A természeti újév napja hivatalosan november 1. (október 31. Ősök éjjeléről való hajnalhasadással kezdődik), vagyis Mindenszentek, idén ez leginkább november 13., vagyis Skorpió havának első teliholdja. Ezekben a napokban azonban már megkezdődik a természeti újév hatása és az emlékezést, áldást, ősök tiszteltét sem szabad elfelednünk.

HarmoNet tipp:
Lorien jós oldala >>

Hogyan jósolhatsz magadnak a természeti új év alkalmából?

  1. Ha igazán türelmes vagy, javaslom neked, hogy nézd meg alaposan a képeket és következő gyaloglásod során - hazamenetel munkahelyről, bevásárolni mész, stb. - a 8 alábbi növényből akármelyikkel is találkozol először, nézel rá határozottan, annak jelentéstartalma valósul meg a következő természeti évben, vagyis 2009 novemberéig. A felismerést hívni kell. Vagyis kérni induláskor az égiektől magadban, hogy Te bizony szeretnéd megtudni mi vár rád.
     
  2. Ha nehezen szánod rá magad erre, vagy növényekben gyér területen élsz, akkor egyszerűen kattints arra a képre, amelyik leginkább közel áll szívedhez. A hatást megerősítheted, ha jósláshoz való, intuitív hatást erősítő gyertyát gyújtasz a kattintás előtt. Halványlila, indigó, ezüst, vagy nem túl vizes, inkább közepesen mélykék színűt.

Ha sikerült elmélyedni és felkészültél, vagy megtaláltad utadon a téged jelképezőt, akkor kattints a képre! Fontos, hogy első megérzésedre hagyatkozz és egyet tudj választani! 

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 5211 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x