A születési perc fontossága
Címlap / Ezotéria / A születési perc fontossága

A születési perc fontossága

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-08

Talán a laikusok nem tudják, hogy csak pontos születési időpont alapján felállított radix-horoszkóp kifejtése ad megbízható eredményt, és csak ilyen képlet alapján lehet a jövőben várható eseményeket prognosztizálni, előre jelezni. Ezért asztrológiai szempontból a születés percének ismerete lenne kívánatos. Negyedórás pontosság még egész jó kiindulási pont, ennél nagyobb tévedés azonban már lényeges eltolódásokat idéz elő a házsarkoknál, s így a kifejtés egészen más lesz... 

 

Talán a laikusok nem tudják, hogy csak pontos születési időpont alapján felállított radix-horoszkóp kifejtése ad megbízható eredményt, és csak ilyen képlet alapján lehet a jövőben várható eseményeket prognosztizálni, előre jelezni. Ezért asztrológiai szempontból a születés percének ismerete lenne kívánatos. Negyedórás pontosság még egész jó kiindulási pont, ennél nagyobb tévedés azonban már lényeges eltolódásokat idéz elő a házsarkoknál, s így a kifejtés egészen más lesz. Tudjuk ugyanis, hogy a 10.ház sarka, az MC (Medium Coeli) egy óra alatt 15 fokot, vagyis 4 perc alatt 1 fokot halad előre, s átlagosan kb. ugyanennyit mennek tovább a többi házsarkok is. Negyedórás időeltérés esetén tehát már kb. 4 fokos eltolódás áll fenn a házsarkok pozícióinál - bizonyos jelekbe eső házsarkoknál még ennél jóval több is - vagyis a házsarkokra eső sugárzások már bizonytalanokká válnak és a házak végén álló bolygók esetleg már a következő ház elejére esnek, vagy megfordítva.

Percnyi pontosságra megadott születési időt a legritkább esetben kap az asztrológus. Az emberek többsége általában kerek órát vagy félórát mond, esetleg azt, hogy 8 óra után, vagy 9 óra előtt, vagy esti harangszókor. Mivel az ilyen bizonytalan időpontokra felállított horoszkópok nem felelnek meg a célnak, ezeket a már megtörtént fontos életesemények (accidentia nati) alapján prímer direkciós módszerrel korrigálni kell. Ez az egyetlen számítási módszer, amely erre a célra eredményesen felhasználható. Gyakran nagy problémát jelent a fontos életesemények helyes megválasztása. A klasszikus szabályok szerint legalább 6-8 komolyan számbajövő életeseményre van szükség egy születési korrekcióhoz. Előfordul azonban, hogy kevesebbel is meg kell elégedni, mert valamilyen oknál fogva több esemény nem jut a tudomásunkra.

Hogy melyek a legfontosabb életesemények, az végül is egyéni. Nagyon lényeges a szülők halála, amikor abból az illetőre az érzelmieken kívül sorsváltozás is származik, továbbá súlyos betegségek kezdete, operációk, szerencsés vagy balszerencsés sorsfordulatok, csapások, állásbajutás vagy állásvesztés, nagy szerelem, házasság, elválás, külföldi út, stb. Nem jó, ha a megadott életesemények egy-két évre zsúfolódnak össze, s a többi évekre alig marad valami. Bár vannak nagyon rapszodikus életsorsok, azért korrekció esetén mégis az események legalább valamelyest egyenletesebb eloszlása a kívánatos. Az életesemény pontos adata év, hó és napból áll. Ha valaki a napra nem emlékszik, elég a hónap is. Legrosszabb esetben az évszak: tavasz, nyár, ősz vagy tél. Pusztán az év nem elegendő! Csak kényszerhelyzetben lehet tekintetbe venni.

Hangsúlyoznunk kell, hogy még a fontos életesemények mindegyikére sem fogunk feltétlenül MC vagy aszcendens prímer direkciót találni, hanem talán szekundér vagy tercier-direkciót, viszont a korrekcióhoz csak MC és Asc.prímer direkciók használhatók fel. Nem lehet cél minden életeseményre prímer direkciót erőltetni, kiindulni viszont azokból az adódó MC és Asc.direkciókból kell, melyek a megadott életesemény jelentőségével esszenciálisan vagy lokális determinációjuk alapján analógiában vannak. Mindezek előrebocsátása után tegyük fel, hogy olyan születési adat áll rendelkezésünkre, melyről azt az információt kaptuk, hogy a hibaeltérés a valóságos időtől 20 percen belül van, s az illető életeseményei is rendelkezésünkre állnak. Ez esetben a Nostredamus programmal felrajzoljuk a horoszkópot a megadott születési adatok szerint. Aztán megvizsgáljuk, hogy a horoszkóp értelmezésileg megfelel-e annak a személynek, akit életeseményein át megismertünk. Azután, ha feltételezhetjük, hogy az illető 20 perccel a megadott idő előtt vagy után született, megvizsgáljuk, hogy a házsarok-elmozdulások melyik esetben teszik a horoszkópot valóságszerűbbé.

Ezen vizsgálat alapján néha előre pontosan behatárolható, hogy időben hátra vagy előre menjünk-e korrigálás közben és, hogy ezt hány fokig tehetjük. Ez a horoszkóp értelmezés szerinti korrigálása az ún. Angol korrekció. Az Angol korrekciót néha még akkor is alkalmazzák, ha a születés órája ismeretlen. Ezen a vizsgálaton kezdő lépésként célszerű végig menni, s ezután térhetünk rá a tulajdonképpeni korrekciós munkára. Nyilvánvaló azonban, hogy egészen más korrekciós módszert kell alkalmaznunk egy viszonylag megbízható születési adat esetében, ahol legfeljebb 15-20 perces időeltérést kell csupán feltételeznünk, mint ennél nagyobb, vagy esetleg többórás időeltérés esetén. Mivel a negyedórán vagy húsz percen belüli eltérések korrigálhatók legegyszerűbben a prímer direkciós módszerrel, ezért a Nostredamus program is csak a max.+- 10 perces eltéréseket tudja korrigálni korrekt módon. Mindezekből is láthatjuk, hogy a horoszkóp hitelessége, főként attól függ, hogy az illető személy, aki horoszkópot készíttet, a valóságnak mennyire megfelelő adatokat ad az asztrológusnak, vagy a Nostredamus programnak.

Forrás:
DUBRAVSZKY LÁSZLÓ Dr. - EÖRSSY JÁNOS Dr.
A TRADICIONÁLIS ASZTROLÓGIA TANKÖNYVE
 
 
[ 8597 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x