Feltárulnak-e nekünk a Pilis titkai?
Címlap / Ezotéria / Feltárulnak-e nekünk a Pilis titkai?

Feltárulnak-e nekünk a Pilis titkai?

Forrás: ezo.tv
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-05

Szeptember közepe, a Dalai Láma látogatása óta pro és kontra hangzanak el vélemények a Föld szívével kapcsolatban. Ha azt mondjuk, hogy itt van nálunk, felmerül az a kérdés, megérdemli-e egyáltalán ez a nép, hogy pont az érzések, a szeretet, a szív központja itt legyen, hiszen elég furcsán viselkedünk egymással mi magyarok mostanában. Interjú Aradi Lajos Pilis-kutatóval. 

 

A magyarság hagyományai, története, illetve az ezotéria iránt érdeklődőket régóta foglalkoztatja a Pilis-hegység és azon belül Dobogókő szakrális szerepe. A Dalai Láma ellentmondásosnak tűnő kijelentései pedig még inkább arra sarkallták az érdeklődőket, hogy a téma mélyére ássanak.
Aradi Lajos a kilencvenes évek óta foglalkozik ezzel a területtel. Az újságíróként, szerkesztőként is ismert kutató gyógyítóként került kapcsolatba a középkori magyarság történetével és ezen keresztül a Pilissel is. Számos előadást tart országszerte, aktív kiránduló a Pilis útjain.

Felmerül a kérdés, megérdemli-e egyáltalán ez a nép, hogy pont az érzések, a szeretet, a szív központja itt legyen, hiszen elég furcsán viselkedünk egymással mi magyarok mostanában. Mi a véleményed erről?

Aradi Lajos: Valóban igaz, ha bárhol járunk-kelünk az országban, idegességet, türelmetlenséget látunk az emberek egymás közti viselkedésében, amire rákontráz a politikai megosztottság is. De ne felejtsük el, hogy ez egy szándékosság eredménye. Az utóbbi kétszáz évben valóban megkérdőjelezhetővé válik, hogy a magyar nép-e a leginkább szív-központú, érzékeny, vagy másokkal együtt érző nép a világon. De ez nem volt mindig így. A magyarok többnyire a vendéglátásukról voltak híresek. Ha kimész külföldre, a magyarokról még most is azt írják, nem találni nagyobb vendégszeretet, szívélyességet a világon.


Az utolsó húsz év hihetetlen módon lebutította ezt a népet. Önzővé tett jobban, mint amilyenek előtte voltunk bármikor is. A „kiéheztetés” után, a hirtelen mindened meglehet elv megzavarta a lelkünket. De ez az átprogramozás azonban jóval korábban elkezdődött, már a Habsburg-időszakban. A 17-18. századtól kezdve megyünk kényszeresen ebbe az irányba, amire a 19. század végén kötelezővé tett új történelemszemlélet tette fel a koronát. Az évszázados, sőt évezredes hagyományainkat elkezdi felváltani a felgyorsított világ szokásrendszere. Eltűnnek, kihalnak a hagyományok, rövidtávon elfelejtődnek, és még rosszabbak veszik át a helyüket. Ennek az egyik következménye az anyagi szemlélet. Minden önzőség ebből fakad.

Falun nagyon sokáig élt az a hagyomány, adj, hogy te is kaphass. Még a koldust is beengedték a házba. Megvendégelték a munkásokat, ha a drótos tótnak késő estig tartó munkát adtak, nem engedték el, szállást kapott, kifizették a munkáját, megvendégelték vacsorával, sőt reggel fel is pakolták némi útravalóval… ez a szíveslátás-vendéglátás nagyon ősi hagyomány.
 
Ha megnézzük őseinket, a szkítákat, Hérodotosz szövegeiben, ugyanezt látjuk. A mások, a másik tisztelete mindennél előrébb volt, mint a saját érdek.

Ha erről beszélünk és minél több emberhez eljut, akkor látsz te arra esélyt, hogy valaha elindulunk az ellenkező irányba?

Persze, bízni kell az emberekben, mert ha nem bíznánk, akkor nem erről beszélnénk, és mi is az anyagi világ urát szolgálnánk, pedig nem az a dolgunk. Mindenkiben bízni kell, mint saját magunkban. Ezt akkor tudod megtenni, ha tisztában vagy saját értékeiddel, ha van hited. Hited saját magadban!
Az anyagiaknál értékesebb dolgokra kell figyelni. Amint valaki észreveszi, rájön, hogy van ennél fontosabb, akkor megváltozik az egész gondolkodása. Kell valami, ami kiránt ebből az ego-központú gondolkodásból. Amikor rájössz, hogy nem te vagy a legfontosabb magad számára sem…
Én mindig azt mondom, ha nem voltál igazán szerelmes, akkor nem értesz a világból semmit. Az emberek nyolcvan százaléka talán soha nem volt. És ez a szám nem túlzás..
Honnan tudod, hogy voltál, én nem vagyok biztos magamban…


Amikor szerelmes vagy, akkor a másikban való teljes feloldódást élheted meg. Manapság a szerelem helyett alhasi gerjedelem van némi kebelbéli szimpátiával, ahogy ezt az egyik mesterem, Szántai Lajos fogalmazta meg. Ez nem a szerelem, pedig sokan azt hiszik, hogy az. A szerelem érdek nélküli, nem azért szeretlek, mert jó csaj vagy, nem azért, mert nekem adtad a Mercédeszedet. Nem azért, mert jól főzöl, vagy, mert jó vagy az ágyban.
Azért szeretlek, mert vagy. Még az sem kell, hogy te ott legyél.
Az érzés persze akkor tökéletes, ha mindkét félben ugyanolyan szinten jelennek meg az érzések. A szerelem szó jelentése csak magyarul érthető, de ehhez tudni kell, hogy az őseink olyan kifejezéseket, szavakat is használtak, amelyek értelmét már elfelejtettük. Ilyen szó a SZER maga is.

A Szer törvényt jelent, méghozzá az isteni törvényt. Gondoljunk bele, ebből fakad a SZER-tartás kifejezés is, ami minden vallás, szakrális alapja is! Megtartani az istentől való törvényt. Nem az embertől valót. Őseink, Árpád vezetésével, miután visszatértek Attila király örökségébe, szert ültek. A terület ezt követően kapta a Pusztaszer nevet, ma Ópusztaszerként sokan fel is keresik.

Az ötödik elem
A szerelem szó második tagja, az elem, a legkisebb részt, az alapegységet jelenti. Minden régi nyelvben megtalálható, szinte ugyanebben a formában. Viszont a magyar nyelvben használják egyedül azt a kifejezést, hogy ha valaminek nem ismered a másik felét, akkor félsz tőle. Vagyis FÉL-ELEMBEN élsz. Ez nem belemagyarázás, ez így van. A ma embere mindentől fél, mert fél-elemben tartják, nem ismertetik meg vele a világ másik felét. De ezt hosszan lehetne ragozni, ha kicsit belegondol az ember könnyen beláthatja.

A világot felépítő négy vagy öt elem rendszeréről is lehet szó, amelyben az ötödik, a Szer-elem. Nem véletlen az Újszövetség régi fordításaiban is azt mondják, hogy az Isten letekint az égből és így szól: „Ez itt az én szerelmetes fiam, akiben gyönyörködöm”.

Az Isten érzése, az maga a szerelmetesség. Belül a lelkedben, a szívcsakránál valami nagyon ég, egy égi-égő érzés jelenik meg. Isten úgy szereti az emberiséget, mint saját fiát, ezért küldi őt közéjük bizonyságul. A jézusi tanításnak ez a lényege! Ez a szerelemérzet, a szerelmetesség érzése. „Új parancsot adok néktek, szeressétek egymást, ahogy én szeretlek benneteket!”
A keleti bölcsek is azt tanítják: „Amíg nem tapasztaltad meg a szerelmet, addig nem juthatsz el Istenhez.”
Isten nem a szívéből teremtette a világot, hanem a köldökéből. Minden kultúra így szimbolizálja, a köldökből árad ki az a hatalmas nagy erő. Nem véletlenül a köldökzsinórral vagyunk összekötve édesanyánkkal, az ő pocakjában is, amikor még nem vagyunk ezen a világon.
De a születés után, a földi életünkben a szív, mint érzelemközpont az ember számára a legfontosabb. Ez jelzi, hogyan viszonyulunk a világhoz, a többi emberhez, és minden élőhöz. A szívet, amit rajzolni szoktunk, az őskultúrától mindenhol alkalmazzák, ugyanaz a jelentése; Szeretet-szerelem!A világ szíve

Az egész Pilisnek hatalmas szív alakja van. Több hasonló formájú kis szigetecske van a világon, de akkora, mint a Pilis, nincs sehol. A Duna körvonalazza az egyik, a másik oldalon pedig a Vörösvári-árok, ami egykor szintén a Duna medre volt. Középkori levelekben „Insula pilis”-ként emlegetik, az insula pedig latinul szigetet jelent. ebből következően, régen ténylegesen víz vette körül a szakrális, királyi központunkat.
Ennek a szív alakú területnek a kellős közepe Dobogókő. Nem nehéz kitalálni, mit akar jelenteni ez az elnevezés. Mi a legfontosabb tulajdonsága a szívnek, hogy dobog, és mit dobogtat, mit áramoltat a működésén keresztül? Most nem a vérre, hanem a láthatatlan dimenzióra gondoljunk: a SZERETETRE! Arra az erőre, amely táplál, amely életben tart. Miért? Mert a SZER, az isteni erő ETET!

Kanyarodjunk vissza egy pillanatra az egészségügyi problémák lelki hátteréhez, hogy megértsük! Aki nem kapja meg a szeretet érzését, bánatában mit csinál? Eszik. Saját magát eteti például édességgel, amiről köztudott, hogy szeretet-pótlék. Ha viszont megtalálja a párját, a másik felét, már nem lesz rá szüksége, mert a fellobbanó SZER-ELEM fogja az örömérzetet kiváltani benne, táplálni, etetni fogja és nem szorul pótlékra.
Ha felteszed ezt a kérdést, hogy dobog-e a Föld szíve Dobogókőn, az a válaszom, hogy igen, dobog. Eteti, élteti, életben tartja a világot, minket embereket.
Ahhoz, hogy valaki meg is hallja ezt a dobogást, meg kell rá érnie. Az egy igazi kegyelmi állapot, pillanat. Aki azt gondolja, hogy egy turistacsoporttal körbesétál, idegenvezetésért kifizet 1500 forintot, és meghallhatja a világ legnagyobb titkát, az nagyon téved. Pénzért nem lehet meghallani. Nem mehetsz be a boltba, hogy vegyél egy szívdobbanást.
 
Aradi Lajos - A Pilis titkai, avagy mi is az a Pilis-rejtély? című előadása az esoguru.com oldalon lesz látható december 15-én.

Forrás: Ezo.tv

Kép: piqs.de: @r!cK - Wahre Liebe vergeht nie!

 
 
[ 8169 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x