A Vízöntő korszak hajnalán
Címlap / Ezotéria / A Vízöntő korszak hajnalán

A Vízöntő korszak hajnalán

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-01-29

Az Új Korszak, avagy New Age, esetleg a Vízöntő korszaka itt kopogtat az ajtónk előtt, vagy - ahogy ezt sokan gondolják - már be is engedtük. A Világkorszakokat az asztrológiai állatjegyekkel írják le: A Kos jegy 0° -át nevezik az asztrológiában Tavaszpontnak, mely a 12 állatövi csillagképben 25.868 év alatt járja be útját. 

Az Új Korszak, avagy New Age, esetleg a Vízöntő korszaka itt kopogtat az ajtónk előtt, vagy – ahogy ezt sokan gondolják – már be is engedtük. A Világkorszakokat az asztrológiai állatjegyekkel írják le: A Kos jegy 0° -át nevezik az asztrológiában Tavaszpontnak, mely a 12 állatövi csillagképben 25.868 év alatt járja be útját. Így (12 állatövi jegy lévén) könnyen kiszámítható, hogy kb. 2.500 év kell ahhoz, hogy egy csillagképen keresztülutazzon, avagy egy világkorszak ideje teljen el.

A világkorszakok
Mióta az ember a Földön él 7 ilyen világkorszak telt el. A korszakok elejét és végét pontosan nem lehet meghatározni, így az időmegjelölések csak viszonylagosak. Az új kor kezdete egyesek szerint, „napjainkban van”, mások pedig azt állítják, hogy ez már 1962-ben bekövetkezett; ismét mások úgy számítják, hogy a 2000. évvel vette kezdetét. Figyelemre méltó tehát e döntő tételnél az ellentmondások sokasága és az egységes elmélet hiánya... Mégis, abban egyetértenek, hogy a New Age a Vízöntő korszaka, amely a Halak korszakát váltja fel.

2500 év hosszú idő, amit az egyes ember képtelen lenne áttekinteni saját életében. Ennek ellenére miért lehet fontos számunkra, hogy asztrológusaink szerint éppen melyik világkorszak gyermekei vagyunk? Minden korszaknak meg volt a saját jellemzője, a keretei, melyek az abban élő emberek életét befolyásolták.

Mit jelenthet számunkra a Vízöntő?
Egy Vízöntő jegyű emberről általánosságban elmondható, hogy alaphangulata derűs és gondtalan. Egyénisége szabad kibontakoztatásához változatosságra van szüksége, szeret kilógni a sorból, mindig új utakat keres, és mindezt azért, hogy függetlenségét bizonyítsa. Sokszor játssza az előkelő kívülállót, aki lázad a régimódi életstílus ellen, mindent másképp akar, és elutasít mindenféle etikettet. Vonakodik azt tenni, amit mindenki mást tesz. Eredeti, különleges. Kifejezetten szociális érzésű, humánus. Nem kedveli, ha korlátozzák, a korlát neki csak arra való, hogy átugorja. Kerüli mindazt, ami konvencionális.

Ha mindezt a világkorszakok nyelvére szeretnénk lefordítani, akkor eképpen hangzana: míg a halak korszakában az ember Istenben bízott, most saját maga lesz „istenné” kreatív energiái, lázadásai, függetlenségi hajlama miatt. Lényének eddig nem is sejtett erőit fedezi fel és meríti ki, a maga szellemi tudattágító áradatát kiönti a földre. Erre utal a tudományok ugrásszerű fejlődése is, ami a Vízöntő kifejezetten intellektuális jellegét mutatja. Az űrrepülés fejlődése utal a Vízöntő földtől elszakadó, szárnyaló voltára. A jegy humanitárius voltát pedig az egyre szaporodó emberbaráti szervezetek jelzik. A Vízöntőre jellemző nagyfokú szabadságigény pedig a szingli lét térhódításában fedezhető fel.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 22244 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x