Trikolor és kokárda: az ünnep ezoterikus szimbólumai
Címlap / Ezotéria / Trikolor és kokárda: az ünnep ezoterikus szimbólumai

Trikolor és kokárda: az ünnep ezoterikus szimbólumai

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-30

Erő, hűség és remény - ezt jelenti a piros, a fehér és a zöld színek egymásutánja. A kokárdákat eredetileg a közepüktől kifelé illenék olvasni, ám a magyarok, mint mindent - ezt is megfordították. Hogy ez mit jelent? Nézzük!  

 

Rendezvénynaptár
A piros szín jelentése:  Erő.
A fehér szín jelentése:  Hűség.
A zöld szín jelentése: Remény. 
 

Ha a heraldikai értelemben korrekt kokárdát vizsgáljuk, akkor a piros van belül és a zöld van kívül.

Ha egy forradalomhoz akarunk jelképet választani, ez a kokárda sokkal jobban kifejezi mindazt, amiről a forradalom szól. A rózsa alakzat a kokárda „feje”. A rózsa a hallgatás, a közös titkok, közös ügyek, a és a magas rendű eszmék jelképe, jelöli a tudatosan is megélt érzéseket, a teljes embert. 
 
A rózsa közepe az erőközpont. Ha a vörös szín, mely maga az erő, ide kerülhet, akkor akár egy lüktető szív, ellátja energiával a forradalmat. Ám mi került ide a magyaroknál? Az erő helyett a remény, az eszmeiség, a káprázatok, a fantazmagóriák területe – zöld lett a kokárda közepe.

A zöld került a szívbe – mely az indiai analógiában a szívcsakra színe. A szív érzései belesodorták a forradalmat saját karmájukba. A kifelé mutatott erő, a kokárda peremére sodort piros szín olyan volt itt, akár a hivalkodó és párzó tavaszi tollpompába öltözött madarak magamutogatása. Vonzó és ijesztő egyszerre. Látszatra sokat tudott, de valójában akár egy dalos madár: külső pompája volt erősebb.  
 
Nézzük, ki volt a forradalom jelképes alakja? Ki is „vezette” ezt a forradalmat? 
Petőfi Sándor – egy elszegényedett vidéki család sarja, aki harmadrangú vándorszínészként tengődött, szíve tele reménnyel és vágyakkal, hűségesen hazájához, ám ereje főleg szavaiban rejlett. (Még a szabványos huszár kardot sem bírta el szegényke, le kellett cserélnie egy könnyebb kardra!) A forradalom mint eszme, fejben megvolt, ám a tettekben megnyilvánuló erő már kevés volt ahhoz, hogy az ügy sikerre vihető legyen. 
 
Petőfi jellemrajza (enneagram karaktere 5-ös, horoszkópja Vízöntő) és arcvonásai mind arra utalnak, hogy „elmebajnok” volt inkább, mintsem a tettek embere, s ha mégis a tettek mezejére lépett, akkor azt utólag nem volt elég fizikai ereje végigvinni. Nézzük szép, boltozatos homlokát és az akarat kifejezésének, megélésének minőségét bemutató pici, hegyes állkapcsát. 

A 12 pont ezotériája
A forradalom szimbólumai közül a 12 pontról, mint spirituális-számmisztikai jelképről érdemes beszélni.
A 12-es szám az év hónapjainak, valamint a zodiákus jegyeinek száma. Sokáig 12-es számrendszerben számoltak egyes vidékeken az emberek. A mélyről jövő és örök igazságok megfogalmazása azóta már hagyományosan 12 pontban történik. (Lásd a későbbi korok Úttörőinek 12 pontját például.) A számmisztikai összege a 12-nek: 3. ugye ismerős a „3 A MAGYAR IGAZSÁG” mondás is? 

A magyarok mindmáig legnagyobb forradalma egyúttal a legnagyobb bukások egyike is a történelemben.

Az ezoterikus forradalmár tudja: Karddal vívott, kabáton viselt ékességekkel díszített forradalom nem lehet győztes. A győztes forradalom lassú és mindent elsöprő - olyan, akár a japán cunami. Mindent visz, s a föld alatt hosszan készülődött erők összpontosulnak benne. Valódi, jobbító változást a karddal-fegyverrel vívott forradalmak nem hoznak. 
 
 

 
 
[ 7738 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x