10+1 rendhagyó tudnivaló a Szekérfesztiválról
Címlap / Ezotéria / 10+1 rendhagyó tudnivaló a Szekérfesztiválról

10+1 rendhagyó tudnivaló a Szekérfesztiválról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Idén július 9-én, szombaton rendezik meg Krisna-hívők az egyik legjelentősebb vallási ünnepüket és legnagyobb utcai megmozdulásukat, a Szekérfesztivált, amelyen több ezren, olykor több tízezren vesznek részt. A szekereken a hívők az Úr Krisna egyik különleges megjelenési formáját húzzák végig a Hősök terétől a Vörösmarty térig. Az ünnepi menetben, amely 11 órakor indul, táncosok, gólyalábasok, lovasok és énekesek haladnak. 14 órától az érkezési helyszínen tradicionális indiai fesztivál és vásár várja az érdeklődőket. A fesztivál ingyenes! 

Tudtad-e, hogy…

1. A Szekérfesztiválon minden évben az Úr Krisna egy különleges megjelenési formáját, az Úr Dzsgannáthát, vagyis az Univerzum Urát húzzák haza a hívők jelképesen szülőfalujába, gyermekkori kedvteléseinek helyszínére, Vrindávanába?

2. A fesztiválon és a templomokban a Haré Krisna Haré Krisna Krisna Krisna Haré Haré Haré Ráma Haré Ráma Ráma Ráma Haré Haré mantrát éneklik a résztvevők, amelynek legtömörebb jelentése: Ó Uram, kérlek, foglalj le odaadó szolgálatodban!

3. A fesztiválon egyszerre több helyszínen is zajlanak a programok. Nem csak a nagyszínpadon hallhatsz előadásokat, hanem a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola sátrában is, de lesz Kérdezz-felelek információs pont és filozófia sátor is.

4. Hogyha valamilyen vegán süteménnyel, natúr magokkal, nyers vagy aszalt gyümölcsökkel kedveskedsz az Univerzum Urának, ún. mahápraszádam jegyet kapsz, amit beválthatsz a Vörösmarty téren megszentelt, mennyei finomságokra.

5. A fesztiválon bátran kérdezhetsz a Krisna-tudat kultúrájáról, szokásairól és miértjeiről. Hogyha megállítasz egy fesztiválozót, ajánl számodra egy olyan embert, aki megválaszolja kérdéseidet – próbáld ki!

6. A fesztiválon rengeteg zenei program, ének, zene tánc várja az érdeklődőket. Az előadásokat nem csak hallgathatja a közönség, hanem csatlakozhatnak is a fellépőkhöz - kifejezetten áldásos bekapcsolódni az éneklésbe, tapsolásba.


7. A Szekérfesztiválon kapható Európa legfinomabb vegán burgere, amely nem csak, hogy őrzi a hagyományos ízeket és fűszerezést, hanem túl is szárnyalt, sőt a húsmentes szendvics egy igazán környezetkímélő étek is – a klímakárosító üvegházgázok 51%-as ugyanis az állatok tartásából és feldolgozásából keletkezik! Itt tudatos lépéseket tehetünk jövőnk javítása érdekében.

8. Az ünnepen bizonyítottan a legfinomabb vásári csemege a tűzdelt pakóra, egy indiai étel, amely nyársra szúrt zöldségeket jelent, sárgaborsólisztes bundában kisütve.

9. A Vörösmarty téri kirakodóvásárban beszerezheted a legfinomabb indiai kellékeket, holmikat és fűszereket. Kelméket, szárikat, méterárunak való textíliákat, füstölőket, mézet, ékszereket, de hennát és magazinokat is.

10. A fesztiválon nem elveszíthetsz, hanem megtalálhatsz néhány igazán érdekes könyvet, olvasnivalót. A filozófiai könyvek mellett indiai irodalmat és receptes könyveket is beszerezhetsz.

+1 A karneválon – ha nem volt még elég - jegyeket válthatsz a 3 napos, festői környezetben megrendezett Krisna-völgyi Búcsúba is, amelyre július 22-24. között kerül sor Somogyban.
A nyár még csak most kezdődik, a fesztiválon találkozunk!

Részletes anyagok, cikkek, információk a tradíció hátteréről az alábbi oldalon olvashatók: http://szekerfesztival.krisna.hu/
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 2522 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x