A Transzcendentális Meditáció csökkenti a magas vérnyomást...
hirdetés
Címlap / Ezotéria / A Transzcendentális Meditáció csökkenti a magas vérnyomást

A Transzcendentális Meditáció csökkenti a magas vérnyomást

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-07

A magas vérnyomást csendes gyilkosnak is nevezik, és az afro-amerikai polgárok különösen magas kockázatnak vannak kitéve. Az egészséges táplálkozás és testmozgás segíthet. Azonban egy új tanulmány szerint a meditáció egyik fajtája szintén csökkentheti a fekete tinédzserek vérnyomását  


Rendezvénynaptár
New York – A magas vérnyomást csendes gyilkosnak is nevezik, és az afro-amerikai polgárok különösen magas kockázatnak vannak kitéve. Az egészséges táplálkozás és testmozgás segíthet. Azonban egy új tanulmány szerint a meditáció egyik fajtája szintén csökkentheti a fekete tinédzserek vérnyomását és remélhetőleg megvédi őket attól, hogy felnőttkorukban magas vérnyomás alakuljon ki náluk.

Jivan Hall a Transzcendentális Meditációt gyakorolja és még soha nem szenvedett magas vérnyomásban.

– A többiek mindig csodálkoznak amikor orvosi vizsgálaton vagyok, hogy mindenem teljesen egészséges, normális – mondja Hall.
Igaz, ez nem bizonyítja, hogy a meditáció tartotta Hallt egészségesen.

Viszont egy új tanulmány az American Journal of Hypertension című folyóiratban azt állítja, hogy a fekete tizenévesek csupán napi kétszer 15 perces Transzcendentális Meditáció gyakorlattal csökkenthetik a vérnyomásukat.

– Van néhány bizonyíték, amely azt sugallja, hogy mindez a véredények tónusával kapcsolatos, és valószínűleg tényleg erről van szó – mondja Gary Kaplan neurofiziológus. – Úgy tűnik, hogy a szívritmusra és a belélegzett oxigén mennyiségére szintén hatással van a gyakorlat – tette hozzá Gary Kaplan. A magas vérnyomásról szóló vizsgálat szerint a meditáló diákok átlagosan négy ponttal csökkentették vérnyomásuk alsó és felső értékeit.

A nem meditáló tanulók esetében nem tapasztaltak jelentős változást a vérnyomás alakulásában. A meditáció és relaxáció egyéb fajtái szintén segíthetnek, de Kaplan szerint a Transzcendentális Meditáció mögött sorakozik a legtöbb tudományos bizonyíték.

– Nagyon sok formája van a meditációnak, azonban közülük csak keveset vetettek a tudományos társadalom elemző vizsgálata alá, azért, hogy kiderítsék, megismételhetők-e a hasonló típusú fiziológiai hatások – mondja Kaplan.

Dr. Brian D’Agostino matematika tanár véleménye szerint a Transzcendentális Meditáció (link: www.tminfo.hu) fizikailag és pszichikailag is segíteni tudna a diákjain.

– Számukra az a jellemző, hogy erőszakkal, drogokkal és növekvő nyomással kell szembenézniük. Iskolába járnak, az iskola azonban tovább fokozza a nyomást, a siker szükségessége pedig egyre inkább elméleti szintre kerül – mondja D’Agostino. – És a hagyományos elméleti programok nem birkóznak meg hatékonyan a stresszel.

Kaplan és D’Agostino szerint a Transzcendentális Meditáció nem vallás vagy hit. Azt is állítják, hogy nem kapnak pénzt azért, hogy a programot támogatják. Viszont tagjai egy szervezetnek, amely a new yorki iskoláknak ajánlja, hogy kínálják fel tanulóiknak a Transzcendentális Meditációt, mint olyan módszert, amely segít megküzdeniük a stresszel és egészségesnek maradniuk.

Németh József-Antal Béla
TMinfo
 
 
[ 1757 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x