Szentség és életút - Ingyenes vallásközi konferencia holnap...
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Szentség és életút - Ingyenes vallásközi konferencia holnap

Szentség és életút - Ingyenes vallásközi konferencia holnap

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-17

A rendezvény a "vitatkozzunk szelíden" vallásközi konferenciák idén következő része. Az előző években már sor került római katolikus-, zsidó-, buddhista - Krisna-hívő beszélgetésekre, idén református-Krisna-hívő párbeszédet hallhatnak az érdeklődők. 


Rendezvénynaptár

Előadók:
Kodácsy Tamás, egyetemi lelkész
(Károli Gáspár Református Egyetem)
Sivarama Szvámi, vezető lelkész
(Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége)
A beszélgetést vezeti:
Nagypál Szabolcs, római katolikus teológus
(Békés Gellért Ökumenikus Intézet, Pannonhalma)

Helyszín:
ELTE Gólyavár, Kiselőadó terem
1088 Budapest, Múzeum körút 4/a.

Időpont:
2009. szeptember 24. (csütörtök), este 6 órai kezdettel
A belépés díjtalan!
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!

Az est során elhangzó párbeszéd később DVD-n is megjelenik, amelyet a helyszínen előre is meg lehet rendelni.
 


Az előadókról röviden

Dr. Kodácsy Tamás egyetemi lelkész, Károli Gáspár Református Egyetem (KRE)
1975-ben született Kecskeméten. 2000-ben református lelkészi oklevelet (DRHE), 2001-ben programozó matematikusi oklevelet (DE TTK) szerzett Debrecenben. 2000 és 2004 között a DRHE Dogmatikai tanszékén tanársegéd. Oxfordban (1998, 2000) és Zürichben (2001/02) volt ösztöndíjas. 2004-től a Károli Gáspár Református Egyetemen egyetemi lelkész és tudományos munkatárs.

PhD fokozatát teológia és természettudomány témakörben szerezte (A kozmológiai antropikus elvek teológiai szempontból, 2007). Kutatási területei: természettudomány és teológia, dogmatörténet. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetemen egyházismeretet, bibliaismeret, vallás és természettudomány tárgyakat oktat rendszeresen. A Jesenius Központ alapító tagja, számos más hazai és külföldi szakmai egyesület tagja. Nős, két gyermek édesapja.

Sivaráma Szvámi vezető lelkész, Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
1949-ben született Budapesten, Létai Péter néven. 1956-ban szülei Kanadába emigráltak, így iskoláit ott végezte. 1973-ban csatlakozott a Krisna-tudat Nemzetközi Szervezetéhez (ISKCON), 1979-óta a szervezeten belül magas tanítói tisztséget tölt be. Az ISKCON nemzetközi irányító testületének (Goverment Body Commission) tagja. Hosszú időn keresztül a magas létszámú hindu népességgel rendelkező angliai közösség országos vezetője volt, Magyarországra 1987-ben tért vissza.

1989-ben részt vett a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége (MKTHK) megalapításában. Az egyház hitéleti és karitatív munkája szervezését és fejlesztését, továbbá az egyház tagjai lelki vezetését végzi. 1994-ben alapítója a Somogyvámos községben lévő Krisna-völgy, Indiai Kulturális Központ és Biofarmnak. Kezdeményezésére és irányítása alatt jött létre a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola, az MKTHK államilag akkreditált főiskolája is. 2009-ben a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje kitüntetésben részesítette.

Információk >>
 
 
 
[ 2745 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x