Rátha-játra: fergeteges Szekérfesztivál a fővárosban
Címlap / Ezotéria / Rátha-játra: fergeteges Szekérfesztivál a fővárosban

Rátha-játra: fergeteges Szekérfesztivál a fővárosban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-31

A Krisna-hívők az idei felvonulással szeretnék felhívni a figyelmet a közösségben rejlő erőre, valamint a hitnek a családokat, és az emberi kapcsolatokat megtartó erejére! 

 

A Krisna-hívők idén is megrendezik az egyik legnagyobb utcai ünnepélyüket, a Szekérfesztivált, amelyen az Úr Krisna egy különleges formáját, Dzsagannáthot és testvéreit kísérik körbe a városban, ünnepi menetben.
A felvonulás, zenészek és táncosok kíséretében, hagyományosan délelőtt 11 órakor indul a Hősök teréről, és 13-14 óra között érkezik meg a Vörösmarty térre, ahol estig tartó tradicionális indiai fesztivál és vásár várja az érdeklődőket.


A Szekérfesztivál különleges üzenettel bír: míg általában úgy képzeljük, hogyha Istennel kapcsolatba kívánunk lépni, feltétlenül be kell mennünk a templomba, a Rátha-játrán, vagyis a Szekérfesztiválon az ellenkezőjével szembesülhetünk, az Univerzum Ura maga megy ki az emberek közé. A hívők szeretnének rámutatni ezzel az eseménnyel is arra, hogy Isten nem csupán a templomokban és a szent helyeken van jelen, hanem az egész teremtésben; az élőlények, mint szerves részei, pedig minden pillanatban kapcsolatban állnak vele.

A hívők az idei felvonulással szeretnék felhívni a figyelmet a közösségben rejlő erőre, valamint a hitnek a családokat, és az emberi kapcsolatokat megtartó erejére! A család évének keretein belül, számos olyan programmal készülnek, amelyek valóban az egész családnak szólnak, a legkisebbektől a legidősebb korosztályig. A Szekérkarneválra is, kortól függetlenül, mindenkit nagy szeretettel várnak.


A Rátha-játra minden évben a felekezeteken és filozófiákon átívelő béke jelképe is a menetben haladóknak, hiszen Indiában évszázadokon át ezen az eseményen csak hindu származású személyek vehettek részt, de Sríla Prabhupádának, a Krisna-tudat Nemzetközi Szervezet alapító tanítójának köszönhetően ez a fesztivál ma már az egész világon, minden nagyobb városban megrendezésre kerül a nyári időszakban. Vallási hovatartozástól függetlenül bárki számára nyitott - ezzel is mutatva, hogy bár talán különböző ösvényeken haladunk Isten felé, a célunk mindenképpen közös embertársainkkal, mindannyian ugyanúgy lelkek, Isten gyermekei vagyunk.

A karnevál azért is különleges alkalom, mert ilyenkor az Úr Dzsagannáthával, az Univerzum Urával bárki közvetlenül is kapcsolatba kerülhet. A szekérre bárki hozhat gyümölcsöt, virágot, édességeket adományként, az Úr elfogadja a szívből adott ajándékokat – amelyeket a felajánlás után ki is osztanak a résztvevőknek. Az Úr szekerét hagyományosan több ezer ember húzza, úgy tartják ugyanis, hogy ez a szolgálat megszabadít minden korábbi bűnös tettünk visszahatásától, súlyos, ránk nehezedő karmánktól.A fesztivál helyszínén, a Vörösmarty téren, a színpadi programok között szerepel tradicionális indiai zene, tánc- és jógabemutató, filozófiai előadás
, de megismerhetjük a hittudományi főiskola működését, Prabhupáda könyveit, és az egész védikus kultúrát. A bazársoron keleti portékákat vásárolhatunk, s megkóstolhatjuk a legfinomabb indiai vásári csemegéket is, pl. a tűzdelt pakórát, vagy a somogyvámosi jeges specialitást, a házifagylaltot. A kavalkádban elfáradt személyeket és az idősebbeket a színpadi előtti téren kényelmes ülőhelyek várják.

http://szekerfesztival.krisna.hu/

 
 
[ 3449 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x