Mesterek és álmesterek napjainkban: a "lélekbütykölő" esete...
Címlap / Ezotéria / Mesterek és álmesterek napjainkban: a "lélekbütykölő" esete

Lukács Tünde

Mesterek és álmesterek napjainkban: a "lélekbütykölő" esete

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Mit is tudnak? Ha sokat olvasol, észre fogod venni, legtöbben úgy fogalmaznak, hogy amit leírtak, az szentírás. Az úgy van és kész. Lehet, hogy én is így fogalmazok néha, de legtöbb esetben igyekszem úgy beszélni a dolgokról, hogy az lehet így is, ahogy én gondolom, de előfordul, hogy másként van. 

A Kánaán ígérete
Az utóbbi időben rengeteg ígéretet kaptam. Hirdetések, weboldalak ajánlották, hogy ha részt veszek az általuk szervezett előadáson vagy tanfolyamon, akkor megmutatják nekem, hogyan találom meg a tökéletes partnert, hogyan felejthetem el végleg a pénztelenséget, és hogyan találom mag álmaim állását. Csak menjek el, és az életem a továbbiakban happy lesz!

Ezek után nem értem, hogyan élhetnek még ebben az országban boldogtalan, beteg emberek?

Hiszen itt a lehetőség, csak ki kell használni. De mit is?

A „lélekbütykölő”
Divat lett az ezotéria. Divatos ezoterikusan gondolkodni. Újabb és újabb „mesterek” és „gyógyítók” jelenek meg a színen, akik vállalják, hogy minden bajunktól megszabadítanak bennünket. Elképesztő megnevezéseket látunk. Olyan, hogy természetgyógyász vagy esetleg lélekgyógyász már nem létezik. Van ellenben mester, guru, papnő, ezoterikus tanító, lélekszerelő, lélekbütykölő, stb. Arra gondoltam, én is kinevezem magam valami másnak. Valaminek, ami izgalmasabban hangzik, mint a „lélekgyógyász”. Mert arra manapság már ki figyel oda? Végül is, a hozzánk segítségért forduló, szerencsétlen sorsú páciens úgysem kér papírt a végzettségünkről. Sajnos! Persze a papír sem jelenti azt, hogy tartalom is van mögötte.

Istenre már nincs is szükség?
Hogy ki minek nevezi magát, még nem lenne túl nagy probléma. A gond azzal van, amitől megszabadítani szeretnének bennünket. És ez nem a betegségünk, az biztos. Inkább a pénzünkre tippelnék. A hirdetés szövegében azt olvastam: „minden betegséget gyógyítok”.


Én meg boldog vagyok, hogy ezután nem kell félnem semmiféle betegségtől, sőt még a haláltól sem. Istenre sincs már szükségünk, hisz kollégánk mindent megold helyette is. Olyan ez, mint azok a táplálék kiegészítő termékek, melynek használati utasításán, három oldalon át azokat a betegségeket sorolják fel, melyeket az adott termék meggyógyít. Nem tudom, más hogy van vele, de nekem mindig gyanús az a dolog, melyet mindenre lehet használni.

Létezik „gyógyító”, aki garanciát is vállal a gyógyulásunkért. Írtam neki, hogy szeretnék időpontot kérni, de utólag fizetek csak, ha meggyógyultam. Mivel garanciát vállalt, nincs vesztenivalója. Nem kaptam választ. Vajon miért? 

„Lejárt az idő, kérem, fizessen”
Mindenkinek javaslom, nézzen körül, mielőtt valamely gyógyközpontba vagy gyógyítóhoz bejelentkezik.

Itt megláthatja, mennyire igaz a mondás, miszerint „az idő pénz”. Már nem csak a hagyományos orvoslásban jut kevés idő a betegre, sajnos a gyógyító központokban is felgyorsult az idő. Kezelésed órájának vagy másfél órájának lejárta után a terapeuta lenyomja stopperóráját, és közli, hogy lejárt az időd, fáradj a pénztárhoz fizetni. Te még kérdeznél, mert rengeteg kérdés kavarog a fejedben, de nem lehet, majd csak legközelebb. (nem viccelek, saját tapasztalat!) Azt hiszem, a betegekkel szembeni alázat és odafigyelés valahol útközben elveszett. (Tisztelet a kivételnek – a szerk.) Javasolnám minden önmagát gyógyítónak nevező terapeutának, ha csak a pénzért „gyógyít” vonuljon inkább vissza. Menjen banki ügyintézőnek vagy legyen inkább „celeb”, de ne foglakozzon beteg, segítségre szoruló emberekkel. Nekik elég a bajuk nélkülük is.
 
„Gyorstalpaló tanfolyamok”
Nem szeretem használni a gyógyító kifejezést. Mi, terapeuták, természetgyógyászok nem gyógyítunk, meggyógyulni mindenki saját erejéből tud csak. Mi segítünk a hozzánk fordulóknak a sorsukban épp soron következő, zárt ajtó kulcsát megtalálni, hogy azon belépve tovább jussanak, tovább fejlődhessenek. A gyógyítás Isten dolga, ne képzeljük magunkat a helyébe.

Ha már gyógyításnál tartunk, hogyan is lesz valakiből „gyógyító”? Legújabban már távoktatás keretében is. „Talpmasszázs tanfolyam távoktatással”. Meg nem mondom, hogyan működik ez. Olyan lehet, mint amikor a sebész orvostanhallgatókat távoktatás keretében tanítják műteni.

Persze, a talp különböző pontjait meg lehet tanulni könyvből is, de honnét fogja tudni távoktatásban részesülő kollégánk, mit is érez éppen? Milyen az a homokszerű vagy kristálycukorszerű  lerakódás, milyen egy tüdő, vagy vesebetegségen szenvedő alany talpa?

Gyógyítók, mesterek, terapeuták végeznek napjainkban különböző „gyorstalpaló” tanfolyamokon. Talán ennek tudható be, hogy rengetegen csalódtak már a természetgyógyászatban. Vagyis inkább a természetgyógyászokban.

„Beavatás idegösszeomlással”

A különböző  beavatásokat végző gyógyítókról már nem is beszéljünk. Sajnos kevesen foglalkoznak azzal, hogy a beavatások - legyen az bármilyen szintű - nem veszélytelenek. Annak, aki bármiféle beavatást végez, ennek tudatában kellene lennie. Nem egyszeri eset, hogy beavatás után a páciens a pszichiátriai osztályon találta magát. Minden beavatás előtt, a beavató személynek meg kellene győződnie arról, hogy a jelentkező alkalmas e erre az eseményre. Áll e már azon a szinten, hogy a beavatással járó energiákat feldolgozza. Amennyiben bármiféle problémát tapasztal, az illetőt el kellene küldenie. Sosem hallottam még olyan esetről, hogy bárkit ilyen tanfolyamokról, legyen az Reiki, Szellemgyógyászat stb, hazaküldtek volna, mondván, még nem alkalmas. Mi lenne akkor a napi bevétellel?



„Az írás csak kihalásos alapon működik”

Nagyra nőtte ki magát az ezoterikus irodalom. Néhány kedvenc lapomat havonta megvásárolom. A minap az egyikben a főszerkesztő hölgy a következőket írta.

„Idén a lapba csak neves, hosszú távú szakmai háttérrel rendelkező írók, gyógyítók írhatnak.”

Azokra célzott, akiknek írásait már 10-15 éve olvassuk. Ennek a számnak fő témája a megújulás volt. Hogyan is van ez? Ha csak a régit használom, hogyan tudok megújulni?

Van (volt) kedvenc ezoterikus íróm. Több könyvét megvásároltam, és olvastam lelkesen. Körülbelül a negyedik könyvénél kezdtem nem jól érezni magam. Nem tudtam, mi a baj. Az írás tényleg jó, fordulatosan, érdekesen fogalmaz, jó a nyelvezet. Aztán rájöttem. Unatkozni kezdtem. Sokadjára olvasom ugyanazt a mondanivalót, csak más köntösbe bujtatva. Más szavakkal, más történetben elmesélve. Ez történik a különféle lapokban is. Hónapról hónapra a már ismerős írókkal találkozunk, akik már nem tudnak újat mondani nekünk. Fiatalabb, tudásukat, új ötleteiket és új utakat megmutatni vágyó „újoncoknak” esélyük sincsen írásaikat publikálni ezekben a lapokban. Akárcsak a tudomány, a természetgyógyászat és az ezotéria is fél az újtól, az új gondolatoktól. Hisz mi történne igéiket hosszú évek óta hirdető kollégáinkkal, ha kiderülne, más is van a nap alatt, nem csak az, amit ők tudnak.

Ami nekem jó, az jó Neked is?
Mit is tudnak? Ha sokat olvasol, észre fogod venni, legtöbben úgy fogalmaznak, hogy amit leírtak, az szentírás. Az úgy van és kész. Lehet, hogy én is így fogalmazok néha, de legtöbb esetben igyekszem úgy beszélni a dolgokról, hogy az lehet így is, ahogy én gondolom, de előfordul, hogy másként van. Koránt sem biztos, hogy Neked is úgy kellene gondolkodnod bizonyos dolgokról, mint ahogy én mesélem, vagy ahogy a „mesterek” mesélik azt előadásaikon. Sose feledd, a zeller alapjában véve egészséges, de az is előfordulhat, hogy Neked ártani fog. 

Kedves Olvasó!
A fent leírtak ne rémisszenek meg, nem mindenhol fognak rosszul bánni Veled.

A fenti gondolatokat azért írtam le, mert ma az ezotéria és a gyógyítás világában nagy káosz uralkodik. Mesterek és álmesterek világában élünk, és bizony használni kell az intuíciónkat, hogy el tudjuk dönteni, melyikkel állunk szemben. De egy ötletem van!

A valódi „Mester” nem hangoztatja úton-útfélen, hogy ő mester. Nincsen rá szüksége!

Lukács Tünde
Természetgyógyász, Kineziológus
Metafizikai pszichoterapeuta

Képek:
piqs.de: Barnimer Hexe - ich sehe dich
piqs.de: Traumzeit - Hexe in Carcassonne
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 21444 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x