A törzsi varázsló haja
Címlap / Ezotéria / A törzsi varázsló haja

A törzsi varázsló haja

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-03

Az afrikai népeket gyakran tartották primitívnek, "vallástalannak". "A hittérítők nekünk adták a bibliát és megtanítottak bennünket csukott szemmel imádkozni. Mire kinyitottuk a szemünket, volt bibliánk, de elveszett az országunk." Az afrikai népek felismerték a biblia és a keresztény jellegű erőszakos hittérítő vallások káros voltát és egyre erősebben ragaszkodtak saját függetlenségükhöz. 

 

Az afrikai népeket gyakran tartották primitívnek, "vallástalannak". "A hittérítők nekünk adták a bibliát és megtanítottak bennünket csukott szemmel imádkozni. Mire kinyitottuk a szemünket, volt bibliánk, de elveszett az országunk." Az afrikai népek felismerték a biblia és a keresztény jellegű erőszakos hittérítő vallások káros voltát és egyre erősebben ragaszkodtak saját függetlenségükhöz. A fehér ember kártékony hatását azonban már nem lehetett megállítani, megmételyezte a törzsi életet, államformát adott, hatalmat adott, ceruzával térképet rajzolt, a térképbe országhatárt. Különféle - gyakran ősi ellentétben álló - népcsoportokat egy ország határai közé kényszerített. Kultikus tárgyaikat "csecsebecsének" tekintette, egyszerűen elégette, vagy ellopta.

A törzsek művészete
A törzsi művészet általában nem öncélú. Az ábrázolások minden formájának különleges értelme van. A felhasznált anyag jellege, a fa, a faragáshoz kiválasztott fa fajtája, a kő, a kő jellege, vagy a fejlettebb népeknél a fém, mind tartalommal, hatalommal bír. Nem azért örökítenek meg egy arcot, vagy egy alakot, hogy aztán évenként egyszer megkoszorúzhassák a főtéren, és egyéb időben pedig kényelmes árnyékot és árnyékszéket kínáljon a galamboknak, ahogy az mifelénk szokásos. Általában azért, mert a megörökített személy valami olyan hőstettet vitt véghez, vagy olyan rangot kapott, amit az adott törzs tisztelt. A gyógyító mágia miatt is készülhettek szobrok, olyan tulajdonsággal felruházva a modellt, aminek megszerzésére az vágyott.

A varázsló szobrában "lélek" lakik
A törzsvarázslót, beiktatásának pillanatától egy bizonyos időnként megfosztották haja egy darabjától. Szobrot faragtak róla, és a szobrot a varázsló mágikus erejét jelképező hajával dekorálták fel. A szobor a varázsló halála után bekerült a hasonló szobrok közé a törzs őseinek házába, ahová - a mi templomainkhoz hasonlóan - imádkozni, vagy válaszokat kapni jártak a falu lakói. Aztán jött a fehér ember. Az ősök templomát szétverték, a lakosokat szétkergették, így csak annyit tudhatunk ma már a szoborról, amit magáról elmesél.

A szobor dobozba került, kézen és közön vándorolt, hajón bejárta a világot. A varázsló lelke a szoborban lakva bejárta a fél világot. Velem az Antik enteriőr kiállításon találkozott. A sarokban üldögélt, egy afrikai művészeti kollekciókat felvonultató standon. Jókora faragott férfiasságát egy diszkrét afro - motívumokkal szőtt kispárnával takarták el a szemérmes kiállítás látogatók elől. Úgy vonzott magához, mint egy mágnes. Erőteljes kisugárzása volt, mint egy lélek mágnesnek. Odamentem, és megsimítottam a fejét. Szinte ijedten kaptam el a kezemet, amikor valódi, emberi hajat érintett a kezem. Aztán a stand gazdáitól meghallgattam a szobor történetét.

Vajon tényleg "lakik" erő a szoborban? A szobor gazdájának kutyái mindig elhagyják a szobát, ahol a szobor tartózkodik. Érezted már, hogy egy szobor figyel téged? Ezzel a szoborral is ez a helyzet. A figyelme nem kellemetlen, inkább intenzív és semleges. Vajon meg lehetne szólaltatni, nem csak a néprajz kutatók nyelvén? Jó lenne!


Hány ilyen szobor forog vajon a világban közkézen? Hánynak van valós, vagy vélt hatalma, vagy olyan jelentése, amiről nem tudunk? A boltokban nagy divat mostanában különféle szobrocskákat vásárolni. Veszik is az embereke, anélkül, hogy szimbolikájukkal tisztában lennének, vagy energetikájukat bemérnék. Akik ismerik a feng-shui művészetét, azok tudják, egy-egy tárgy elhelyezése a lakásban hatalmas energiákat összpontosít. Egy -egy ilyen szoborban, tárgyban, vagy akár egy antik bútorban, ami már több helyen megfordult, igencsak különböző jellegű erők mozognak. Ha valakit érdekel, mifélék ezek, jó, ha tanulmányozza őket. Mi módon? Ezer útja lehet. Mindenki válassza ki saját maga.

Váraljai
(Képünk csak illusztráció)
 
 
[ 1843 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x