A tudat hatalma
hirdetés
Címlap / Ezotéria / A tudat hatalma

A tudat hatalma

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-07

A TM-Szidhi program sajátos technikákat alkalmaz, amelyek felélénkítik és aktiválják a Transzcendentális Tudatot, és fejlesztik azt a szokást, hogy a gondolkodást és a cselekvést az emberi tudatosság eme legegyszerűbb állapotából vetítsük ki.  


Rendezvénynaptár
Hogyan serkenti Maharishi TM-Szidhi programja, főleg a jógarepülés, a tudat alapját képező mezőt, hogy rendezettséget hozzon létre környezetében? A Transzcendentális Meditáció alatt a mentális aktivitás egyre kifinomultabbá válik, egészen addig, amíg az egyén meg nem tapasztalja a tiszta transzcendentális tudat mezejét.A TM-Szidhi program sajátos technikákat alkalmaz, amelyek felélénkítik és aktiválják a Transzcendentális Tudatot, és fejlesztik azt a szokást, hogy a gondolkodást és a cselekvést az emberi tudatosság eme legegyszerűbb állapotából vetítsük ki.

A TM-Szidhi technikák a TM-technika erőfeszítés-mentes gyakorlatának természetes kibővítését jelentik: néhány hónapos TM-gyakorlás után meg lehet őket tanulni. Maharishi leírja a TM-Szidhi programot, és azt, hogyan fejlődik az elme-test viszony ezen gyakorlaton keresztül:
„Ebben a programban az emberi tudatosság azonosul a természet működésének rendkívül széles és erőteljes szintjével, és onnan kezd el működni. A TM-Szidhi program célja az, hogy a tevékenységet tudatosan arról a szintről hozzuk létre, ahol a természet működik. Mivel minden izgalmi állapot alapja a legkisebb izgalmi állapot, az elme ebben az állapotban felülkerekedik. Az elme sokkal inkább alapvetővé válik saját izgalmi állapotai számára, az elme-test kapcsolat elérte a tetőpontját. Az elme és a test közötti végső kapcsolat azt jelenti, hogy az elme ura saját kivetüléseinek. A test az elme kivetülése, tehát az elme a test ura lehet”.

A szanszkrit szidhi kifejezés tökéletességet jelent. Minden egyes TM-Szidhi technika egy módszer arra, hogy az optimális működést – tökéletességet – fejlessze az elme sajátos funkcióiban vagy az elme-test összhangjának csatornáiban. Technikákat használunk például arra, hogy erősítsük az érzékeket, elősegítsük a pozitív tulajdonságokat, és kifejlesszünk olyan képességeket, mint a levegőben való mozgás képessége puszta szándék által. (Ezekre a képességekre általában úgy utalnak, mint Szidhik.)

Maharishi TM-Szidhi programja a védikus hagyomány egyik nagy tanítója Patandzsali jóga szútráiból származik. Jóga szútra azt jelent: „az egység fonala”. A TM-Szidhi program célja az, hogy felélénkítse az elme-test koordináció sajátos aspektusait vagy „fonalait”, és hogy így, Maharishi szavaival, „megszője az egységtudat holisztikus szövetét.” A jóga szútrákban Patandzsali úgy adja meg a technikát, hogy létrehozza a sanyam szidhi jelenséget. A sanyam három különféle tudatmód egyidejű alkalmazása: dharam, az elme stabilitása, dhyan, transzcendálás, és szamádhi, a tiszta tudat állapota.

Maharishi TM-Szidhi programja egy sorozat sajátos mentális formulából áll, amelyek, ha megfelelően használják őket a sanyam technikán keresztül, előre megjósolt eredményeket hoznak létre, és segítik a magasabb tudatállapotok kialakulását az egyénben, és segítik egy holisztikus evolúciós hatás kialakulását a környezetben. Maharishi hangsúlyozza, hogy a TM-Szidhi program sikeres végrehajtása a sanyam folyamatán keresztül csakis az aktív elme és a csendes tiszta tudat találkozási pontjánál sikerülhet. Elmagyarázza, hogy annál a pontnál, ahol a tudatosság olyan finommá vált, hogy beleolvad a tiszta tudat határtalanságába, a „gondolkodási folyamat” kifejezés teljesen új formát ölt – eggyé válik a tiszta tudat mezejének önmagára visszaható mozgató erőivel:
„Az egyén saját transzcendentális tudata önmagán belül működve a TM-Szidhi program alatt – az egyesített mező önmagán belül működve. A TM-Szidhi programban az önviszonyuló, önmagára visszaható tevékenységet gyakoroljuk”. Itt az elme azon a szinten tartózkodik, ahonnan a sanyam végrehajtása előhívja az egyesített mező teljes szervező erejét, hogy elősegítse a kívánt hatást.

A TM-Szidhi technikák sikere attól függ, hogy az elme milyen mértékben alapozódott meg a tiszta tudat mezején. A védikus bölcsek tehát a szidhiket, főleg a jógarepülést, nemcsak a magasabb tudatállapot kifejlesztése eszközének tekintették, hanem az egyén tudatszintje fokmérőjének is. Ez a fokmérő sokkal informatívabb, mint bármilyen más bizonyítási mód, ami ma létezik. Az EEG-koherencia bármennyire kifinomult is, a magasabb tudatállapotban lévő agy idegélettani tevékenységéről csak megközelítést tud adni, nem beszélve az egyén azon képességének a méréséről, hogy közvetlenül megtapasztalja a természet intelligenciájának egyesített mezejét. Korábban láttuk, hogy a jógarepülésnek három szakasza van (ugrálás, lebegés, kitartó repülés), amelyek a tudat és a fiziológia közötti egyre nagyobb integrációt képviselik. A Maharishi TM-Szidhit gyakorlók eddig csak az első fázist élvezték, ez részben azért van, mondja Maharishi, mert a világtudat még mindig tele van stresszekkel, ezért nem elég koherens ahhoz, hogy elősegítse a jógarepülés teljes kibontakozását.
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4976 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x