Mi a Reiki? (Reiki I.)
Címlap / Ezotéria / Mi a Reiki? (Reiki I.)

Mi a Reiki? (Reiki I.)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-06

A japán eredetű szó jelentése: egyetemes, tehát isteni életenergia. Maga a szó két részre bontható a Rei, mely egyetemest jelent, és a ki, mely életenergiát jelent...  

 

A japán eredetű szó jelentése: egyetemes, tehát isteni életenergia. Maga a szó két részre bontható a Rei, mely egyetemest jelent, és a ki, mely életenergiát jelent.

A ki más nyelveken előfordul, mint chi, mana, és még rengeteg formája létezik az ősök elnevezéseiben. A Reiki tehát egy olyan energia, mely nagymértékben elősegíti a gyógyulást, az életben maradást, a fejlődést azáltal, hogy kifogyhatatlan erővel ruház fel téged azért, hogy meg tudd tenni, amit szeretnél, ami végtére is a te fejlődésed segíti elő bizonyos formában. Hisz a fejlődés nem mindig a feljebb jutásban mutatkozik meg. Természetesen ez nem csak az emberekre értendő, az energia hatása felülemelkedik az emberi kategorizálás határán, különböző, emberek által definiált: "alacsonyabb életformára is értendő". Nem szeretem ezt a kifejezést, de az ember hallja egy-két helyen, és olyankor van, hogy egy kis öndicsőítés fogja őt el, tulajdonképpen saját magát félrevezetve ezzel.

Mindenféle adalék nélküli energia ez, mely mentes az érzelmektől, a pártfoglalástól, az ítéletektől, amolyan Isteni. Nem tesz különbséget szegény és gazdag között, okos és buta ember között, egyaránt mindkét embert próbálja segíteni abban, hogy meg tudja őrizni testi, lelki, szellemi egészségét. Most aki még csak most olvas először róla lehet, azt hiszi, hogy ez valami kerítő szöveg, és ilyen nincs, ez túl szép, hogy igaz legyen, és még sorolhatnám. Győzködhetném rengeteg mindennel, de ez az én szubjektív élményem lenne. Azt hiszem, én inkább elmondom egy kis tapasztalattal a hátam mögött, amit megtapasztaltam.

Mi volt az, amit mindenki tapasztalt? Elmondom, és te döntsd el, megér-e egy próbát, akarod-e. Később beszámolok arról is, milyen okozatokkal járhat, ha meggondolatlan döntéseket hozol, azaz minden fontosabb információt megtudhatsz, ami ahhoz kell, hogy el tudd dönteni akarsz-e nagyobb érdeklődést tanúsítani a Reiki iránt. Akkor majd levelezünk, feltéve megadod nekem a bizalmad, és minden egyéni kérdésedre választ adok, ha akarod személyesen beszéljük meg, milyen szándékaid vannak. tanacsado@harmonet.hu

Ezt az energiát kaphatod meg ráhangolással, amiről máshol részletesebben kifejtek neked. Számomra a Reiki kifejezi mindazt, amit a szeretet szóval tudnál jellemezni, amit viszont csupán az-az ember fogadhatja el teljes meggyőződéssel, aki valóban beavatott, és átérzi azt, amiről én neked most csak mesélni tudok. A Reiki energia képes tehát azokat a dolgokat megadni neked, amiről amennyiben nem merülsz, vagy nem akarsz belemerülni mélyebben más tanokba, amiből saját magad is sok mindent meg tudsz tanulni, képes arra, hogy megadja neked a hosszabb és egészségesebb életet, ami azért nem ilyen egyértelmű, mert a Reiki nem irányít, csak utat mutat. Döntened a saját életed fölött neked kell, ezt át nem háríthatod senkire. A Reiki csupán segít neked mindezek elérésében, feltéve, hogy te is akarod. Mindezek mellett lehetőséged van energiát másoknak átadni, ezzel segíteni őket a gyógyulásban, akár több ezer kilométerről is. Tehát egy komplett rendszert kap készhez az-az ember, aki beavatást kapott a Reikire. Segítesz magadon, másokon is ha akarsz, illetve ezt későbbiekben át is adhatod másoknak, a lehetőséget, hogy ők is Reikisek lehessenek.


(Folytatjuk)

Thrax
Reiki mester
http://members2.easyspace.com/thrax/

Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1636 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x