Nyári születésűek: az életöröm és kiégés csillagjegyei...
Címlap / Ezotéria / Nyári születésűek: az életöröm és kiégés csillagjegyei

Nyári születésűek: az életöröm és kiégés csillagjegyei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A nyári csillagjegyek egységesen a vidámságot és könnyedséget képviselik. Elég csak belegondolnunk, hogy milyen könnyű elindulnunk valahová nyáron, beleugrunk egy szál ruhába, egy papucsba, és már mehetünk is. A nyári csillagjegyek mintegy megöröklik ezt a könnyed, sportos lendületet.  

A nyár dinamikája

Többnyire a nap fényének erejétől jókedvűek, kedvesek, mosolygósak a nyári csillagzatok alatt születettek. Természetesen jegyek és jegyek között is akadnak eltérések, de alapvetően elmondható, hogy egyfajta életerős pulzálás jellemző bennük, melynek hatására beragyogják környezetüket és feldobják társaikat. A nyár a megtermékenyített föld erejét átvéve megőrzi, és növeszti azt. A beérlelés és a kiteljesítés ideje, vagyis a tökéletesítés és a maximum kihozása magunkból is a nyár témái közé tartozik.

A gyümölcséréshez hasonlóan a nyári jegyeknek is idő kell, amíg beérnek, s közben a gyümölcs megéréséig is szükségünk van egyfajta vidámságra, ezt mindegyik jegy más forrásból szerzi meg magának. Ha nincs, tovább követeli. Színeiket tekintve a nyár alapvetően vizes, és óceán árnyalatai mellett, a forróövi Nap vakító fényét, tüzes hevét, de a forró homokos tengerpart árnyalatait is magukban hordozzák. A nyári jelek kissé megtorpanóak, lusták is, ahogy a forró égövön sem feltétlenül van szükségünk arra, hogy bármit is tegyünk azért, hogy kényelemben éljünk. Eső, gyümölcsök, kókusz, meleg, mindez mind adva van!

A nyári jelek a leginkább egészségesek, bár a párás meleg hatására hajlamosak lehetnek légzőszervi problémákra és a szív korai túlterhelődésére, ám a sportok kedveznek nekik kiteljesedésükben.

A nyár csillagjegyei

A birtokló erő: A nyár első jele a Rák csillagképe. A Rák az évkörben az első jel, ahol ninss folyamatos mozgás, hanem állandóság van. Ugyanakkor Rák havában igen heves és nagy csapadéktartalmú viharok jelennek meg, a feszültségek a Ráknak is úgy, mint az anyatermészetnek az „érzelmei között és az elméjében” nyilvánulnak meg.

A Rák elsőként élvezheti a beérlelt kellemességeket, heveredhet le a vízparton, és bámulhatja a csillagokat, semmit téve. Hozzá kapcsolódik az életerő, a jókedv, és az elkényelmesedés is. Minthogy nincs semmi, amit konkrétan meg kellene tennie az életben maradásért, a már meglévő kapcsolatait mélyíti el. A befelé húzás a ragaszkodás első jelképe, amikor más teendők hiányában bevonzunk és birtokolni kívánunk másokat. Ugyanakkor ez a család, az otthonalapítás jele is. Alakítom otthonom, a már meglévőt. A Rák az érzelmek, de a hisztéria  jegye is. Színei az alga-zöld és az óceán-kék. A Rák üzenete az elmélyítésre, az érzelmek kimutatására való vágy és a megszerzés, megtartás iránti kívánalom is. Érzelmi kapcsolódást akar. A Rák jelűek igyekeznek életükbe valakit bevonzani és személyiségükkel az illetőt lehengerelni, hogy intim szférájukban tartsák.

Híres Rák: Nem meglepő módon híres Rák pl. Semmelweis Ignác, akit az anyák „védőszentjeként” tartanak számon, a szülés körüli fertőtlenítések és orvosi eljárások bevezetéséért, ezrek életét mentette meg orvosként, és milliókét lefektetett elveivel. Rák Liv Tyler színésznő, akit csak a romantikus Arwenként, tündérként ismertünk meg – s valóban illik rá a szerep, s aki sokat küzdött apjával, majd mire megbékélt, gyermeke apjától volt kénytelen elválni. De Rák az író, Móricz Zsigmond is, aki hagyományőrző novelláival írta be magát a magyar irodalom tankönyvekbe, középpontban nála is a család, a szerelem és ezek velejárói állnak.

Az uraló erő: A nyár második jele az Oroszlán. Az Oroszlán az életörömök, jókedv és vidámság jele. Általában a nyár közepén már abszolút a kényelmes életmód válik jellemzővé. Sokan pihenni mennek, rengetegen szabadságon vannak, szinte mindent megtermel a föld, ami szem-szájnak ingere, hajnalban indulhat a nap és késő estig tart a vidámság, móka, kacagás. Az, ami ennyire eszményi, idilli, azt persze nem szeretjük elengedni, s keményen megdolgozni sem akarunk érte, az Oroszlán ugyanis sajnos elég lusta. Ezért inkább uralja környezetét, viszont gondoskodik róluk és az irányítással járó felelősséget is vállalja. Összekapcsolódik a Rák által már megszerzettel és sokasodik. Üzenete: gyarapodjatok, sokasodjatok, mert utódot kell hagyni magunk után, mert ő fogja vezetni utánunk a birodalmat, mikor mi már nem leszünk. A szülés-születés egyik kapcsolódó jele is, s a gyermeket neveli! Övé az oktatás, az ön-megismerés, a tanulás speciális formája: ha átadom, tudom; de övé a kioktatás is.

Híres Oroszlán: A világuralomra törő Napóleon, fogalmának felismerője és megalkotója, valamint a szívtipró, férfias Antonio Banderas, és a nők régi bálványa, a gondoskodó tekintetű Robert Redford.

A lemondó erő: A nyár harmadik jele a Szűz. A szigor, a munka felé fordulás, és lemondás jele. Ilyenkor már érezzük a nyár végi, ősz eleji első hidegeket s elgondolkozhatunk azon, mi lesz, ha nem lesz minden a nyár erejéből ennyire idilli. A Szűz már belehajlik az őszbe, ezért inkább felkészül a változásra, ismeri az elmúlás szelét. Van ereje arra, amire az Oroszlánnak még nincs, félretenni, beosztani és szorgalmasan készülgetni a nehezebb időkre. Nagyon dolgos jegy, de megérezve az ősz első szelét szorongásai és félelmei képesek eluralkodni rajta. Ilyenkor önrágó, túlelemző, s néha csak azért megy, hogy ne kelljen észbe kapnia, hamarosan meghal az Esztendő.

Ennek ellenére a Szűz felismeri élete korlátait, tudományosan elemzi azokat és lehetőségeit, majd meghozza a szükséges áldozatokat, s fejlődésre kényszeríti magát.

Híres Szűz: A színpadon is szorongó, kisebbségi komplexusos, de hatalma életművet hátrahagyó, nem régiben elhunyt popkirály, Michael Jackson, a kisfiúsan szexi Richard Gere, és az ország szorgos építői, és kiemelkedő politikusai Kossuth Lajos és Széchenyi István.

A nyári jelek másik arca

A nyári jelekről összességében elmondható, hogy vidám, életerős, pozitív hangulatú szülöttek, ugyanakkor a nyár másik arcaként a semmittevést, a lustaságot is meg kell említeni, ez a Szűzre nem jellemző, ugyanakkor képesek egyfajta kiégésre, befelé fordulásra és önrágásra. Ez alól leginkább még az Oroszlán kivétel, aki viszont sértődékenységével és személyiségének érzékenységével elszigeteli magát egy speciális, védett illúzióvilágba, egyfajta általa épített elme-birodalomban él. Összességében a nyári Nap túlzott hevének hatása, a kiégés lehetősége nyilvánul meg bennük, ami a túlzott lelkesedés utáni állapot. Kihívást jelent számukra az életben elfogadni és megérteni saját gyengeségeiket, erőt venni magukon és az életörömök iránti hajszolást, igényeket kissé lejjebb adni.
 
Nézd meg a többi évszak jellemzőit is!

>>
Tavaszi születésűek: a lendület és érzékiség csillagjegyei
>> Őszi születésűek: a transzformáció és befelé fordulás csillagjegyei

>> Téli születésűek: a megnyugvás és megfagyás csillagjegyei
   
 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 13376 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x