Az ezotéria megkövezése
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Az ezotéria megkövezése

Az ezotéria megkövezése

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-02-26

Korunkban viszonylag gyakori az ezotéria megkövezése, lekicsinylése. Igen gyakran látom, tapasztalom, olvasom, hogy az ezotéria hiteltelen, semmitmondó, eredménytelen. Visítófrászt kapok ezektől a kijelentésektől, s mindezt kicsit kiengedve szeretném tisztába tenni ezt a nagyon is büdös pelust. 


Rendezvénynaptár

Az ezotéria hiteltelen – de mi is a szó jelentése?
Annyit tesz , mint belső körös tudás, vagyis avatottak számára, bizonyos belső, elzárt, elszigetelt kör által elérhető, ott ezen emberek között megkapható tudás. Általában ez misztikus tudást jelent, de néha egészen profán gyakorlatias dolgok is terítékre kerülnek.
Ennél fogva az ezotéria hiteltelen kijelentést kb. úgy fordíthatjuk, a berkekben szerezhető misztikus tudás semmit nem ér, hiteltelen.

A válaszunk erre az, hogy belső kör az is, amit az egyetemen megkapsz, vagy amit orvosok egymás között szakzsargonként elmondanak. Zárt körű, más aspektusból. Mi ezt nem tartjuk hiteltelennek. Ha te igen, akkor vélhetőleg nem ismered a fogalmat. Olvass utána.
Ha azt kívánod kifejezni, hogy nem hiszel a misztikus humbugokban, akkor ezt mondd!

Az asztrológia nem működik
Az asztrológia csillagászati számításokon alapuló tudomány. Teljes rendszer. Akár "kockásan", akár körként ábrázoljuk, egy körbe futó ábra. A kör teljes szimbólum. Ahogy egy négyzet külső vonalain is végig tudunk haladni. Hogy mi a kezdő, vagy végpontja, 4 csúcsa, vagy az azok között lévő szakaszok valamelyike, az attól függ, megjelölöm-e a csúcsot valahol. A teljes szimbólum, ami körbefut, a természet körbefutását idézi, és mint ilyen, meglehetősen erőteljes, természetes, szakrális.

Az asztrológia igen precíz tudomány. Nagyon pontos összefüggéseket ír le. Többek között a személyiségtípusokat, eseményeket, hangulatokat, kapcsolatok minőségeit. Az asztrológia kiváló előrejelző eszköz, nem csak a személyek életében, de még az időjárásban is érdemes figyelni (asztrometeorológia). Kiváló ismeretlen dolgok feltárására, betegségek kiismerésére, háttér okok vizsgálatára és pl. a gyermekek – különösen a még nem beszélő, kiskorú gyerekek – eseményeinek, és hangulatának, képességeinek felderítésére. Jelez és nem determinál.

Nagyon sok olvasói levelet kaptam e témában:
"Léccccci, nézd már meg a horimat. (Dátum, hely) Bár igazából egyszer már megcsinálták, és bár voltak benne igazságok, igazából én nem hiszek benne."
Akkor minek is nézzem meg, kiscsillag? Vagy adtál neki egy esélyt?
A válaszom erre: Azért mert egy asztrológus nem elég képzett, nincs éppen eléggé képben, nem jelenti hogy a rendszer rossz. Az asztrológia nagyon komplex rendszer. Teljes megismeréséhez egy élet is kevés. Annyit tehetünk, hogy tapasztalt, hosszú ideje ezzel foglalkozó személyeket keresünk.

HarmoNet Fórum tipp: Szerinted működik, vagy mindez a véletlen műve? Mondd el a véleményed a Harmo-topicban! >>

Nem működik a jóslás
Szintén hasonló hangvételű leveleket kapok e téren. Sőt előfordul az is, hogy az ember egy-egy rendezvényen botlik olyan kérdezőbe, aki végül közli, hogy nem, ő nem hisz ebben. Ez egy picit udvariatlan és tiszteletlen fárasztása a jósnak. Persze, lehet tesztelni...
A jóslás képességéhez egy átengedési képesség kell. A jó jós olyan, mint egy jó kontaktlencse, akármilyen viccesen is hangzik. Ha nem képes lenézni a tudattalanba, a belső szférákba, vagy nem képes átengedni a felsőbb információkat, saját elméjének képeit, és vetítéseit fogja hangoztatni.
Ez bárkivel előfordulhat akkor is, ha a legnagyobb jó szándék vezérli.

Az olyan levél: Már egyszer jósoltak nekem Tarot kártyával, de nem jött be - felvetésre egy válaszom van.
Mégpedig: És még meg akarod próbálni újra? Derék. Nos azért mert egy valaki nem értett rendesen a jóskártyához, attól még maga rendszer egy önismereti és leíró rendszer, amivel kapcsolatokat elemzünk, amivel zavaros helyzeteket mérhetünk fel, sőt amivel döntéshelyzeteket elemezhetünk. Azért mert valakinek ez nem ment attól még a rendszer jó, nem az önismereti rendszerrel van a baj.

Vagyis a tudományok soha nem lehetnek hibásak művelőik pontatlanságai miatt!

Fodor Kata

(Képek: piqs.de)
 
 
 
[ 3626 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x