Ami biztosan megcsal: az érzékeid!
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Ami biztosan megcsal: az érzékeid!

Ami biztosan megcsal: az érzékeid!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

Azt hiszed, hogy amit látsz, az valóság? Amit meg tudsz fogni, az van csak? Ja, hogy te már rég túl is vagy ezeken, és már ezer éve levált a harmadik szemedről a retina? Na lássuk, hogy is állsz az optikai csalódásokkal? 


Rendezvénynaptár
Az optikai csalódások és az illúziókeltés évszázadok óta az emberiség egyik kedvenc játéka, melynek szabályai és trendjei korszakról korszakra változnak. A trükkös rajzok, a Möbius-szalagra hajazó ábrák, a nyúl vagy kacsa? típusú dupla képek és a képes fejtörők nemcsak a szemnek és az agynak rejtvények, hanem komoly megoldandó feladatok lehetnek az elménknek, a hitrendszerünknek is.


A közös bennük ugyanis az a meglepő felismerés, hogy a szemünk, tágabban értelmezve az, amit valóságnak hiszünk, látunk, mégsem az. Nem valódi, csupán illúzió, az emberi szem működési mechanizmusából adódó érzéki csalódás.

Akkor hogy is van a jó öreg mondás? Hiszem, ha látom? Hiszen látom én, na de mégsem úgy van.


Hogy mi a valódi, döntse el inkább mindenki maga – már ha tudja az alábbi képek alapján.

Hány fekete pöttyöt látsz a képen?

Hány lába van az elefántnak?


Mozog vagy nem mozog?


Néha megcsalnak bennünket az érzékeink. Nyugvóponton látszólag semmi, ám ha előre-hátra mozgunk, közelítünk, távolítunk, akkor a stabilitás látszata megszűnik, a kör megmozdul, a folyamat beindul. Próbáld ki!

Neked melyik a kedvenced?
 
 
[ 6336 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x